Să nu ne uităm trecutul și pe eroii știuți și neștiuți ai neamului !

”   Despre demnitate  ” are început pe blogul său un serial scris cu multă sensibilitate și acuratețe despre eroii neștiuți ai neamului românesc. Pentru că și noi, românii, am avut victime ale comunismului. Victime pe care nu le au în vedere acei manipulatori de opinie , nerușinați care, sunt convinsă , că nu-și vor pune ștreangul de gât precum Iuda măcinați fiind de mustrări de conștiință: Manipulatori ce încearcă ACUM să ne insufle ideea că familia Ceaușescu a avut bun simț, omenie și că era cu mult mai bună decât familia Băsescu.

Nu se pot face comparații de genul acesta. Pentru o lacrimă vărsată de dictator, la auzul unei romanțe, nu putem să trecem nepăsători pe lângă crimele săvârșite de regimul comunist.
Cum scriam mai sus , veți găsi un serial deosebit de revelator pe ”  Despre demnitate  ” .

Nu veți fi dezamăgiți.

24 de gânduri despre „Să nu ne uităm trecutul și pe eroii știuți și neștiuți ai neamului !

 1. Nu e „fair” faţă de istorie să identificăm familia Ceauşescu, el şi ea, ca exponent exclusiv al comunismului şi să-i facem răspunzători doar pe ei doi.Mai trebuie pomeniţi încă mulţi alţii din clica bolşevică, adusă cu tancurile Armatei Roşii, politruci şi nomenclaturişti chiar mai sângeroşi şi criminali prin „uneltele” lor, instalaţi imediat după 6 martie 1945 şi până prin 1964…1965. De fapt, tot comunismul de la „A” la „Z” este stropit cu sânge nevinovat!Care acuză peste ani şi ani!

  Apreciază

  1. I-am amintit pe Ceaușești pentru că, observ cu stupoare și indignare, se încearcă să ni se spună, în ultima vreme, că aceaștia nu ar fi fost chiar atât de vinovați precum se afirmă. Sunt de acord cu ” De fapt, tot comunismul de la “A” la “Z” este stropit cu sânge nevinovat!Care acuză peste ani şi ani!

   Apreciază

 2. Regele Mihai este o victima . A trebuit , sa se exileze din cauza venirii regimului dictatorial comunist .
  Matematicianul Gheorghe Marinescu a fost in lagarele de concentrare comuniste si a platit scump , chiar cu MOARTEA .
  Nicolae Iorga a fost asasinat in Padurea Letea de legionari . Si mai sunt atatia oameni de cultura victime ale unui Regim Dictatorial , care vroia sa detina toata SUPREMATIA .
  Maresalul Ion Antonescu a fost asasinat in 1946 pe 1 Iunie , ca nu le canta in struna formatiunilor politice din aceea vreme .

  Apreciază

  1. Alexandra, regele a crezut că o să scape dacă-l sacrifică pe Maresalul Ion Antonescu. Ceea ce s-a și întâmplat. Nu-l condamn pentru că era tânăr iar Maniu și Brătianu, mult mai bătrâni și mai înțelepți, l-au susținut, cel puțin așa cred, sacrificându-l pe Mareșal pe care nu-l agreau pentru mâna sa forte. Cel care a scăpat cu viață a fost regele Mihai.Poate pentru că mai erau regi în Europa rude de sânge cu el. Maniu și Brătianu au plătit. Nimeni nu vrea să spună adevărul și interpretează politic istoria după propriul interes..

   Apreciază

 3. Din păcate şi după revoluţie tot ei au luat puterea, foştii şefi de partid pe judeţ şi alţii ca ei. Şi poporul i-a votat, fără să fie necesară cosmetizarea alegerilor. E adevărat că „avem conducătorii pe care îi merităm, prin urmare”, spun mulţi…
  Carmen, să ai o seară frumoasă! 🙂

  Apreciază

  1. Dan, te rog să nu te superi pe mine ! Azi e una din zilele mele grele în care doar mi-am aruncat privirea pe e-mail -urile primite și am descoperit un serial bun pe ” Despre demnitate ”. Am considerat că ar fi bine să-l promovez. Doar atât. Nu mi-e frică de ruși. De fapt e vorba de sovieticii care ne-au condus pe față sau din umbră. Niște străini care și-au văzut de propriile lor interes. Sovieticii nu sunt adevărații vinovați ci COLABORAȚIONIȘTII români. Trădătorii care ne-au condus din țară. Cunoști cumva personajele ?

   Apreciază

 4. Seara bună 🙂 Dj, când istoria are pete albe, asa cum se-ntâmplă la noi, nu-i de mirare că se-ncearcă pe căi apocrife, ca să zic asa, acreditarea a tot felul de idei. Nici istoricii încă nu s-au pus de acord cu destule lucruri. La urma urmei, dacă istoria e o stiinţă serioasă ar trebui ţinută complet în afara politizării. Altfel, istoricii patriei n-au cum să ne convingă de una, de alta, si asta e foarte trist pentru o ţară.

  Apreciază

  1. Bună !
   Nora , istoricii sunt oameni care mănâncă o pâine și care de dragul acesteia, nu a istoriei, o interpretează cum le dictează stomacul.Dacă istoria ar fi fost precum matematica, exactă, astăzi eram profă de istorie. 😆 Mai facem oleacă de haz de necaz.

   Apreciază

 5. „Sovieticii nu sunt adevărații vinovați ci COLABORAȚIONIȘTII români. ”
  Asta ziceam si eu. Colaborationistii romani vorbesc de crimele comunistilor si le baga in carca lui Ceausescu. Foarte putini sint cei care se intereseaza de cei 15.000 de soldati si ofiteri impuscati de rusi, majoritatea in cap. Sau de perioada 1945-1965 cand comunistii romani impreuna cu rusii au terorizat tara.
  PS: Fara suparari doar traim in Romania cu memoria stearsa. Nici macar nu stim ce inseamna sa fi roman 🙂

  Apreciază

  1. Adevăratele crime și cele mai multe s-au petrecut până în anul 1965. Închisorile de la Aiud, Pitești sunt mai semnificative, zic eu și poate greșesc . Apoi Canalul.

   Asta nu înseamnă că Nicolae Ceaușescu a fost mai bun sau mai puțin dictator. În timpul său se petrecea totul într-un mod mult mai sofisticat .Oamenii erau internați în spitale psihiatrice sau li se făceau dosare de deținuți de drept comun.

   De cei ”15 000 de soldați si ofiteri impuscati de rusi, majoritatea in cap ” ROMÂNI nu știu. Ceva gen Katyn nu cunosc. Dacă cunoști sau ai un articol deja scris anunță-mă, te rog ! Sunt dornică să aflu.

   Apreciază

 6. Nu sunt de acord si nici nu urmaresc emisiunile acestea cu si despre fam.Ceausescu.
  O fi sau nu manipulare, nu stiu, insa cei din jurul meu nu sunt interesati sa vada aceste emisiuni si altele la fel.
  Majoritatea lupta sa traiasca sau doar sa supravietuiasca.

  Apreciază

 7. INFORMATORU SI STIMATUL TOVARAS BALINT ARPAD ZOLTAN A LUCRAT FOARTE MULTI ANI LA CANALUL DUNARE-MAREA NEAGRA,LOC UNDE AU MURIT MII DE OAMENI NEVINOVATI.
  COLABORATORII TOVARASULUI BALINT AU DISTRUS DOSARUL DE LA C.N.S.A.S.PROBELE AU FOST MASLUITE,IAR IN PREZENT ZOLTAN POZEAZA CA UN OM CINSTIT,ETC.
  TOVARASUL BALINT ARPAD ZOLTAN,TOVARASUL PAHONTU LUCIAN-SILVAN,PENALUL DE ANTONESCU OLIMPIODOR SI ALTI PRADUITORI SUNT ANALFABETI/OLIGOFRENI. ZABALOSII AU FURAT SI AU INSTRAINAT BUNURILE DIN GESTIUNEA PATRIMONIULUI NATIONAL,DOAR SA LE PICE GRADE MILITARE SI AVANSARI.
  IN DOSARU CU FURTUL PATRIMONIULUI NATIONAL-(TEZAURUL ROMANIEI) SUNT DISPARUTE ZECI DE CAMIOANE.
  PREZINT DOAR O PARTICICA DIN JAFUL PATRIMONIULUI NATIONAL:
  1.PICTURI:
  Theodor Aman (1831-1891)
  Nicolae Grigorescu (1838-1907)
  Ion Andreescu (1850-1882)
  Stefan Luchian (1868-1916)
  Gheorghe Petrascu (1872-1949)
  Theodor Pallady (1871-1956)
  Jean Al. Steriadi (1880-1956)
  Nicolae Dărăscu (1883-1959)
  Nicolae Tonitza (1886-1940)
  Iosif Iser (1881-195
  Camil Ressu (1880-1962)
  Sculptura:
  Dimitrie Paciurea (1873-1932)
  Constantin Brâncusi (1876-1957)
  2.OBIECTE SI ALTE BUNURI:
  BIJUTERII DIN PLATINA,AUR,ARGINT,DECORATIUNI,GRAFFITI,GRAVURA, PICTURI DIN PERIOADA INTERBELICA,SCULPTURI IN LEMN,MARMURA,GRANIT,PORTELAN,ETC.
  CA SA NU PLICTISESC PE CINEVA AM SA MA OPRESC AICI.LISTA ESTE IMENSA.
  BALINT A FOST AVANSAT CU SCOPUL SA MUSAMALIZEZE DOCUMENTELE (FURTU OBIECTELOR DE PATRIMONIU SI ALTE FRAUDE!(…)
  IN DOSARUL DE CORUPTIE DE LA SECTIA MILITARA A D.N.A.(90/p/2009) SUNT IMPLICATI SI CEI CARE L-AU REPUS IN FUNCTIE PE BALINT!
  L-A LINS STICLE DE BAUTURI ALCOOLICE IN SUBSOLUL UNITATII MILITARE BALINT SPUNEA:
  CAT PAHONTU ESTE-N FLOARE NICI IN P..A NU MA DOARE!(…)
  IN MAXIM 5 MINUTE O SA AFLATI DESPRE CE PATRIMONIU ESTE VORBA.
  PE GOOGLE SCRIETI URMATOARELE:
  imagini nedifuzate cu ceausescu

  Apreciază

 8. BALINT ZOLTAN ESTE PSIHOPAT/SCHIZOFREN-OLIGOFREN.
  PAHONTU ESTE ANALFABET.(UITATI-VA IN DOCUMENTE CUM SCRIE P.LUCIAN).
  RUSINE SA LE FIE SI CELOR CARE I-AU PROMOVAT IN FUNCTII.

  Apreciază

 9. SE PUNE INTREBAREA:
  IN FILMU CU PROCESUL SOTILOR CEAUSESCU,DE CE A FOST DEMONTAT FRAGMENTUL CU PATRIMONIUL NATIONAL?
  IN JAFUL PATRIMONIULUI NATIONAL SUNT IMPLICATI ANUMITI SECURISTI-INFRACTORI.
  CEI 3 NEMERNICI AU FOST AVANSATI DE GUVERNELE P.S.D.-P.D.L.SA MUSAMALIZEZE DOCUMENTELE CU FURTUL DIN GESTIUNEA PATRIMONIULUI NATIONAL.
  FURTUL PATRIMONIULUI ESTE SI VA RAMANE UN MISTER NEELUCIDAT.
  DE LA O POSTA SE VEDE CA ESTE UN JAF DIN PATRIMONIUL NATIONAL SI ULTERIOR MUSAMALIZAT DE CEI 3 seCURISTI.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s