Privind în oglindă

Fostul premier Adrian Nastase este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul "Matusa Tamara" si cel privind achizitiile de obiecte

    Nu știu dacă nu-s un pic egocentrică, mă voi gândi cu altă ocazie la acest aspect, dar aveam de gând să scriu ceva legat de , ce altceva , decât de mustrările mele de conștiință și ipotetica privire în oglindă.

Premierul Romano Prodi a fost trădat cu un an mai devreme nerezistând decât doi în fruntea unui guvern reformator

 

    Între timp a căzut bomba, guvernul Boc a demisionat , mulți interesați, mai ales penalii din opoziție și mass-media , se bucură dar, e un prilej bun și pentru ceilalți să fie fericiți.
Ce înseamnă un guvern interimar ? Lipsa unor controale în instituțiile bugetare, o să-mi fie și mie bine din acest punct de vedere pentru că toți acei directori cu delegație vor fi timorați și mai mult, fiecare face ce vrea după cum îl lasă conștiința, evaziune fiscală la greu sub oblăduirea celor care –ar trebui s-o stopeze, infracțiuni făcute sub privirile nevinovate ale polițiștilor, procurorilor și poate chiar al DNA-ului care , în aceste momente poate fi ingrozit la gândul răzbunării ce-ar putea să vină din partea actualei opoziții politice.
Vameșii, ați uitat cumva de ei, sigur în aceste momente chefuie fără teamă chiar sub camerele instalate în timpul mandatului premierului Boc.

Boc cel curajos ! Căruia cu greu i-au fost găsite greșeli reale
Cei care manifestă prin Piața Universității, sărmanii , fără de căpătâi sau care n-au ce face, cei infiltrați din partea opoziției, patronilor cu ceva interese oculte și cei ai structurilor retrograde sunt de asemenea în culmea fericirii.
   O parte din visul lor s-a împlinit.

   Dar să revenim la oglindă.
Voi aminti diverse întâmplări și atitudini pe care le-ați uitat sau ați preferat să le trecem sub tăcere.

Tăriceanu cel care este mai prieten cu Dinu Patriciu decât cu integritatea ! Elena Udrea, cea care a povestit despre traficul de influență al premierului și Monica Macovei care n-a achesat sunt victimile urii lor

Într-o seară la ” Dan Diaconescu direct ” Vadim Tudor a făcut destăinuiri șocante. Sau pe aproape. Era prin 2002 și pretextul îl puteți citi mai jos.
” OTV a fost închis
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis ieri suspendarea licentei de emisie a postului OTV. Consiliul a luat în discutie modalitatea de sanctionare a postului OTV, în urma sesizarilor primite în legatura cu editiile emisiunii „Dan Diaconescu în direct” din 31 iulie si 10 septembrie 2002. În opinia membrilor CNA, postul de televiziune OTV se face vinovat de încalcarea prevederilor articolului 40 din Legea audiovizualului referitoare la interdictia de difuzare a programelor care contin orice forma de incitare la ura pe considerente de rasa, religie sau sex si a Deciziei nr. 80 referitoare la respectarea demnitatii umane. ”
http://www.smol.ro/dosare/dandiaconescu/otv.html   

Sigur, spunem noi acum uitând că era singura voce atunci care avea curajul să spună ceva, o merita .
Adevărul pe care ni l-a destăinuit mai târziu caracaleanul a fost de fapt lăcomia nelimitată, a cine altcineva , a fost premier Adrian Năstase care-și dorea o donație, alta decât cea mătușii Tamare, de la tânărul Diaconescu.

Curios îmi pare, în oglindă privind, cum fapta sa n-a fost văzută ca un act de dictatură, de imixtiune în deciziile altor instituții ale statului, ci toată bălăcăreala zilnică, lăturile aruncate peste toți cei care sunt într-un fel sau altul la putere, a televiziunilor mogulilor este o dovadă că președintele Băsescu este dictator.

”Radu Vasile, premierul care a plecat de la Palatul Victoria cu ficusul sub braţ ( Vasile nu voia să plece, iar preşedintele Emil Constantinescu nu avea un mecanism constituţional clar să-l schimbe). ”

  Premierul Emil Boc, astăzi 6 februarie 2012 , și-a prezentat demisia.
  Oare cine a mai făcut-o ?

    Tot în oglindă privind.
    Petre Roman a fost gonit cu minerii, Victor Ciorbea a plecat , zice el că din cauza lui Băse΄ pentru că n-are vreun interes să povestească cum țărăniștii lui, și-ai mei , au negociat venirea lui Radu Vasile, același Vasile despre care se povestește că s-ar fi baracadat în propriul birou ca să nu fie nevoit să demisioneze.

De Adrian Năstase demis sau sfătuit s-o facă ar fi o glumă bună numai dac-aș gândi-o.

Fostul procuror Victor Ciorbea care instrumentează în continuare cauzele căderii sale. Îi dorim mult succes !
Tăriceanu ajuns președintele liberalilor printr-o întâmplare fericită pentru el, atunci când a candidat la șefia partidului a pierdut, ce nu-i bun de șef într-un partid e bun musai în fruntea statului ( să nu uităm cazul Mircea Geoană ), și prim ministru pentru că Traian Băsescu și-a ținut promisiunea făcută înainte de alegeri, a preferat să se certe cu președintele și să-i elimine pe PD –iști ca să –l apere pe Dinu Patriciu de justiție.

În oglindă, ce i se poate reproșa fostului premier Boc ?
Că deși cunoștea ce pățise fostul premier Romano Prodi,  cel care a fost nevoit să demisioneze trădat de parlamentarii puterii, adică ai lui,  poate și alții pe care eu nu-i cunosc, a pornit o reformă a statului menită să-l facă mai suplu, aparatul bugetar, și , de asemenea  să-i aducă lui scaderea în popularitate ?
Că a stat neclintit în fața cererilor de mărire a ce vreți voi, salarii , pensii, stipendii, vauchere, preferând să fie blestemat de toți în timp ce fostul premier a aruncat în stânga și dreapta cu banii din PIB pentru a câștiga alegerile ? 

Petre Roman, pe când era iubit de muncitoarele de la APACA

       Ce era programul de computerizare a școlilor fără elevi ?
Dar dăruirea gratuită a laptop –urilor ? Mită electorală mascată.
Cred că este singurul partid din lume, mă refer la cel liberal, care a intrat la guvernare cu 7% și a terminat, după ce a terminat întregul buget, cu 20 %.
  În oglindă privind, într-una curată, neafumată și neciobită, care dintre ei și-a iubit mai mult țara și poporul ?

Nu mi-e frică. Mă voi descurca eu cumva dar mă voi bucura când voi vedea cum toți cei care se lasă astăzi manipulați și dezinformați vor vedea ce-au ales.

Voi fi aici și le voi aduce aminte.
Și voi spune ca mulți alții, de ce n-ați avut grijă atunci când v-ați dorit moartea altcuiva ?

Diriga Psi astăzi ne-a dat liber. Cred c-au gândit că ne vom bucura de căderea ….. guvernului.

În sfârșit voi avea timpul necesar să pot vizita toți membrii Clubului Psi :tibi, vero, virusache, redsky, scorpio, cita,  almanahe, cioburi de chihlimbar

19 gânduri despre „Privind în oglindă

 1. ei…vremuri grele! şi afară, şi-n cabinet!
  ..eu am ceva să-i reproşez, şi anume că a demisionat;
  şi iar îmi pare că face jocul altora şi că el e un biet trecător prin lumea asta politică, plină de hoţi.

  Apreciază

 2. alege vânt şi culege furtună… da, la asta mă gândesc şi eu.
  demisia m-a surprins, tocmai când îi afirmam tenacitatea.
  şi aud că numele zvon al celui care va veni este mihai răzvan ungureanu… şi tare aş vrea să-mi amintesc de ce reapare numele fostului ministru de externe, debarcat în 2007.
  cum vezi, nu e liber, te invit să scotoceşti oglinda şi mai în adânc. 🙂

  Apreciază

  1. Psi, nu m-a surprins pentru că, fiind atentă la ce zice președintele, n-am rămas nepăsătoare când a spus despre premier că i-a fost un partener loial și că-i va rămâne în continuare.
   Știi că lui Băse îi plac surprizele ?
   Cât despre scotocit , ai dreptate !

   Apreciază

 3. Emil Boc este unul dintre putinii oameni politici cu tarie de caracter si demnitate. Si lipsa de ingamfare.Cati altii au mai demisionat din scaunele confortabile? Prea putini si in niciun caz de la PSD, fost FSN, PSDR . Eu l-am vazut ca pe un om corect si dedicat muncii grele pe care o facea.
  Fostul premier Tariceanu de cate ori s-a laudat cu demisia si i-a tremurat mana cand sa semneze decizia .

  Apreciază

 4. SCHIMBAREA DOMNILOR – BUCURIA NEBUNILOR!
  Memoria poporului e foarte scurta!
  Nu stim decat sa facem bascalie, totul e o bataie de joc!
  Rasul si bucuria de azi nu e decat plansul de maine! Si nu pt ca astia de pleaca sunt perfecti ci pt ca cei ce vin sunt execrabili…

  Apreciază

 5. Mişto a resintetizat Cita.
  Păi cine să continue rezervaţia oxigenarea feisbuc, mess nevoia de asistente sau circ tv?, ori cea ardentă de muncă afară?
  La asemenea precedent orice SOLUŢIE e suuuuperfluă. 🙂
  Din păcate.
  E adevărat, se şi pliază perfect pe mentalitatea struţismului.
  🙂

  Apreciază

  1. Vorbesc în particular cu membrii ai PSD-ului și aceștia, în mod onest, recunosc că partidele din opoziție greșesc. Va exista un precedent. Eu abia aștept să afirm că trăiesc în dictatură. indiferent cine va fi din 2014.
   Cita e o isteață !

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s