DUZINA DE CUVINTE Boala cea mai primejdioasă : prostia dublată de înfumurare și impertinență.


Bombănind tot timpul c-am avut un astfel de gând blestemat, acela de a mă tranfera într-un grup școlar, îmi privesc cu dragoste singura begonie care a supraviețuit acestui an școlar.
Nu este așezată pe balcon, n-are rost să vă mint pe voi prietenii mei, ci pe pervazul unui dormitor. O privesc gândindu-mă că ea, sărmana floare, înflorește atunci când este tratată cu multă atenție.
E drept că nu colindă prin baruri noaptea, nu circulă cu trenul fără bilet, nu mănâncă biscuiți în timpul orelor de matematică, atunci când nu molfăie o gumă de mestecat, și nu -ți aruncă priviri blânde, parșivitate infantilă care ascunde boala cea mai primejdioasă : prostia dublată de înfumurare și impertinență.
Begonia, la fel ca orice floare, nu se poate deplasa singură cu mașina, avionul , barca sau ATV-ul, nu-și dorește haine de brocart fiind de felul ei modestă , timidă și cuminte.
Mă uit la begonia mea, abia scăpată din iarna grea ce tocmai a trecut, și mă gândesc la elevele mele ce stau, când le întreb despre  limite și derivate, nemișcate ca granitul și mute precum blana jupuită de pe oi.

      Cuvinetele, nota bene,  , , , , , , , , , , , sunt alese cu grijă de către psi, iar toți ceilalți ne-am alăturat ei : 

Scorpio,

cammelytiberiusimonikoolanaveronicapoezeledordefemeiecristinacublandete

17 gânduri despre „DUZINA DE CUVINTE Boala cea mai primejdioasă : prostia dublată de înfumurare și impertinență.

 1. chiar ca blana jupuită de pe oi stau?
  sincer, carmen, matematica nu mi-a plăcut niciodată. lucru de mirare pentru mama mea căci o ştiam, chiar o ştiam! dar… am uitat-o repede. noroc că la ase, în afară de spaţii vectoriale, grafturi şi analiza drumului critic, nu ne-au bâzâit cu alte matematici economice sau ne…

  Apreciază

 2. De ce să mai înveţe bieţii copii dacă metoda MANG dă rezultate?
  Toată lumea ştie dar toată lumea tace deşi se ştie că încă de pe vremea lui ceaşcă aproape toţi obţineau diplome copiind fără jenă din lucrări consacrate.
  Numai că atunci, era mai greu de dovedit pe cînd acum, internetul îi trădează mintenaş pe impostori.

  Apreciază

   1. Just! Mang-litorii cunosc mai multe decît mulţi „studenţi” de azi dar, asta tot nu le poate scuza frauda grosolană şi minciunile repetate şi neruşinate. Un astfel de individ trebuie scos urgent din sistemul de învăţămînt – şi nu numai el – nu să patroneze o comisie parlamentară culmea! pentru învăţămînt.

    Apreciază

 3. IN ZILELE DE AZI EDUCATIA NU MAI EXISTA . . .
  DIN PACATE .
  INVATATUL NU MAI CONTEAZA DECAT BANII .
  AI BANI CUMPERI SI EXAMENE .
  IN ROMANIA E POSIBIL ORICE .

  Apreciază

 4. Buna dimineata! Ajung si eu la duzina abia acum 🙂
  Mi-a placut mult textul in care cuvintele lui Psi si-au gasit asa de firesc locul.
  Din pacate nu mi-a placut si ceea ce ele + restul cuvintelor descriu, dar ce fel de elevi sunt azi aflam, din pacate, cam de peste tot. Nu viseaza decat tzoale, bani si masini scumpe, fie ca sunt baieti, fie ca sunt fete. Desigur, nu generalizez, sunt si copii care mai invata si se gandesc la viitorul lor, insa sunt flori rare.
  O duminca placuta sa ai!

  Apreciază

  1. Bună dimineața ! Nici eu nu generalizez. Am și elevi inteligenți și serioși dar, din păcate, sunt puțini în comparație cu ceilalți.
   Încă o dată precizez, nu toți ne descurcăm la orice, nu cei care nu pot să înțeleagă mă supără, pentru că suntem în secolul XXI și nu în vremea Spartei, ci aceia care sunt indolenți și obraznici.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s