DUZINA DE CUVINTE


Erau mulți cei adunați acolo, ȘIRURI- șiruri , iar pe fața lor se vedea acea încrâncenare în lupta lor cu viața. PICĂTURI de transpirație le șiroiau pe față dar nu păreau a se sinchisi prea mult.
Doar, în mod mecanic, își ștergeau fața c-o batistă pe care-o băgau, mai apoi, mototolită în buzunar.
Trebuia să-mi dau seama de când am intrat în ÎNCĂPERE.
Pe MĂSURĂ ce trecea vremea , realizam ce PROSTIE făcusem atunci când alesem să mă înscriu în partid.
Nimerisem într-o ECRANIZARE proastă, în care eu făceam parte ca simplu figurant, cum de fapt suntem mai toți cei care nu reușim să ne integrăm într-o gașcă, șleahtă, bandă, clică, clan, spuneți-i cum vreți unui partid politic din țara noastră, , oricare-ar fi el, organizație menită să fie rampă de lansare pentru oricine poate să spună oricând și oriunde unui șef ” da, am înțeles !”


Ce este un leaderschip, într-o astfel de organizație ? O NAMILĂ ce deține puterea , nu pentru c-ar fi mai capabilă, mai cinstită sau mai inteligentă , nu mulțumită unor calități INCONTESTABILE , ci datorită firelor multe și strânse ce-l leagă de diverse persoane influente.
Să-i vedeți la petreceri , precum niște BUREȚI de baie, sugând orice băutură li se pune în față după ce-au ras mâncarea oferită din belșug de gazdă. Ca un protocol sfânt.
Te poți gândi că MÂNDRU, de funcția deținută, un astfel de șef nu -și dorește ofrandă de la orice amărât.
Ei, aș !
N-ai să-i vezi niciodată răpuși de DORUL bibliotecilor cu RAFTURI pline de cărți. Sau legi.

Au din cale afară de harnici : tibi, grişka, cita, virusache, rokssana, almanahe, mitzaabiciclista, redsky, valentina, blueriver, scorpio, vero sub îndrumarea plină de dragoste a dulcei Diriga Psi.

32 de gânduri despre „DUZINA DE CUVINTE

 1. Seara bună 🙂 „Să-i vedeți la petreceri , precum niște BUREȚI de baie, sugând orice băutură li se pune în față după ce-au ras mâncarea oferită din belșug de gazdă”. Am văzut asta, nu într-un partid, însă, dar boala se vede şi-n alte ocazii si locuri. Oricum, poate sunt exagerată, dar probabil de aceea mă feresc de orice înregimentare 🙂

  Apreciază

  1. Ca traseistă politică, dragă Nora, pot să-ți confirm faptul că în toate se întâmplă la fel.
   Pe mine mă surprindea mereu că oameni, de la care m-așteptam să refuze elegant, n-o făceau.
   Ca să știi , mi-am pierdut de fapt funcția de director de școală pentru că, atunci când mi s-a spus de către un deputat, acum ajuns fost :
   ” Tu de ce nu mă inviți la restaurant la fel cum face primarul tău ? ” i-am replicat : ”Pentru că mie nu-mi place să beau. ”

   Apreciază

 2. am avut şi eu carnet de partid acum vreo 10 ani, dar mă foloseam doar de cheia cu care intram într-o căsuţă mică ce aparţinea partidului, ca să repet cu câţiva liceeni piese de teatru; după ce s-a dărâmat partidul(PL’93), s-a dărâmat şi căsuţa, astfel că nu am mai lăsat carnetul la niciun partid. 🙂

  Apreciază

   1. Ultimul partid în care m-am înscris a fost PD-ul . Am făcut-o chiar în ziua în care l-au suspendat pe președinte. M-au ignorat total, n-am nici carnet, până în această primăvară. Le-a trebuit 4 ani.
    M-am dus la întâlnire și le-am spus că după ce mi-au tăiat salariul și, în plus , n-am văzut nicio schimbare în justiție, bună nu rea, n-am de gând să mint pe cineva în campania ce urmează.
    După ce vor pierde alegerile se va schimba atitudinea lor.
    https://dictaturajustitiei.wordpress.com/2011/03/24/cand-politicienii-isi-inchipuie-ca-electoratul-roman-este-prost-se-insala/

    Apreciază

 3. Pingback: For you « schtiel
 4. @ Carmen,
  Bună ziua !
  Tocmai de aceea eu nu m-am ÎNSCRIS în nici un partid !
  Pentru că acea „ NAMILĂ ” care deține puterea, nu are în cap decât ideea de a prospera el și familia sa și, de a manipula pe cei înscriși în partidul său.
  Din nefericire, mai ales în zilele noastre, GOANA după înscrierea în tot felul de partide nu mai are limite iar românul în prostia sa, crezând că va apuca vreun os de ros, se înscrie la partide ale căror „ NAMILE” s-au dovedit de-a lungul ultimilor ani, niște NIMENI sau niște INFRACTORI !
  O, tempora !
  O, mores !
  Invitație de Moș NICOLAE :
  http://aliosapopovici.wordpress.com/
  Cu același respect,
  Alioșa.

  Apreciază

  1. @Alioșa,
   Te rog să mă crezi că și uitasem de această sărbătoare. Oare când pică 6 decembrie ?
   În rest, îți dau dreptate. Cei mai mulți sunt niște nimeni. Oameni valoroși sunt conduși în partide de către mediocrități.
   Cu același respect,
   Carmen

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s