DUZINA DE CUVINTE ” PRĂPĂD ”

Ne plângem tot timpul spunându-ne ACRU că urmează un PRĂPĂD .
Uităm cu bună voie , ce scurtă ne este memoria colectivă, ce DIMENSIUNE avea dictatura, noi , majoritatea n-am prins-o pe cea dejistă, comunistă a lui Ceaușescu.
Uităm faptul că ne simțeam prinși între ȘURUBURI imaginare și că răbdarea noastră mută, nu fizică ci psihică, avea o INTINDERE inimaginară. Orice ASEMĂNARE cu acele vremuri este imposibilă și de aceea este forțată.
Politica e murdară, știm cu toții, dar , parcă niciodată, n-am fi vrut să vedem cum minciunile urcă în SPIRALE uriașe către cer.

MASA mută, a cetățenilor ce zeci de ani înduraseră întunericul, ați uitat că aveam rație zilnică la lumină, ce se luptau la cozi interminabile pentru ” pâinea noastră cea de toate zilele ”, unii aveau acces la hrană, gospodăriile de partid sunt acum în proprietatea lor particulară, majoritatea nu, ce nu cunoșteau ce înseamnă libertatea de exprimare decât din dialogurile din filme ce scăpaseră necenzurate, într-un ALAI, ce semăna cu cel de la înmormântările tradiționale, s-a hotărât să denunțe nedreptatea.

Il DUCE fusese numit Benito Mussolini, al nostru doar ” geniul al Carpaților”.

Nu mai știu câți aveam voie să ne mai adunăm în decembrie 1989, parcă totuși mai mulți decât un simplu TANDEM, vă rog să-mi amintiți domniile dumneavoastră, cert este că la DATA respectivă niciunul dintre noi, cei care ne-am revoltat, nu o făceam pentru beneficii pur materiale cum ar fi scutiri de taxe și impozite.

Ultima la chemarea  psi-ei, după multe alte  duzini, şi anume: Miţa . şi almanahe . şi anaveronica . şi scorpio . şi cita . şi redsky . şi rokssana . şi virusache . şi grig și

tiberiu, iaca vin și eu.

.

 
 

38 de gânduri despre „DUZINA DE CUVINTE ” PRĂPĂD ”

 1. Bravo!
  Azi nu vorbim decat despre BANI!
  Ca vorbim ce vrem, injuram pe cine avem chef, facem ce ne trece prin cap nu mai conteaza! Nu are importanta!
  Atunci insa stiam ce inseamna umilinta la dimensiunea ei !
  Ne vaitam de hoti si nici nu ne trece prin cap sa fim corecti!
  „pai ce, bre, eu fur ca astia din Parlament?” o sa -ti raspunda taximetristul care nu da drumul la ceas!
  „Ce-mi pasa daca patronul scrie ca-mi da 1200 daca eu iau 2200! o sa zica un angajat care se vaita altfel ca are salariul mic! Si pot continua…
  Eu o sa ii cred atunci cand pe strazi se va circula ca pe vremurile cand nu era benzina – si asta nu pt ca azi nu este benzina ci pt ca e asa de scumpa de nu inteleg cum de este aglomeratie!
  maine am sa republic o poveste… despre umilintele de pe vremurii. Mi-ai improspatat memoria. merci!

  Apreciază

   1. În caz că n-ai observat, cei din Opoziție consideră că ei trebuie să se opună la orice, indiferent de costuri. Important e să ajungă la putere. Chestie cu ”cașcaval”.

    Am văzut un film unde un câine, plimbându-se pe lângă un tufiș, a căclat într-un spin. Acesta i s-a împlântat în labă. Câinele s-a așezat și și suferea. După o vreme, a venit cineva și i-a scos spinul. Câinele, văzând că nu îl mai doare, a fugit exact la acel tufiș și a călcat iar într-un spin. A suferit iar, apoi cineva i l-a scos iar, cânele s-a dus iar la tufiș … De mai multe ori.

    Problema cu românii e cam la fel. Mulți par a nu-și mai aminti că în perioada în care încă nu era criză România avea niște salarii incredibil de mici după ce foarte lungă vreme i-a avut pe cei care critică acum la guvernare.
    Cam pe la sfârșitul guvernării Năstase am vorbit întâmplător cu un italian. Când i-am zis cam ce venituri sunt în țara asta omul a spus că așa ceva nu se poate în Europa…

    Acum mulți spun că românul fuge de sărăcie la cules de căpșuni. Corect. Nimeni nu pare a-și mai aminti că era o vreme când mulți forțau granița pentru a face același lucru riscându-și libertatea în cazul în care erau prinși.

    Apreciază

   2. Blue, eu mă minunez mult când îi văd pe politicienii care-au condus țara, mereu am avut salariul cumplit de mic, și care cu mult tupeu îmi vorbesc despre ce bine era pe vremea când guvernau ei. Încep cu Victor Ciorbea, Adrian Năstase și termin cu Tăriceanu care s-a opus pe față la aplicarea Legii 221/2008 de mărire a salariilor cadrelor didactice după ce la celelalte categorii , polițiști, procurori și judecători !!!, le mărise substanțial veniturile.
    Te minunezi de ce polițiștii strigă ” javră ordinară ” iar doamnele judecătoare Mona Pivniceru și Viorica Costiniu fac politică ?
    Eu nu.

    Apreciază

 2. Salut 🙂 Carmen, bună observaţie: de ani de zile ni se induce o stare psihică negativă de către cei care au prăpădit ţara si se tem de o justiţie sănătoasă, boicotând orice pas spre un stat normal. O stare care poate fi mai nocivă decât orice prăpăd. Ferice de cu mintea sănătoasă si sufletul curat care nu se lasă intoxicaţi 🙂

  Apreciază

 3. Pingback: Someday « schtiel
 4. Azi am accesat pentru prima data blogul Dvs.Din pura curiozitae m-am uitat la …profilul Dvs.Tot din pura curiozitate va intreb daca si azi il mai „iubiti” la fel de mult pe Basescu ( intentionat nu i-am spus Presedintele Basescu, pentru ca eu consider ca nu merita JEGUL asta sa fie numit Presedinte!).Stau si ma minunez cum este posibil ca o femeie ca Dvs. sa fie de partea JEGULUI.De asemenea, observ ( intr-o alta postare a Dvs.) ca in legatura cu doamna udrea singura intrebare care va macina este cum poate ea (saracuta) sa stea atat de multe ore incaltata in pantofi cu tocuri!!!???Altceva nu ati mai observat la aceasta doamna??!! Doamna, nu vreau sa va jignesc, mai ales in casa (blogul) Dvs. , dar eu cred ca sunteti putin naiva.

  Apreciază

  1. Domnule Kostel,
   Vă mulțumesc pentru vizită și mai ales pentru modul elegant în care-ați scris chiar dacă părerile dumneavoastră sunt contrare acelora în care cred eu.
   N-am să încerc să vi le schimb pentru că într-o dispută de idei fiecare rămâne cu propria părere.
   Am să încerc să vi le destăinui pe ale mele pentru că , la un moment dat, după ce va trece această perioadă tumultoasă veți putea să analizați dacă am sau nu dreptate.
   Este foarte dificil ca în acest moment de răscruce, când la toți cei cinstiți ne este greu, iar opoziția este atât de activă , interesele proprii sunt mai importante decât cele ale țării, pe mass-media încât numai persoane foarte informate , condiție necesară dar nu și suficientă, și fără niciun interes ascuns pot să fie de acord cu actualul președinte.
   Când președintele a cerut micșorarea salariilor, inclusiv al meu, l-am înțeles cu toate că nu mi-a convenit.
   Acum, de asemenea, realizez că o măsură ca micșorarea deficitului bugetar , menționată în Constituție, va fi o stavilă în calea celor care cheltuiesc banii statului spunându-și ” după mine Potopul ” și ca urmare nu este pe placul politicienilor.
   Cât despre doamna Udrea și tocurile sale doar o femeie poate să înțeleagă ce importantă întrebare mi-am pus.
   Cât despre naivitatea mea, sincer mi-aș dori să fiu astfel.
   Ar însemna că încă mai sunt tânără. Cel puțin sufletește.
   Vă doresc o seară plăcută !

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s