Să nu judeci !

Ca orice muritor de rand am prostul obicei de-a judeca. Știu că greșesc dar, vorba reclamei ce ne-a cucerit în ultima vreme, nu mă pot abține.
Și, uite-așa , de fiecare dată descopăr c-am păcătuit.
Mărturisesc , abia acum , că mă gândeam de fiecare dată când ajungeam cu telecomanda pe B1TV și o vedeam pe tânăra Monica, pe-atunci Columbeanu, că este o gâsculiță râzgâiată care satisface prin prezența ei televizată gusturile îndoielnice ale unui public la fel de semianalfabet, ca ea, pentru că semicult mi se pare mult prea mult.
Cu toate că mai apucasem să aflu despre viața ei anterioară apariției lui Irinel Columbeanu, dar cum nu știam câtă credibilitate să-i dau domnului veșnic Zenzațional, n-am dat prea multă atenție acestor fapte și importanței lor.

Cine le-a dat presei, tocmai acum când nu mai este soția domnului Columbeanu , nu am de unde să știu dar, bănuiesc, că ceva bani au destupat gura ” sursei ” ce se vrea anonimă.
În mod sigur s-a dorit cu această ocazie și compromiterea tinerei doamne Monica Gabor.
Nu știu ce simt alții dar, în urma acestor dezvăluiri ” incendiare ” , cum ar spune alții, compasiunea mea pentru tinerele fete Gabor, mă refer la toate cele trei , a ajuns să mă copleșească.
Lângă noi , fără știința noastră, și , cel mai grav, a celor care sunt plătiți ca să ne apere de astfel de derapaje, se întâmplă mari tragedii mascate sub diverse forme .

N-avem o societate civilă care să ia atitudine, nici măcar femeile acelea bătrâne care altădată spionau ce fac vecinii parcă n-ar mai exista, n-avem asistenți sociali care să-și îndeplinească sarcinile ce le revin, n-avem o poliție și o administrație pe care s-o intereseze altceva decât propria îmbogățire și, ce este mai rău, multe mame își sacrifică proprii copii pentru o relație personală.
Ne mai mirăm că o fetiță de 13 ani a dat naștere unui alt copil, în urma unei relații cu un vecin de peste 60 ani, pentru niște acadele ?

Publicat în Fără categorie

20 de gânduri despre „Să nu judeci !

 1. Pingback: Rainy « schtiel
 2. Om poţi fi indiferent de vremuri…
  Eu cred că totul porneşte dintr-o educaţie dincolo de ceea ce oferă societatea. Şi de un bun-simţ (în sensul de common-sense englez, nu cel acceptat lar de limba noastră).
  Un bun-simţ care să le spună unor oameni „băi, vezi că nu eşti capabil să fii părinte, aşa că nu îţi mai fă jucărică şi vezi-ţi de interesele care chiar au importanţă pentru tine”. Un bun-simţ care să îţi spună că viaţa unui om e mai importantă decât dorinţele tale egoiste şi idealurile meschine, iar dacă vrei să intri în noroi, intri singur sau alături de oameni maturi care ştiu în ce se bagă, nu cu nevinovaţi.
  Societatea nu are nici o vină; eu şi alte fete am trăit poate fix în aceeaşi societate şi nici nu am ajuns ca Monica, nici ca acea fată de 13 ani. Poate am ajuns mai rău, poate am ajuns mai bine. Poate am avut părinţi care au fost şi mai ocupaţi, care pote aveau 2 slujbe să trăim, dar au fost părinţi adevăraţi, nu oameni care doar au procreat şi au ştiut să ne ghideze indiferent de oricum ar fi societatea pe un drum.

  Dincolo de orice mofturi sau de aceste cazuri… sunt cazuri în care mame întorc ochii sau neagă adevărul când fetele lor de 13 ani sunt abuzate de unchi, de taţi naturali sau vitregi. Cred că din aceste cazuri grave cel puţin, rezultă un adevăr trist: nu toţi suntem făcuţi să fim părinţi; nu fizic, ci prin ceea ce suntem ca oameni. Şi poate aici da, are vina societatea… că nu insuflă acel common-sense oamenilor care nu au părinţi care să îi educe cu adevărat. Oameni care nu au absolut nici o vină pentru cei care le-au dat viaţă.

  Apreciază

  1. Diana Emma, te salut cu drag !
   Tu ai mare dreptate în ceea ce afirmi și totuși uiți un lucru esențial. Nu toți suntem la fel de puternici. Unii mai clacăm câteodată. Mă refer la copii, pentru că ei merită compasiunea noastră în primul rând. Cât despre părinți ai perfectă dreptate. Nu toți pot să fie părinți buni. Eu am descoperit, ca mamă , că este mult mai ușor să faci o facultate, mă refer la una absolvită în comunism, decât să crești un copil și să-l educi corect. Cam atât deocamdată.
   La mulți ani !

   Apreciază

 3. E greu sa nu judeci, asta e una dintre pasiunile zilelor noastre…
  Ma rog, hai sa zic ca nu o judec pe dra Monica Gabor, dar nici s-o compatimesc parca n-as avea puterea! A demonstrat, in perioada cat a fost dna Columbeanu, ca nu a invatat nimic din experientele traumatizante prin care a trecut. Nici distinsa ei sora, de altfel… Nu stiu, e complicat… dar intra-devar, dincolo de cazul acesta individual, e clar ca societatii nu-i (mai) pasa!
  La multi ani, distinsa doamna!

  Apreciază

  1. Mulțumesc pentru urare. E o perioadă în care suntem mai buni, mai indulgenți și mai darnici cu urările. De aceea poate suntem și mai bine dispuși decât în alte perioade ale anului.
   Eu doar am spus ce am simțit în ultimile zile, în care văd că secretele apar cu scopul de a lovi în fosta dnă Columbeanu, și nu pot să nu mă gândesc că în tot acest timp a fost șantajată de fostul ei consort.

   Apreciază

 4. Aşa e, să nu judecăm…să treacă subiectele acestea pe lângă noi, aşa e de dorit; dar pe de altă parte nu trec pe lângă alte şi alte fetiţe de 12-13 ani, care o iau drept model pe Monica sau pe altele aşijderea…

  Apreciază

 5. Carmen, salut 🙂 da, după recentele dezvăluiri, Moni, fostă columbeanu apare-n altă lumină. „Parvenitismul” ei e, fără-ndoială, jalnic, dar nu e de judecat. Măcar a scăpat astfel. de soarta atâtor alte fete prizoniere pe vecie într-o zonă sordidă a vieţii datorită unor neoameni.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/i-a-spus-ca-sunt-virgina-si-ca-ma-da-pentru-suma-de-1000-de-dolari-vezi-motivele-arestarii-lui-dinu-damaschin-tatal-adoptiv-al-monicai-gabor-columbeanu-248939.html

  Apreciază

 6. Felicitari pentru postare!
  LA MULTI SI FERICITI ANI!

  Off topic, but on time!

  =====MEGA-FELICITAREA DE AN NOU===== LA MULTI ANI 2012========

  Salutare si bine te-am gasit! Ai un gand bun, o urare pe care vrei s-o adresezi blogosferei? Atunci completeaza aceasta felicitare si trimite-o mai departe la 10(zece) bloggeri pe care-i apreciezi!
  -Preia prin copy&paste felicitarea din acest comentariu, adauga gandurile tale, urarea ta, numele si linkul tau, apoi inchide felicitarea si trimite-o mai departe, tot prin comentariu, catre 10 bloggeri pe care-i apreciezi!
  Daca esti unul din bloggerii la care felicitarea se va afla sambata 31 decembrie 2011, intre orele 17.00 si 18.00 atunci te rugam, inapoiaza felicitarea echipei Mostwantedblog.org pentru a fi publicata si aratata la toata blogosfera! Daca nu stii cui s-o trimiti mai departe inapoiaza felicitarea catre mostwantedblog.org! Te rugam, lasa aceasta parte de text, nealterata, te rugam vino alaturi de noi sa uram tuturor un An Nou fericit si plin de realizari!

  *Gandurile lor merg catre tine!

  -La Multi Ani si un 2012 asa cum il visati! Liviu R. – balantza.com

  -Să vă fie zilele senine, fericite, sănătoase și norocoase! Ada Pavel – adapavel.wordpress.com

  – Să vă dea Dumnezeu un An nou fericit, cu tot ce înseamnă asta pentru voi! Adela Onete – http://www.danap.ro/

  – Un 2012 mai bun pentru toata lumea! – http://diversediversificate.wordpress.com/

  – LA MULTI SI FERICITI ANI! – Lorelei – http://loreleimihalcea.wordpress.com/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s