Opoziția și strada îl sprijină necondiționat pe președintele Traian Băsescu

Latini ca și noi, francezii nu ne înțeleg firea !
Prin luna decembrie am aflat un secret cumplit.

    Domnul Raed Arafat urma să pună mâna, să-l cumpere adică, întreg sistemul 112 și astfel să aibă controlul asupra unor informații strict secrete.

     Informația era venită din partea unei persoane credibile , fost membru important la nivel județean în PSD și care , mai mult capacității sale manageriale decât apartenenței politice, deținuse funcții importante de conducere într-o instituție deconcentrată.    Multă lume era bulversată.    Îngrozită chiar.
Oricât de toleranți am fi, noi românii, o spaimă de spioni și o reticență față de străini , totuși , avem.

Am încercat să liniștesc persoana în cauză , nu cred că am reușit, dar când domnul Raed Arafat și-a înaintat demisia mulți am răsuflat ușurați.

Cel care a dat semnalul începerii operațiunii strict secrte ” ” . Pot să afirm abia acum, un patriot adevărat !

     ”Știe președintele Traian Băsescu ce face. ” Mi-am zis eu calmă.
   A urmat o adevărată nebunie.
   A început să fiarbă strada. Pentru prima oară ni se tot spunea , lozincă de pe stradă, că Raed Arafat este un adevărat român !     Totul era foarte, foarte ciudat. Nici când a fost ucis vreun român de către un altul, de o altă naționalitate , nu s-a manifestat atât.

  Ceea ce privit cu multă seriozitate era ca o frecție la un picior de lemn, adică apă de ploaie, părea să-i sperie pe mai marii țării.
  

  ” Ceva nu-i în regulă ! ” mi-am zis din nou .

Președintele Traian Băsescu două săptămâni n-a zis pâs. Era incredibil știut fiind ce caracter are . Opoziția triumfa . O găseai  pe ecranele televizoarelor pe toate canalele. Strada se infierbânta singură îmbătată de victoria ei asupra ” diktatorului ” pe care-l vedea fugind cu elicopterul. Televiziunile mogulilor se pregăteau să anunțe plecarea ”diktatorului ”.

       Puține capete au rămas lucide . Unul, mi s-a părut mie, a fost domnul Ion Cristoiu care repeta, obsesiv și el, că mișcările de stradă sunt prea mici ca să determine căderea guvernului și a președintelui.

Cu toate că-și doreau să fie o reeditare a Pieții Universității din anul 1990 , n-a reușit să fie decât o struțo-cămilă de miting prin ce a revendicat
” Măi, să fie ! Nu-i lucru curat ce se întâmplă ! ”

  Ce strigau în stradă , oamenii amărâți de altfel, prea ne dovedea că este ceva putred în Danemarca. Că acolo sunt amestecate personae diferite cu interese de multe ori contrarii era sigur, dar cine ?

Recunosc că în acele 2 săptămâni am fost puțin derutată și eu. Nu înțelegeam prea bine de ce președintele tace sau , cel mai mult m-a derutat, împăcarea sa cu domnul Raed Arafat.

Gândiți-vă bine, în ultimul timp , mai bine zis în al doilea mandat al său, președintele Traian Băsescu s-a abținut să mai aibă ieșiri necontrolate. A fost bălăcărit în fel și chip, s-au spus minciuni sfruntate despre domnia sa și , cu toate acestea , s-a purtat ca și cum nu i-ar fi păsat.

Ce a avut cu domnul Raed Arafat ? De ce acesta a stat cuminte și n-a făcut niciun comentariu la adresa președintelui ? Avem experiența altora cum ar fi , doar un exemplu dau, cuplul Săftoiu. Ori domnul Raed Arafat s-a purtat foarte elegant. Împăcarea fără prea multe explicații de o parte sau alta s-a petrecut nespus de simplu. Prea simplu.
Domnul Raed Arafat este cu mult mai orgolios, am aflat asta în ultimii ani, despre ieșirile necontrolate ale acestuia pe care presa nu le știe sau nu vrea să le facă publice , fiind foarte exigent cu subalternii și mult mai coleric decât Claudiu Săftoiu dar, cu toate acestea, el a tăcut. Oare de ce ? Vă amintiți că atunci când domnul președinte al țării n-a vrut vreun ministru al liberalilor cât de încăpățânat , să-mi fie iertată această exprimare, a putut să fie ?

Adriene, nici nu știi cât de mic începi să fii !

     În acele zile de iarnă fierbinți, mi-am amintit de zvonistica din primăvara anului 1990 când domnul Ion Rațiu urma să cumpere fiecare uzină, combinat sau fabrică dintr-un județ și astfel milioane de oameni să ajungă șomeri.

   Sunt convinsă că am asistat în aceste ultime săptămâni la o luptă care s-a dat în umbră și de care noi n-am avut habar. Nu cred că vom avea acces la informații decât atunci când unii dintre noi vom fi oale și ulcele.

Acum se pot face doar supoziții ținând cont de unele mici detalii care nu se leagă și de caracterul și temperamentul celor implicați.
A fost cred pe de o parte o luptă a vechilor structuri securito- KGB-iste nemulțumite de drumul pe care cu mare greutate și-l făurește astăzi România, și anume îndepărtarea sa Mama Rusia , greii PD-ului care nu voiau să renunțe la pozițiile lor privilegiate, opozanții cărora le fuge pământul de sub picioare , verdictele date în cazurile Adrian Năstase și Sorin Ovidiu Vântu nu sunt în măsură să-i liniștească deloc, jandarmeria și poliția care sunt nemulțumite de scăderile de salarii, nu pot să cred că a dat cineva ordin să se depășească măsura, în aceea noapte tragică de duminecă, când au fost bătuți manifestanții, televiziunile prezente prin numeroși jurnaliști și care reprezentau intersele oculte ale mogulilor, patronii lor, oamenii care-au protestat pașnic dar fără să comunice eficient între ei, diverse organizații , ONG-urile care s-au erijat în a ne reprezenta pe noi, societatea civilă, și altele care speră să ajungă la putere, Dan Diaconescu și partidul său e doar un exemplu, și bineînțeles președintele Traian Băsescu.

Câte persoane, personalități marcante sau jurnaliști renumiți, au fost plătite cu bani grei de câtre Sorin Ovidiu Vântu ?

Îndrăznesc să afirm că în tot acest timp președintele țării a deținut controlul și că , fără să vrea, fiecare din cei care-au luat parte la această acțiune,  de fapt l-au sprijinit prin purtarea lor pe domnul președinte Traian Băsescu.

Săptămâna trecută opoziția își anunța protestul iar luni , acum fostul , premierul  Emil Boc ăși prezenta demisia.

Pentru că  a venit vorba despre Emil Boc aș vrea să reliefez ceea ce ați înțeles și dumneavoastră în mod sigur . Asupra dânsului s-au făcut presiuni enorme. Dânsul a fost cel mai speriat om din această perioadă. Când l-am văzut în ploaie,  sau mai zilele trecute dând zăpada cu lopata,  am observat că era depășit de situație. Practic nu mai știa ce face.

Am părerea că a fost lăsat în mod intenționat singur și fără sprijinul președintelui Traian Băsescu în cele două săptămâni de tăcere ale celui de-al doilea.

Președintele a vorbit după investitura ministrului Cristian Diaconescu pentru noi, cei care îl sprijinim tot timpul în demersul pe care-l face pentru modernizarea statului.

Pe facebook am fost  zeci de mii care-am trimis mesaje de susținere pentru președintele Traian Băsescu. Noi   eram cei care trebuia să fim liniștiți, președintelui nu-i este teamă de furtună și nu a ratat niciodată ținta.

Nu îndrăzneam să scriu aceste rânduri dacă n-aș fi văzut că, într-un fel, și domnul Ion Cristoiu are păreri asemănătoare:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/ion-cristoiu-victoria-presedintelui-basescu-asupra-pdl-965395.html

Am ridicat anumite semne de întrebare și ieri când scriam :

https://dictaturajustitiei.wordpress.com/2012/02/07/recunoaste-si-domnul-ion-cristoiu-ca-de-fapt-cei-care-manifesta-in-strada-indirect-il-sprijina-pe-presedinte/

Alte păreri :

http://www.nasul.tv/2012/02/08/tineri-in-lupta/

33 de gânduri despre „Opoziția și strada îl sprijină necondiționat pe președintele Traian Băsescu

  1. am dat refresh…şi am văzut că te-ai autosesizat;
    aş avea ceva de obiectivat, în legătură cu pagina care-l „susţine” pe Băsescu în această perioadă Carmen; nu e una proaspătă, ci e de fapt o pagină veche, careia, ulterior, i s-a modificat „direcţia”; crede-mă, o urmăream de multă vreme…în rest, supoziţii, sigur că da…şi e normal ca preşedintele să deţină controlul, nimic nefiresc, pârghiile sunt acolo, la el.

    Apreciază

    1. Cât privește despre pagina de susținere, e posibil , adică te cred că e așa.
      Am căutat pagina veche, cea din anul 2009, și n-am mai găsit-o. Arată mai bine acum.
      Sigur că este vorba doar de supoziții că doar n-am acces la informații strict secrete. Am vrut să-mi spun punctul de vedere pentru că dacă te uiți la știri, îi asculți pe unii și pe alții sau vorbești cu cei din viața reală , care citează din jurnaliștii opoziției, ai crede că președintele stă ascuns , speriat și bea whisky-ul său preferat.

      Apreciază

      1. sigur că USL boicotează cum poate, chiar cu dezăpezirea, spre exemplu(cunosc un caz în amănunt, în care prefectul fiind PDL, apelând la un anume director din consiliul judeţean ca să îi ceară o maşină de teren pentru a ajunge la nişte înzăpeziţi, a fost refuzat. Dacă aş adăuga că sunt prieteni foarte buni în afara partidelor, aici ar fi de discutat; dacă adaug că printre înzăpeziţi era o femeie însărcinată care a şi pierdut sarcina, de altfel, e şi mai mult de discutat. Şi toate astea pentru ce? Eu cam sunt sătulă de circul pe care ni-l vând gratuit toţi! Toţi vor acelaşi lucru! Ori e foarte uşor pentru ei să ne aburească, pentru că românul gândeşte panoramând, nu focalizează, nu citeşte constituţia, cum ziceai şi tu, decât dacă se loveşte de ea.

        Apreciază

      2. În luna noiembrie a anului 2000, au lăsat-o pe mama să moară în spital , ca să-mi demonstreze medicii, întâmplător PRM-iști, că puterea de atunci nu-i lasă să-și facă meseria.
        ” Noi am vrea dar statul nu ne dă ..una, alta.. ” Sărmana femeie cu copilul ei este o victimă colaterală.
        Cât privește greața pe care-o simțim cu toții este iar un prilej de bucurie pentru politicieni.
        Cu cât sunt mai puțini cei interesați cu atât le este mai ușor să -i manipuleze.

        Apreciază

      3. Îmi pare rău, Carmen, pentru mama ta! Odihnească-se în pace!
        Victime colaterale suntem şi noi, cei care ne mai interesem cât de cât.
        În fine…presimt că o să mai vorbim mult şi deloc de bine despre toate astea. 🙂

        Apreciază

  2. @ Carmen,
    Bună ziua !
    Din păcate, și eu sunt convins că am asistat neputincios în ultimii opt ani la
    o luptă pe viață și pe moarte pentru „ ciolanul de ros ”, o luptă crâncenă
    care s-a dat în umbră pentru privilegii și parvenire, o luptă între cei din eșalonul doi ai PCR ( nomenclaturiștii ) combinați cu securiștii , pe de o parte,și cei curați dar neajutorați de
    structurile mafioto-comunisto-securiste pe de altă parte ,care voiau o ROMÂNIE democratică, o ROMÂNIE a tuturor ROMÂNILOR nu a cozilor de topor și trădătorilor de neam și țară ,de care noi, n-am avut habar iar de-am avut, am tăcut ….
    Menținerea CU ORICE PREȚ LA PUTERE ( satisfacerea aberantelor pretenții ale UDMR ) constituie după mine trădare de neam și țară iar timpul îmi va da dreptate
    ca să nu spun că PREZENTUL confirmă spusele mele ! Căci altfel, cum se explică
    c faptul că din 7,2 milioane lei alocați pentru conservarea PATRIMONIULUI CULTURAL NAȚIONAL
    doar vreo 2000.000 de lei au fost folosiți pentru conservarea vestigiilor trecutului
    nostru istoric iar restul pentru istoria lui Kelemen Hunor ???
    Și lista ar putea continua dar, mă opresc aici nu înainte de a te invita pe
    http://aliosapopovici.wordpress.com/2012/02/08/
    la un nou articol …..
    Cu respect,
    Aliosa.

    Apreciază

    1. @Alioșa,
      Lupta de care vorbești nu este de doar opt ani, ai vrut cumva poate să evidențiezi numărul anilor de când a câștigat Alianța DA, ci de 22 ani.
      De la începutul sfârșitului lui Ceaușescu.
      Iliescu și ai lui, oamenii KGB-ului, care se simțeau marginalizați pentru că erau trecuți pe linie moartă, au dat lovitura de stat. S-au folosit de oamenii din stradă la fel cum fac și cei de acum. Cică sunt spontane mișcările !
      Pe UDMR sunt și eu supărată ca mulți alți români.
      Sunt ferm convinsă că și președintele scrâșnește din dinți când îi vede cum șantajează.
      Pe TVR 1 este un serial coreean. Foarte educativ.
      Interesele mai importante pentru țară se realizează câteodată cu compromisuri !
      Scrii: ” Căci altfel, cum se explică
      c faptul că din 7,2 milioane lei alocați pentru conservarea PATRIMONIULUI CULTURAL NAȚIONAL
      doar vreo 2000.000 de lei au fost folosiți pentru conservarea vestigiilor trecutului
      nostru istoric iar restul pentru istoria lui Kelemen Hunor ??? ”
      Sper ca să trăiesc ziua să-i văd pe toți hoții, indiferent de culoarea lor politică, de etnie, religie, sex și pregătire profesională, cum sunt judecați și condamnați .
      Cu același deosebit respect,
      Carmen

      Apreciază

  3. Sa le fie RUSINE , PROTESTATARILOR , ca sunt influentati POLITIC !
    Sunt manipulati politic .
    Exista INTERESE mari , ca sa cada Basescu .
    Sa vina la putere OPOZITIA cu MINCIUNILE lor electorale .
    O SA FIE MAI RAU DACA SE VA AJUNGE LA ALEGERI ANTICIPATE !

    Apreciază

  4. Seara bună 🙂 Carmen, din aproape-n aproape, se vede tot mai clar cum a săpat clasa politică uselistă la baza statului nostru, din ’89, încoace. Că ai pomenit de Cristoiu, mai adineaori l-am auzit vorbind si de alt motiv de temere al useleului faţă de MRU care are ceva dovezi serioase privind spontaneitatea protestelor din diaspora de la sfârşitul lui ianuarie.

    Apreciază

    1. @Alioșa,
      Te rog nu te mai supăra atât de repede.
      Uite, am venit înghețată de pe drum și-ți voi răspunde.
      Nu las niciodată fără răspuns pe cineva pentru că nu-mi place când câte un blogger înfumurat nu cadadicsește să mă onoreze cu un răspuns.
      Cu același deosebit respect,
      Carmen

      Apreciază

    1. Tibi, după ce filme am văzut și ce cărți am citit, marii politicieni , oameni de stat, sunt ca și șahiștii. Gândesc mai multe mișcări înainte. Din acest punct de vedere, el mai are și marea calitate de a surprinde de fiecare dată, este MARE. Astă seară sunt încântată. Și discursul președintelui a fost foarte bun.

      Apreciază

  5. Doamna Amza, văd că analiza obiectivă vă caracterizează şi cred că în ciuda faptului că eu spun Jos PDL, Jos Băsescu şi am alte persoane pe care le simpatizez, respectul dintre noi a rămas reciproc. Si în opinia mea mișcarea pro Arafat a fost o mânăreală. Cu toate acestea, de câte ori am fost în Piaţă, să strig nu m-am dus pentru altcineva decât pentru a-mi exprima propria nemulţumire.

    Apreciază

    1. Domnule Popateapa, oamenii sinceri, loiali și integrii, cum sunteți și domnia-dumneavoastră , sunt aceea care cred că și cei de lângă ei sunt la fel de sinceri, loiali și integrii. Din păcate nu este așa de cele mai multe ori. Manipulatorii se folosesc tocmai de caracterul frumos și curat al celui pe care-l manipulează.
      Nu mi-a trecut nicio clipă prin gând că dvs. ați fost în Piață altfel decât mânat de propriile nemulțumiri.
      N-aș îndrăznii niciodată să fac vreo astfel de afirmație.

      Apreciază

  6. Nu-mi pare rău decât de pervertirea Pieţii ca simbol… Pentru generaţiile ce vor urma, Piaţa Universităţii nu va mai însemna decît locul în care se mai strâng steliştii după câte-o victorie de răsunet şi zona în care useliştii şi-au masat o vreme trupele de presiune…

    Apreciază

    1. Mă întreb dacă s-a făcut, pervertirea Pieţii ca simbol așa cum spui tu, ca să se legitimeaze niște acțiuni care n-aveau nimic comun cu adevăratul spirit al ei sau ca să distrugă niște simboluri dragi unora dintre noi.
      E posibil să se fi urmărit ambele obiective.

      Apreciază

  7. Faptul că scriem pe bloguri despre evenimentele politice dureroase pentru noi, este ca o supapă de refulare…
    Dar se poate rezolva ceva?
    Noi suntem câinii care latră iar ei caravana care trece liniştită, nepăsătoare…

    Apreciază

Lasă un comentariu