DUZINA DE CUVINTE Imprevizibil

Multe paranteze ar trebui puse în locul digresiunilor ce apar inevitabil atunci când vrem să povestim ceva anume și dorim cu ardoare să fim pe deplin înțeleși.
Dar oare reușim să ne exprimăm coerent și simplu de fiecare dată ?
De câte ori Diriga Psi ne dă cele douăsprezece cuvinte apare , în mintea mea , o întrebare legitimă .
Să povestesc ceva absolut ireal sau un fapt petrecut cu adevărat ?


Să mă las dusă de invizibila imaginație, poate spune cineva c-a văzut-o cumva materializată altfel decât ca o realizare pentru care ți se cere sau nu un autograf, în rostogoliri ciudate și de cele mai multe ori lipsite de un conținut prețios sau să descriu un fapt banal, câteodată murdar, încercând să evidențiez aceea parte educativă a sa ?

Găleți de povești stau aliniate , undeva pe o masă imaginară, așteptând cuminți ca nisipul din clepsidre să curgă lin . Abia după aceea le va veni, în sfârșit, și lor rândul să fie scrise.

V-am spus vreodată că n-am reușit să devin o jucătoare de șah și să știu care va fi mișcarea următoare a adeversarului ?
Poate pentru că nu sunt în stare niciodată s-o bănuiesc nici măcar pe a mea .

Alții și-au răspuns deja la întrebări :

BlueRiver, Carmen Pricop, Simona, Scorpio,virusverbalis, almanahe, ZhaO, Vanessa, Blind Love,genovevadans, anacondele, … și bineînțeles psi

Publicat în Fără categorie

13 gânduri despre „DUZINA DE CUVINTE Imprevizibil

 1. imaginaţia „ne duce” pe toţi, Carmen! şi-ntr-un sens, şi-n celălalt; poveştile prind cheag acolo, în găleţi, şi e grozav că mai tăiem din când în când câte o felie din ele, pe care-o trecem prin tifon strecurată; mutarea ta de astăzi a fost una sinceră, m-am regăsit, cel puţin până-n punctul în care ai adus vorba despre jocul de şah, pe care-l ador, şi-mi place să-l joc, la propriu, ori de câte ori a ocazia.

  Apreciază

 2. @ Carmen,
  Bună seara !
  În jocul de ȘAH dacă nu intuiești următoarea mutare a adversarului în timpul regulamentar de gândire, atunci, cel mai bun lucru de făcut este să nu te prezinți la masa de joc și să pierzi prin neprezentare decât prin umilire.
  Cu tot respectul,un pasionat al jocului de șah,
  Alioșa.

  Apreciază

 3. eu recunosc, carmen, nu mă întreb niciodată ce o să scriu. cum totul trece prin imaginar, chiar şi sâmburele de real, las cuvintele în voia lor. 🙂 dar îmi plac întotdeauna scrierile tale şi le aştept! 😀

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s