DUZINA DE CUVINTE : Pepe, dragostea mea !

Pepe, dragostea mea !

Pe SCURT, am să vă spun o poveste INOCENTĂ de dragoste.
Când l-am cunoscut pe viitorul-fostul meu soț , acesta , atunci când era întrebat dac-a iubit pe cineva vreodată răspundea invariabil, cu un glas de o mare INOCENȚĂ, SCURT și la obiect: o pisică.
Gluma lui, n-aveam cum s-o iau altfel, mi se părea bună. Sigur, el dorea să pară INCAPABIL de o poveste romanțioasă, îmi ziceam în gând . Niciodată însă nu mi-aș fi putut imagina că eu, veșnic îndrăgostită de un băiat sau altul, fiecare dintre ei, frumos ca DESPRINS dintr-o poveste cu feți –frumoși și zmei, o
să ajung să iubesc un motan CĂPTUȘIT de boli și , în plus, foarte bătrân. Tomi, astfel l-am botezat pe motanul adus acasă de fiul meu Alexandru, luat direct de pe maidan, era deja INCAPABIL să mestece hrană solidă cu puținii dinți pe care-i mai avea. Tomi cred că avusese o viață grea și plină de privațiuni înainte de-a ajunge în căminul nostru.
Îl apuca un TREMURAT INVOLUNTAR, doar la vederea măturii cu care voiam să strâng gunoiul ce apare inerent într-o casă locuită, și rămânea înțepenit lângă o MARGINE oarecare lipindu-se de ea.
Alexandru nu-I VERSATIL din fire, nu-mi dau seama dacă e sau nu ALAMBICAT în gândire, recunosc cinstit că nu-l înțeleg defel, dar m-a surprins purtarea sa atunci când Tomi s-a hotărât să plece undeva , NICIUNDE.
Inima mi-era însângerată, precum CIREAȘA coaptă, atunci când Tomi ne-a părăsit iar eu umblam pe străzi însoțită fiind doar de gândurile mele și de un TREMURAT nervos.
În orgoliu meu fără MARGINE gândisem că el, Tomi neajutoratul, avea nevoie de mine.
Doamne, cât puteam să mă înșel !
Plângeam INVOLUNTAR, nu voiam ca vreun suflet VERSATIL , e plină lumea de nestatornici , vâzându-mă într-o astfel de stare să râdă de mine în sinea sa.                                                                                              

   

  Alexandru a fost primul care s-a DESPRINS, surprinzător de repede, din lațul iubirii pentru Tomi.
În timp ce eu, îi confecționam un culcuș CĂPTUȘIT ca sicriu pentru Tomi, nimic ALAMBICAT , Alexandru bântuia străzile în căutarea unui suflet curat . De motan.
La început m-am revoltat.
” Ah! Voi , bărbații ! Nestatornici chiar și în dragostea voastră pentru pisici ! ”

” CIREAȘA de pe tort ” au fost vorbele sale cinice.
” Tomi a murit. Asta e pisica mea. ”
Ținea în brațe un motan frumos, mare , mătăsos și foarte blând.

Am vrut să-l iubesc în continuare pe Tomi și aproape o săptămână nu l-am luat în brațe pe noul nostru motan.
După două săptămâni, am cedat, și , cu multă bucurie, l-am botezat pe pisoiul venit de NICIUNDE.
Pepe se pisicește tandru în brațele noastre.
” Pepe, dragostea mea ! Am sentimentul că în viitorii ani tu ne vei încălzi inima. ”

Diriga Psi, te rog să nu mă treci pentru ” Bani pentru liceu ” !!! , nu merit precum colegii mei :

 virusache, sara, mitzaabiciclista, redsky, anaid, rokssana, almanahe, abisuri, cita, scorpio, valentina

 

 

27 de gânduri despre „DUZINA DE CUVINTE : Pepe, dragostea mea !

 1. maya se bucură să-l cunoască pe pepe. cât despre iubire… eu încă o iubesc şi o voi iubi mereu pe naomi, cea numită „inima lui mama”. fotografia ei veghează de pe etajeră la iubirea cea nouă…
  să fiţi mulţi ani fericiţi, împreună.

  Apreciază

   1. desigur că panta rei, nici eu nu spun altfel. te admir însă… mie mi-a trebuit mult mai mult să mă desprind, nu să uit ci să accept despărţirea.

    Apreciază

   2. Nu-i meritul meu. Eu voiam să-l plâng pe Tomi mult și bine. Mă gândeam că așa se cuvine. Alexandru însă m-a pus în fața unui fapt împlinit. A adus motanul acasă fără să mă întrebe. În situația aceasta, ce vină avea Pepe ? Era un suflet care cerșea și el dragoste. Sau eu aveam de dăruit ? Până la urmă cine cunoaște adevărul.
    Și astfel inevitabilul s-a produs.

    Apreciază

 2. Si noi avem o pisicuta, pe Betty, pe care o iubim, o alintam si o pretuim ca pe-un membru al familiei. Nu am dat in mintea copiilor si nici nu am innebunit, pur si simplu ii intoarcem o parte din iubirea pe care ea ne-o arata! Asa ca iti inteleg perfect sentimentele, si fata de pisica pierduta, si fata de cea castigata. Sa va fie (mult) bine impreuna! 🙂

  Apreciază

 3. thiii, ce ti-e si cu pisoii astia! bine ca i-ai gasit un nume, eu pisicutei mele i-am cautat vreun an si tot n-am gasit nimic. dupa inca un an mi-a venit ideea de Baghera, ca e mata neagra, dar deja era prea tarziu s-o numesc, asa ca tot „pisi, pisi, pis” o strig prin casa 😛 o intreaga aventura

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s