Un divorț în URMA unui ghicit în cărți !

Motanul Tomi, prietenul meu nedespărțit
Motanul Tomi îmi stă sub bărbie, moale, încolăcit precum un guler de blană . Căldura lui vie mă bucură , încălzește și vindecă de diversele gânduri ce mă băntuie. Cred eu. Mă pot concentra , stând în pat cu ochii închiși , la o temă literară, cel puțin aceasta ar fi dorința și pretenția mea supremă , spre deosebire de momentele în care trebuie să rezolv o problemă și când e necesar să am o hârtie și un creion în mână iar privirea, trează ca și mintea, să-mi fie îndreptată spre instrumente. Ha ! Ha ! Ha !
Aș vrea să vă spun o poveste, deși știu că voi credeți doar în lucrurile vizibile și palpabile și că vă lăsați imaginația să zburde ca o compensație doar , dar, tot în realitatea materială că astfel ați fost educați.

Gîsiți mai multe imagini la adresa : http://romanianstampnews.blogspot.com/2011/10/parfumul-roadelor-toamnei-poveste.html

Și totuși, dragii moșilor, vă voi spune și povestea aceasta.
A fost odată, ca niciodată , nu chiar foarte demult, aproape c-aș spune că mai ieri, dacă între timp n-ar fi murit atâția, o familie de tineri căsătoriți. El un bărbat inteligent dar robit patimei beției, ea o mamă ca oricare, zic mamă pentru că aveau și doi copii, care-și iubea soțul cu toată nefericirea pe care i-o producea.

Ar mai fi fost și astăzi împreună, în cazul că ar mai fi trăit, dacă în una din multele zile lungi de vară când el stătea prin cârciumi iar ea spăla hainele copiilor, nu existau sau nu aveau ei mașină de spălat automată , n-ar fi apărut o ghicitoare în viața lor


Tanti Marieta era o unguroaică micuță și firavă care-și rotunjea pensioara rămasă de pe urma soțului regățean ghicind în cărți.
Avea pe atunci 83 ani, acum o fi oale și ulcele, și mai era și surdă pe deasupra.
” Aoleu ! Maică, să nu te mai duci la bărbat acasă ! Vrea să te omoare. Are o femeie la așternut. De ce stai cu el ? E bețivan și mincinos , pitulește banii de tine, nu te iubește și nici pă copiii tăi. Lasă-l maică ! Nu face de tine ! ”

Femeia din poveste n-a vrut să creadă. Știa bine că bărbatul ei bea , chiar mai mult decât trebuie, dar restul îi păreau niște baliverne spuse ca să impresioneze și ca tanti Marieta să-și ia modica sumă de bani în schimbul lor.

La fel a crezut până-n clipa când, singură fiind cu bărbatul ei, după ceva timp scurs , acesta n-ar fi încercat s-o omoare.

Restul probelor pentru judecată , v-am spus doar că s-a întâmplat mai aproape de zilele noastre, i-a fost ușor să le descopere. Voia să fie sigură că nu greșește și că nu ia o hotărâre greșită.

Și, uite așa, am încălecat pe o șa și v-am spus povestea mea. Poveste adevărată chiar dacă vi se va pare altfel .

  Ce o să spună Diriga Psi ?

     Am găsit tema scrisă la :

 

urma incepe de la psi
alte urme; vero, virusache, redsky, scorpio, anaid, cita, tibi,

  Altcersenin

35 de gânduri despre „Un divorț în URMA unui ghicit în cărți !

  1. A fost mai mult decât o întâmplare. Prea dădea multe detalii. În general însă sunt excroace. O cunoștință de a mea a dat la acea de la Ploiești tot aurul pe care-l avea ca să se mărite cu un tip. A rămas nemăritată și cu aurul dat.

   Apreciază

 1. Pingback: urma
 2. nu m-as duce niciodata la o ghicitoare, nu mi-ar placea sa stiu ce mi se va intampla. plus ca nu poti sa deosebesti care are intr-adevar puteri si care vrea doar sa te jecmaneasca 🙂 In cazul de fata, e posibil sa nu fi fost o coincidenta.

  Apreciază

 3. 🙂 eu zic că motanul tău e rudă cu maiuşka mea şi cu minunatul motan scriitor grişka al tuşei vero. grişka a degustat deja un dex şi doarme pe laptop, maya savureayă matinal puţin caiet de psi şi a ros un capac de stilou… pe când va debuta şi tomi? 😆
  mi-a plăcut povestea ta. cât despre ghicitoare, eu nu cred în ele. unele lucruri le spunem chiar noi, aproape fără să ne dăm seama, pe asta se bazează, cred…

  Apreciază

  1. Tomi nu-i intelectual. El ” face ceva ” pe cărți. De aceea am grijă să le țin pe sus. Pantofii, poșetele, sacoșele și orice obiect pe care poate să-și reverse frustrările sale motănești. Papucii îi uit câteodată la ”îndemâna ” sa. Dacă-l răsfăț nu se mai răzbună pe obiectele atât de necesare nouă doamnelor.

   Cât despre ghicitoare, destin și probabilitatea de a se întâmpla ceva prevestit , nu intru în contradicție din principiu.

   Uite, totuși, nu mă pot abține și te întreb cum explici existența prorocilor în Biblie ?
   Dar a preoteselor din vechile temple ?

   Apreciază

 4. SUNTETI ON OM TARE PUTERNIC .
  STAPANA PE SITUATIE .
  NU VA LASATI INFLUENTATA DE ORICINE .
  VA APRECIEZ PENTRU CATA LUPTA DUCETI , CA SA TINETI DOI BAIETI SINGURA .
  UN ROL GREU MAI ALES CEL DE MAMA .
  NU ESTE USOR DE UNUL SINGUR , SA TI O CASA .
  CONSIDER , CA VIATA ESTE NEDREAPTA IN CAZUL DUMNEAVOASTRA .
  ATI FI MERITAT MULT MAI MULT : DRAGOSTE , SPRIJIN, SUSTINERE , APRECIERE DE LA SOTUL DUMNEAVOASTRA .
  VA STIMEZ SI ADMIR DISTINSA DOAMNA CARMEN .

  Apreciază

  1. @Alioșa,

   Sunt unele persoane care au puterea de a prevesti. Ele ” văd ” niște conexiuni pe care oricare dintre noi nu le găsesc. Nu, era o persoană simplă, vorbea ca pe vremuri. Euro nu era încă introdusă în țară, m-am uitat între timp pe Wikipedia și am realizat că nici nu exista atunci această monedă.
   După ce termin corectarea celor 240 de evaluări inițiale vă fac o vizită.
   Cu distinsă considerație,
   Carmen

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s