Multe paranteze ar trebui puse în locul digresiunilor ce apar inevitabil atunci când vrem să povestim ceva anume și dorim cu ardoare să fim pe deplin înțeleși.
Dar oare reușim să ne exprimăm coerent și simplu de fiecare dată ?
De câte ori Diriga Psi ne dă cele douăsprezece cuvinte apare , în mintea mea , o întrebare legitimă .
Să povestesc ceva absolut ireal sau un fapt petrecut cu adevărat ?
Să mă las dusă de invizibila imaginație, poate spune cineva c-a văzut-o cumva materializată altfel decât ca o realizare pentru care ți se cere sau nu un autograf, în rostogoliri ciudate și de cele mai multe ori lipsite de un conținut prețios sau să descriu un fapt banal, câteodată murdar, încercând să evidențiez aceea parte educativă a sa ?
Găleți de povești stau aliniate , undeva pe o masă imaginară, așteptând cuminți ca nisipul din clepsidre să curgă lin . Abia după aceea le va veni, în sfârșit, și lor rândul să fie scrise.
V-am spus vreodată că n-am reușit să devin o jucătoare de șah și să știu care va fi mișcarea următoare a adeversarului ?
Poate pentru că nu sunt în stare niciodată s-o bănuiesc nici măcar pe a mea .
Alții și-au răspuns deja la întrebări :
BlueRiver, Carmen Pricop, Simona, Scorpio,virusverbalis, almanahe, ZhaO, Vanessa, Blind Love,genovevadans, anacondele, … și bineînțeles psi
imaginaţia „ne duce” pe toţi, Carmen! şi-ntr-un sens, şi-n celălalt; poveştile prind cheag acolo, în găleţi, şi e grozav că mai tăiem din când în când câte o felie din ele, pe care-o trecem prin tifon strecurată; mutarea ta de astăzi a fost una sinceră, m-am regăsit, cel puţin până-n punctul în care ai adus vorba despre jocul de şah, pe care-l ador, şi-mi place să-l joc, la propriu, ori de câte ori a ocazia.
ApreciazăApreciază
Alma, cred că șahul se învață încă din copilărie -adolescentă ori eu , în aceea perioadă, eram teribil de melancolică și deloc predispusă unui astfel de joc.
ApreciazăApreciază
am scris … de fapt..din copilărie, Carmen, aşa e…eu am prins dragoste de joc datorită unui vecin, altminteri…
ApreciazăApreciază
Ca să vezi ce mult înseamnă conjunctura !
ApreciazăApreciază
@ Carmen,
Bună seara !
În jocul de ȘAH dacă nu intuiești următoarea mutare a adversarului în timpul regulamentar de gândire, atunci, cel mai bun lucru de făcut este să nu te prezinți la masa de joc și să pierzi prin neprezentare decât prin umilire.
Cu tot respectul,un pasionat al jocului de șah,
Alioșa.
ApreciazăApreciază
ApreciazăApreciază
eu recunosc, carmen, nu mă întreb niciodată ce o să scriu. cum totul trece prin imaginar, chiar şi sâmburele de real, las cuvintele în voia lor. 🙂 dar îmi plac întotdeauna scrierile tale şi le aştept! 😀
ApreciazăApreciază
iartă-mă… era carmen, nu carne! 😦
ApreciazăApreciază
Să fie un act ratat datorat postului și implicit a lipsei de carne ? Posibil.
ApreciazăApreciază
Mă joc și eu alături de voi. Nu mă mai văd sărind șotronul.
ApreciazăApreciază