DUZINA DE CUVINTE Nefericirea regilor !

BOC -CEL-MIC luptând cu ZMEUL IARNĂ
O adevărată ISPITĂ, pentru fiecare dintre noi, este aceea dorință ascunsă cu grijă, de a ajunge într-o poziție cât mai ÎNALTĂ.
    Umblă ZVONURI, încă dezmințite de nimeni, că acolo , în zona cea mai de sus a piramidei sociale fericirea se dă cu carul.
Nimeni nu-și bate mintea cu gândul că în zilele noastre o funcție , indiferent că este vorba de una la stat sau la privat, e ca o FRUNZĂ veșnic bătută de VÂNTUL schimbării.

În NUMELE unei dreptăți sociale sau ale unor vorbe de mult celebre „În ranița fiecărui soldat este un baston de mareșal”, nu-l amintesc pe cel care le-a rostit pentru că prietenii mei îl cunosc, fiecare crede cu tărie ”proletară ” că-i de nasul său o astfel de demnitate, de însărcinare înaltă în stat.

Pe tortul vieții fiecăruia, încununarea succeselor, CIREAȘA e o adevărată măreție.
Nimeni sau aproape niciunul dintre noi, nu se gândește la câte lovituri peste NAS, este supus funcționarul sau demnitarul respectiv, zilnic.
CAUCIUC de-ar fi și tot s-ar rupe până la urmă.
Se întreabă cineva cum este când simți, într-o funcție fiind, un GAROU invizibil sugrumându-te ? ELECTRICITATE trecându-ți prin fiecare celulă ?
E total INESTETIC să-i vezi pe regi plângând amarnic după o iubită dintr-o altă clasă socială, puțini au avut tăria să renunțe la tronul primit de dragul unei povești romantice, pe premieri ținându-se de șale după ce –au dat zăpada în văzul tuturor televiziunilor și pe ministrese masându-și picioarele obosite și umflate de la tocurile prea înalte.
Iar noi, în acest timp, fiind profund nefericiți pentru faptul că nu ni se recunoaște adevărata valoare și nu ocupăm locul pe care-l merităm în societate, stăm tolăniți, la umbra răcoroasă a unei umbrele, vara, sau la căldura molcomă a unei sobe, iarna, nu-mi place cea a caloriferului pentru că îmi îngreunează respirația, și butonăm televizorul sau navigăm pe net înjurându-i birjerește pe cei pe care-i credem imbuibați, ghiftuiți și fericiți.

Imaginea care m-a inspirat
Oare, de ce nu ne bucurăm trăind fiecare clipă ca fiind ultima din viața noastră și apreciind-o pentru ce ne aduce bun ?
De ce ne amărâm singuri zilele ?
Oricum, ele ne aduc, de fiecare dată, doar ce merităm.
Fie că vrem să recunoaștem sau nu.

Nu știu la ce s-a gândit  psi când ne-a ales cuvintele , nu citesc înainte ce-au scris ceilalți ca să nu fiu influențată, dar am adormit cu gândul la tema dată.

Văd, tot la Diriga Psi , că au mai scris :   redsky, mitzaabiciclista, tibi, cioburi de chihlimbar, virusache, almanahe, dunia, citarokssana, scorpio, vero.

Să nu vă neliniștiți, suntem mulți în Clubul Psi.

37 de gânduri despre „DUZINA DE CUVINTE Nefericirea regilor !

  1. Servus, Carmen
    Problema este că toată lumea vede avantaje şi nimeni nu acceptă că o funcţie presupune în primul rînd, o imensă responsabilitate. Iar cînd în funcţii sunt numiţi nişte ticăloşi, praful se alege de tot. Iar haita hoţilor strigă către puţinii oameni cinstiţi care mai sunt prin ţară: hoţii! Asta este viclenia supremă şi ticăloşia fără margini: hoţii strigă hoţii.

    Apreciază

    1. Bună !
      Tibi am intrat astăzi , acum vreo 15 minute, și-am găsit vânzătoarele râzând. M-a uimit dându-mi seama că de multișor n-am mai văzut adulți veseli.
      Să fie de vină mass-media ?
      Revenind la comentariul tău, ai dreptate în tot ce spui.
      Câți dintre cei care-l văd pe Sorin Roșca Stănescu acuzând vehement la televizor actuala putere știu ce fel de om este de fapt el ? Nu mă refer la faptul c-a turnat, în societatea noastră e un fapt comun, ci cum ne-a păcălit, alături de alți jurnaliști, să intrăm cu modestele noastre economii într-o societate pe care mai apoi au falimentat-o. Câți bănuiesc în ce mod și-a construit averea ? Iar acum se dă fecioară neprihănită care ne dă lecții de moralitate .

      Apreciază

  2. Nu am putut sa nu remarc abilitatea dlui Boc in a manui lopata (noua, aproape de recuzita!), asa cum am ramas impresionata de sceneta in care a jucat rolul omului cu coasa… coseste ca un profesionist! De unde concluzia ca omul asta chiar stie sa face ceva! 🙂

    Apreciază

    1. Ne-ar bate Dumnezeu să-i nu-i recunoaștem meritul de a fi gospodar.
      Dacă atunci când a cosit m-a făcut să zâmbesc, aseară m-am întristat. E un om profund nefericit și cred că și dezorientat. A fost pe neprevăzut de criză. Nu de zăpadă.

      Apreciază

  3. In Germania, cand incepe sa ninga, inainte de a vedea la tv eventuali oameni politici dand zapada, suna la usa un politist care te avertizeaza cam ce amenda ai de platit daca nu iesi imediat sa o cureti! Iar pe sosele… masinile isi fac datoria. exista insa ingaduinta oamenilor fata de autoritati caci in fata naturii… trebuie sa stii sa te pleci!
    In Franta insa e… cam ca pe la noi doar ca francezii isi protejaza coronarele si nu se enerveaza … deloc!

    Apreciază

    1. Cita, cât de neprețuit este comentariul tău cred că nici nu-ți dai seama.
      La OTV se cere demisia președintelui, premierului și guvernului pentru că au murit 4 oameni.
      Îmi pare rău pentru ei dar, nu pot să mă întreb, dacă ei aveau radio și televizor?
      Dacă au ascultat știrile meteo ? Nu m-aș fi gândit niciodată că dacă eu îmi uit umbrela acasă , mă plouă și fac pneonomie după care mor, de vină e guvernul. Preferam să fie vinovat Iliescu pentru moartea mea. 😆
      La fel am rămas uimită de faptul că unii au preferat să moară decât să-și părăsească mașinile.
      Orice bun este , după mine, mai puțin important decât viața.

      Apreciază

  4. Frumos te-ai jucat cu aceste cateva cuvinte.
    Despre eroul principal ce sa zic? Nu-mi inspira nimic, doar vazand imaginea cu lopatat, imi amintesc de vorba neaose romaneasca: „omul potrivit la locul potrivit”.
    O zi faina!

    Apreciază

    1. La Mulți Ani !
      Știu că nu ne-am intersectat în ultima vreme.
      Ai dreptate cu aceste vorbe înțelepte ,“omul potrivit la locul potrivit”.
      Ca primar al Clujului cred că s-a descurcat bine. Dacă se va dovedi că economia iese din recesiune și o să avem creștere economică vom spune același lucru și despre cum și-a îndeplinit funcția de premier.

      Apreciază

  5. Eu am auzit un alt zvon – îl ţin minte dintr-o poveste citittă în copilărie (nu ştiu dacă nu cumva e inspirată dintr-o pildă biblică) despre cămaşa omului fericit. Mi-a rămas adânc întipărită în minte ideea că singurul om fericit era un ţăran sărman, care n-avea cămaşă! 🙂

    Apreciază

    1. Vero, mă obligi cu comentariul tău binevenit să caut o poveste care m-a pus pe gânduri.
      Ți-o voi dedica.
      Apropo, la Craiova , pe vremea comuniștilor s-au sădit mulți trandafiri bulgărești.
      O femeie prinsă furând trandafiri și-a expus motivele.
      ” Bărbatul meu iubea mult florile. Pentru c-a murit m-am gândit să-i fac o bucurie. Să-i aleg pe cei mai frumoși și să-i dau de pomană. ”

      Apreciază

  6. carmen, ca de obicei vii cu duzina ta şi ne dai de gândit! ce-mi place! eu aş aduce un alt exemplu, extrem de cunoscut: prinţesa diana. era iubită şi invidiată, urmărită şi hăituită, cunoscută de toţi. a fost fericită? ar fi putut să fie? era prinţesă, multe femei îi invidiau rangul, prea puţini au ştiut, pe când trăia, drama…
    cât despre datul cu lopata, la asta vina ne aparţine tuturor. pe când eram copil, bunicul meu m-a învăţat că a da zăpada e o treabă ce nu se opreşte la poarta casei. astăzi, prea puţini ştiu că trotuarul din faţa blocului le aparţine întrucâtva. aşa că nu, nu mă mir de munţii de zăpadă…

    Apreciază

    1. psi, o uitasem pe lady Di cu nefericirea ei profundă , cu bulimia ei, și-ți mulțumesc pentru faptul c-ai amintit-o.Eu mă gândisem la unchiul actualei regine a Angliei , Edward al VIII-lea cel care a abdicat pentru a se căsători cu americanca divorțată Wallis Simpson, și la , regele nostru, Carol al II lea.
      Mă uit de asemenea de vreo 2 ani la poveștile coreene de pe TV1. De multe ori mă gândesc la nefericirea celor care dețin funcții de conducere nu doar acum cu acest prilej. Dacă suntem corecți vom recunoaște că sărmanul Boc a îmbătrânit în trei ani câți alții în zece. Dacă suntem corecți.

      Apreciază

      1. Nici o clipă nu mă gândeam Psi, că tu ai intra în categoria celor care luptă pentru drepturile animalelor lipsite de apărare dar, în schimb, le-ai dori moartea unor semeni.
        Pentru că acest fapt mă șochează cel mai mult când citesc pe anumite bloguri. Sper ca eu să nu mai cad în păcat în viitor.

        Apreciază

  7. mi te imaginez visand duzina 🙂 constiincioasa mica 🙂

    „De ce ne amărâm singuri zilele ?
    Oricum, ele ne aduc, de fiecare dată, doar ce merităm.
    Fie că vrem să recunoaștem sau nu.”- asta e raspunsul …

    Apreciază

  8. ce sa zic, la mine in piata au bagat utilajele de cand au inceput primii fulgi, in schimb, pe sosele n-o sa curete zapada pana la primavara… doar in dreptul primariei si soseaua care duce la casa primarului.

    Apreciază

  9. carmen, eu semenilor mei nu le pot dori răul, oricine ar fi ei. şi încerc să nu-i judec. mă feresc tare mult să cad în păcatul acesta, pentru că nu trebuie să uit, la rândul meu sunt om şi sunt mic. judecătorul este altcineva.
    iubesc animalele, dar este o iubire relativă, pentru că iubesc animalele din preajma mea, un câine, o pisică. dacă vorbim despre o găină sau un şoarece, un şarpe, chiar de-ar fi în apropierea mea nu îmi stârnesc iubirea, deşi au şi ele rostul lor pe pământ.
    îmi plac oamenii, am spus-o adesea, am nevoie de ei şi nu, nu le pot dori răul. eu cred că un astfel de sentiment se naşte din invidie, din răutate gratuită. suntem amestec de bine şi rău, important este să ne păstrăm cât mai mult dominaţi de bine. eu aşa cred.

    Apreciază

  10. Dictatoroaico,
    fii te rog amabilă şi mergi la email… Am trimis reţeta pentru supa de vară de iaurt şi o reţetă de ardei umpluţi… fără ardei.
    Fac prinsoare că o să-ţi placă… Mai ales la vară! 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu