DUZINA DE CUVINTE Amalgam

 I.  Mărgele divers colorate, sunt visele noastre. Ne stau în minte strânse ca niște sâmburi într-un pumn.

Lacrima s-a uscat de mult și nu se mai vede în oglinda vieții pentru că , multe dintre ele , prin distilare la o temperatură mare, au ajuns ca o simplă foiță de  staniol .
S-ar fi scris cu ele multe pagini dacă n-am aștepta cuminți să dispară orice urmă de plasturi, puși unii peste alții de-a valma, ca mai apoi fiecare dintre noi, să apărem strălucitori ca un cocon de boier și nu simple slugi ale unor impostori proști și hoți. 

II.

”Deşi se află în grevă ”, parlamentarii USL care  nu -s simple slugi, ”  şi-au încasat integral salariile pe luna februarie.”

”Conform unui răspuns primit de EVZ de la Direcţia pentru Relaţii Publice a Camerei Deputaţilor, în baza legii 544/ 2001, „pentru absenţele din luna februarie tăierile (anunţate de conducerea Camerei – n.r.) vor fi operate în luna aprilie, deoarece pentru luna februarie prezenţa ”, oglinda muncii lor,”  la lucrări este trimisă în luna martie de secretarul Birorului Permanent către liderii de grup, pentru a motiva sau nu absenţele, apoi listele de prezenţă se întorc la secretar”.

”În traducere, fiecare dintre  parlamentarii PSD şi PNL”, ca un adevărat cocon boieresc,” a luat salariul integral, deşi a lipsit la fel de integral de la activităţi.

”Conform unor calcule ale EVZ prezentate în pagina alăturată, un parlamentar încasează pentru ora de muncă de zece ori mai mult decât un român plătit cu salariul mediu pe economie. ”  

Câte pagini vor mai fi scrise ca parlamentarii să  simtă  lacrima de pe obrazul poporului  măcinat de necazuri ca bolnavul de temperatură ?

”Întrucât însă nu s-au prezentat la program, se poate spune că aleşii USL au fost plătiţi de 10 ori mai bine pe ora de chiul decât un român care se duce la serviciu zi de zi.”

Își vor pune  plasturi peste false răni date de un pumn politic imaginar, iar ca să ne deruteze bine vor strecura printre sâmburi de minciună crâmpeie de adevăr, bucățele minuscule din mărgele valoroase, și , pentru că românului

singura distilare care-i place e cea a țuicii, gândirea logică se întâlnește din ce în ce mai rar, vor fi crezuți și considerați drept victime ale puterii.

Și uite așa , în viitorul apropiat vom vedea că ne conduce o mână de oameni ce nu valorează nici cât o foiță de staniol.

Citiţi mai mult: Grevă parlamentară de lux: 100 de lei pe ora de chiul – Parlament > EVZ.rohttp://www.evz.ro/detalii/stiri/greva-parlamentara-de-lux-100-de-lei-pe-ora-de-chiul-970781.html#ixzz1ohSGehoq
EVZ.ro

Fotografia am găsit-o http://www.revista22.ro/patru-membrii-cna-acuza-presiuni-politice-asupra-consiliului-si-cer-interventia-parlamentului-13733.html 

Cuvintele sunt alese cu multă dragoste și grijă de 

Diriga Psi și au fost  culese de anacondele, scorpio, altcersenin, virusverbalis, Vantdetoamna, Carmen Pricop, Vero si  

14 gânduri despre „DUZINA DE CUVINTE Amalgam

  1. m-ai surprins astăzi! nu mă aşteptam la text în registru scurt la tine! 🙂 dar atât de adevărat, carmen.
    sper că gripa a devenit o amintire uitată şi eşti bine, da?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s