Aviz tinerelor naive, amatoare de povești de dragoste !

Ursulețul verde să știți că-i tare blând.

Nu, nu mie mi s-a întâmplat. Slavă Domnului ! Am obiceiul să suflu și-n iaurt darămite în supă .

Una dintre prietenele mele, o persoană serioasă și care deține o anumită funcție în societate , a cunoscut, prin intermediul unei alte prietene , pe o rudă de-a acesteia.
Toate datele erau în favoarea unei relații. E drept că domnul respectiv era cu mult mai în vârstă decât ea dar, cum în acel moment ea se simțea tare singură și slabă, a fost foarte încântată de perspectivă. Ea reprezenta victima ideală în astfel de situații.
Prima lor întâlnire a fost de un romantism ieșit din tiparele obișnuite. Exact ce nu se mai prea întâlnește la tinerii din zilele noastre. I-a așternut un covor de petale de trandafiri și i-a șoptit vorbe alese. Dulcegării ce dau gata orice femeie oricât de cultă , frumoasă și tănără e.

Ieșise dintr-un divorț urât cu sufletul plin de răni ce greu se vindecă.

Maimuțica vă place ?

Avea toate calitățile și orice bărbat normal ar fi râvnit la ea.
L-am cunoscut și eu pe distinsul domn dar cu toate că , mărturisesc sincer, că n-am înțeles atunci cum de ea l-a acceptat n-am spus nimic .
El o suna mai tot timpul cerându-i sau dându-i sfaturi. M-am gândit că ei îi face plăcere să fie sufocată cu o grijă excesivă și că simte nevoia ca o altă persoană să se poarte cu ea precum un părinte.

Au trecut anii și, într-o bună zi, o întâlnesc fericită. Din persoana îmbătrânită, ce ajunsese în ultima vreme, redevenise tănără și frumoasă. Ochii îi străluceau fericiți.

” Am reușit să termin cu X . ”
” Mă bucur.” I-am zis eu încântată.
” Acum pot să-ți spun, nu mi-a plăcut niciodată. ”
” Am vrut să termin de mult cu el dar mă șantaja. ”
N-am mai zis nimic. Mi-era greu să cred că o șantajase, mă gândeam că ea nu vrea să-și recunoască sieși că greșise și , cu atât mai mult altora, dar n-am zis nimic. Bine c-a scăpat de relația aceasta nepotrivită ! Restul nu mai contează.

Leul meu nu-i în iarnă . E verde mereu.

Astăzi m-am întâlnit cu o cunoștință comună și care la un anumit moment i-a fost prietenă.

Nu știu cum a adus vorba de prietena mea.
” Știai că X deține o fotografie compromițătoare ? ”
Mi-am amintit imediat vorbele spuse de prietena mea cu câteva luni înainte.
” Ți-a arătat-o ? ”
”N-am fost curioasă dar mi-a descris în ce constă. ”
” N- o mai are. Așa a ținut-o ani de zile legată de el. A șantajat-o cu ea în toți acești ani. ”

Epilog : Îmi pare sincer rău pentru faptul că poveștile mele îi supără pe unii și pe alții încât mă numesc ”doamna profesoară cea sceptică şi a-toate-ştiutoare ” dar eu le scriu în continuare pentru a aminti, celor care vor să mă accepte așa cum sunt, că viața, din păcate, nu-i totdeauna roz. Iar unii dintre semenii noștri sunt lupi deghizați în miei.

29 de gânduri despre „Aviz tinerelor naive, amatoare de povești de dragoste !

  1. Ceea ce bătea cu adevărat filmul este începutul unei alte povești.
   Mulțumesc pentru urare ! Sper să ajung la tine. Dacă dau clip pe ” incertitudini ” îmi scrie că nu exiști. Iar eu știu sigur că undeva, cu un suflet delicat, cineva are incertitudini.

   Apreciază

  1. Mulțumesc din suflet pentru urări . Sper ca și tu, să fii la fel de iubită de toți cei care te cunosc ! Iar în acest an , la fel de mult dacă nu chiar și mai mult. O meriți din plin.
   Dacă există măcar o singură persoană căreia îi place ce scriu atunci nu pot decât mă bucur.
   Cât despre păpuși, află că mai am.

   Apreciază

 1. Carmen, cu scuzele de rigoare pentru intarziere, am venit sa-ti urez un 2012 plin de realizari, liniste, sanatate si multa primavara in suflet. La multi ani!

  Eu am rarit foarte mult activitatea pe blog. De sila. Si nu numai. Asa ca… am decis sa-mi ocup timpul liber intr-un mod mult mai placut decat scriind zilnic sau aproape zilnic cate o mizerie ce nu facea altceva decat sa ma autoirite dar si sa-mi imbogateasca semnificativ numarul dusmanilor anonimi 🙂 Am inteles demult ca bine nu poate fi iar de si mai rau este intotdeauna loc.

  Apreciază

  1. Dragă Snake, mă bucur că ești bine sănătoasă și acest fapt contează cel mai mult.
   În privința blogului, ai dreptate ! Mă refer la autoiritare. Mulți nu mai vor să audă de politică și de politicieni pentru a se apăra împotriva stărilor sufletești pe care le determină. Nici eu n-am mai avut timp ca în anii trecuți dar, de dragul unor prieteni, din când în când îmi mai rup din timpul de odihnă.
   În articolele tale aveam cea mai mare încredere pentru că știam că nu faci politică ci doar îți exprimai public nemulțumirea. Ca mulți dintre noi care am sperat, am crezut și am fost dezamăgiți.
   Îți doresc tot binele din lume! La mulți ani !

   Apreciază

 2. La multi ani cu sanatate! Noul an sa-ti aduca multa liniste sufleteasca si ceea ce iti doresti tu cel mai mult. Pastreaza in sufletul tau acel „aer” de pustoaica .

  Apreciază

 3. Mai întâi, La multi ani! Cât privește prietena dvstra, mi se pare ca dictonul acela care spune ca oamenii deștepți sun și puţin altfel, este valabil. Şantajul în căsnicie, sau în dragoste prezumă duplicitate si necinste din partea ambelor părţi. De fapt şantajul este cea mai imorală acțiune umană. Cel şantajat are ce să ascundă, cel ce şantajează vrea să speculeze o slăbiciune.

  Apreciază

 4. ,da și eu am trecut printr-un divorț cu un copil,și cred că orice femeie care are cultul familiei, râmine cu traume, dar dacă ai putere și voință și in primul rând credință in DUMNEZEU, depășești momentul de și in timp te autofeliciți. Da, la fel și mie mi-a prezentat cineva pe altcineva , baiat bun in general, de l-am luat ca un medicament in perioada aceea, pină in momentul cind a inceput sa-mi interzica să nu mă mai vad cu prietenele, ca ma imbrac provocator,(niciodata nu mi-a placut sa port haine serioase, si, de multe ori, poate am pierdut, că oamenii te judeca si dupa modul cum te imbraci, si nici acuma desi sintem leat amindoua n-am haine care nu se poarta la virsta noastra asa ma simt bine),ca zimbesc provocator, ups am stat si am facut o analiza la rece a situatiei si in momentul cind s-a intors de la munca eu ii pusesem in plasuta hainele , am luat o verisoara si cind a sunat la usa doar a crapat usa si i-a intins plasa,nenea zilnic suna la usa nu ii raspundeam, sau ii raspundea verisoara, dar i-am raspuns la telefon si i-am spus ca nu sint pregatita ptr o relatie serioasa.

  STIU CA NU ESTE INDICAT SA -TI SPUI FRAGMENTE DIN VIATA PE NET DAR RELATEZ CA UN SFAT SI PTR ALTE FEMEI ,si in acea periada au aparut cartile lui P. CORUT,ptr mine ARTA SUCCESULUI LA ROMANI A FOST CA A DOUA BIBLIE,CARTE CE MA AJUTA PSIHIC SI LA ORA ACTUALA,si nu iti mai face probleme cu persoanele care te citesc si apoi te judeca asta este una din calitatile roamnului de a despica firul in patru.

  Apreciază

  1. Draga mea, ai bănuit că și mie îmi plac anumite haine, mai tinerești.
   Am întâlnit un singur bărbat, era coleg la școala unde lucram, și pictor. El înțelegea nevoia femeilor de a fi frumoase pentru ele ! Spun asta pentru că majoritatea cred că o facem pentru a atrage privirile celorlalți. O greșeală pe care puțini bărbați admit. Mie îmi place frumosul indiferent despre ce este vorba.
   Cât despre faptul că ai povestit din viața ta, nicio problemă ! Nu te cunoaștem. 😆

   Apreciază

 5. Doamna profesoara sceptica si a-toate- stiutoare, asa-i, viata nu-i mereu roz, si nu va fi vreodata. Ca sunteti a-toate-stiutoare… nu cred ca-i un motiv de suparare, mai ales pe un blog pe care, daca nu-ti place, nu intri si nu citesti!
  Spor la treaba, Carmen, si sa vii cu carcoteli cat mai multe! Cu stima, o (fosta) doamna profesoara sceptica si a-toate-stiutoare. 🙂

  Apreciază

  1. Gabriela, aș vrea să fiu a-toate-stiutoare, cine nu-și dorește ? Sigur că nu știu și nu înțeleg multe dar sunt conștientă de acest fapt. Ceea ce e bine. Învăț de la fiecare din voi. Mereu am ceva de învățat.
   Îți mulțumesc pentru susținere.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s