Ploaia

Sub dușumea înflorise mucegaiul
Sub dușumea înflorise mucegaiul

Toți știm ce înseamnă o ploaie în viața noastră chit că este vorba doar de o simplă metaforă, ploaia din sufletul meu sau ploaia din viața mea,  sau una adevărată cu fulgere, tunete și inundații.

Toți ne uităm îndurerați, atunci când nu este vorba chiar de casa sau familia noastră, văzând cum oameni săraci și nevinovați  își  pierd toată agoniseala  sau, cu mult mai grav, chiar viața.

Simțim  în acele momente  compasiune pentru persoanele în cauză , ne dau câteva lacrimi, după care ne reluam cursul firesc al vieții.

Am să vă  povestesc astăzi despre o  ploaie, ploaie adevărată, dintr-un alt punct de vedere.      

Cel al unui manager .

Eram directoare la o școală mică cu doar 125 elevi.  O instituție din acelea pe care toate guvernele , de toate culorile politice, și-au dorit să o desființeze dar care a scăpat datorită fricii politicienilor  de a nu pierde voturi atât de scumpe lor.

Era în primăvara –vara anului 2005 .

Ne amintim cu toții cum puhoaiele

dezlănțuite au luat cu ele case, animale  și oameni.

Școala cu clasele I-VIII Poiana Copăceni a fost inundată de 11 ori.  Noroiul ajuns sub dușumele claselor se incinsese și mirosea cumplit, stăteam tot timpul cu ferestrele deschise, iar din el răsărise mucegaiul .

Am anunțat  într-o ordine ierarhică pe primar, pe inspectorul de sector, pe inspectorul general Gheorghe Matei, liberal ca și primarul Gheorghe Tirifon, pe președintele Consiliului Județean și pe prefectul județului Prahova.

:Școala cu clasele I-VIII Poiana Copăceni în anul 2005     

Curtea în care se jucau elevii
Curtea în care se jucau elevii

Cu toate astea, fiecare , gândindu-se la banii ce trebuiau alocați pentru repararea tuturor pagubelor și dezinfecția ce era obligatorie, declara în scris și oficial că în satul Poiana Copăceni nu avuseseră loc inundații.

Îndărătnică cum sunt, copiii aveau nevoie de condiții sănătoase pentru a învăța, am apelat la presă.

Urmarea… au fost nevoiți să renoveze școala dar nu m-au iertat, acum scriu pe bloguri fiind manager doar pe propria mea viață.

Au scris deja, ca de obicei sunt mai serioși,   psi   

31 de gânduri despre „Ploaia

 1. Nu cred c-ai pierdut mare lucru nemaifiind manager, Carmen (poate doar ceva bani din salariu). E mult mai simplu să fii tu însăţi când eşti stăpână doar pe propria viaţă – sau cel puţin mie aşa mi se pare 🙂

  Apreciază

  1. Dacă nu aș fi avut o responsabilitate, mă refer la proprii mei copii care sunt nevoiți din cauza mea să ducă o viață extrem de austeră, aș fi fost mândră de mine. Îți mulțumesc pentru faptul că îmi apreciezi gestul de a apăra drepturile elevilor mei și în acest mod să-i supăr pe șefii mei. Vorbim mai târziu pentru că plec la școală unde voi sta 8 ore.

   Apreciază

 2. dar ai reuşit ceea ce era mai important pentru copii ai adus un climat sănătos… vehemenţa ta, verticalitatea ta pe care le simt din scris, sunt câteva din cele ce le admir la tine mult. 🙂

  Apreciază

 3. regret ca a avut astfel de urmari incidentul, dar cred ca ai procedat corect, nu vad ce altceva ai fi putut face in situatia data, recalcitranta mica ce esti 🙂
  sa nu te superi pt „recalcitranta” ia-o ca pe un alint, eu am auzit prea des apelativul ca sa poata sa ma mai influenteze cumva 😆

  Apreciază

   1. nu dispare, e clar dar amagirea este atat de dulce. intre timp se mai schimba prioritatile,oamenii, ideile .. unii mizeaza pe acest fel de shimbare pentru a avansa … stand pe loc si asteptand, tinandu-i si pe ceilalti in loc. Nu se pot priva de jocul de-a puterea.

    Apreciază

 4. Pingback: ploaia
 5. Pingback: ploaia | psi-words

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s