Povestea fotografiei din MIERCUREA FĂRĂ CUVINTE

Școala Poiana Copăceni după a unsprezecea inundație din primăvara și vara anului 2005
Nu pot ASCUNDE la nesfârșit adevărul GOL- goluț despre fotografia pe care ați văzut-o la mine pe blog în ” Miercurea fără cuvinte ”
ORICUM ați realizat că este vorba despre o școală. Nu s-a gândit însă nimeni că povestea se întâmpla demult, Doamne ce repede trece timpul, prin anul 2005 când ploile erau aproape zilnice.
Pe atunci eram directoarea acelei școli și , disperată de numărul inundațiilor, vreo unsprezece la număr, după ce am vorbit cu primarul Gheorghe Tirifon , liberal venit în partid odată cu domnul Teodor Meleșcanu, am pornit pe CALEA petițiilor la atenționarea oficialităților oarbe și surde la necazurile noastre.
Ați comentat cu toții, cred că puțin îngrijorați, că sărmanii elevi, ceea ce era adevărat , nu aveau unde să se joace. Sunt convinsă că nici unuia nu i-a trecut prin gând că și școala a fost inundată de mai multe ori și că noroiul se strecurase printre dușumeaua ce acoperea podeaua clasei.
Degeaba s-a ȘTERS totul, apa și noroiul aduse de inundații, cu mare grijă. Mucegaiul înflorea sub podeaua claselor.

M-am NĂSCUT cu o fire rebelă. Educația mamei, cea care mă încuraja de fiecare dată în luptele mele, m-a ajutat și de această dată să nu mă dau bătută. Am anunțat prefectura, în mod oficial, domnul Corneliu Popescu, membru al PD –lui, deținea funcția cea mai mare, am trimis peteții și Președintelui Consiliului Județean Prahova, domnului Florin Anghel, pe atunci liberal ca și primarul Tirifon după care am așteptat un răspuns și o rezolvare a problemei ca pe un VÂNT prielnic la pupă.

Vă așteptați cu toții ca gesturile mele, normale zic eu, să-i fi determinat pe cei din conducerile instituțiilor de stat să ia o atitudine favorabilă școlii.
PLUTIND pe deasupra oricărei răspunderi morale, n-a catadicsit niciunul să-mi răspundă.

Cum GARA orașului Vălenii de Munte se găsește la câteva minute de locul unde locuiesc m-am hotărât să fac drumul la Ploiești, să merg personal la instituțiile statului, cu TRENUL.

Degeaba am mers și m-am plâns domnului inspector general
școlar Gheorghe Matei , liberal și dânsul ca și primarul comunei Gura Vitioarei, că în școală se simte puternic mirosul de mucegai. Mi-a spus că nu poate să mă ajute cu nimic.

Era august, cursurile urmau să înceapă și eu nu reușeam să –I sensibilizez pe factorii de răspundere ca să înceapă curățenia în școală. A plouat din nou. Ei bine , neștiind ce să mai fac și nemaiputând să mai aștept, am chemat pompierii apelând la 112 .

Mă laud. Am fost filmată de către reporteri de la AlfaTv. Au sosit apoi și cei de la Național Tv. Nu arătam prea grozav, cam miorlăită mi-era vocea, dar cert este că , brusc, toate instituțiile deconcentrate s-au trezit la viață.

După ce am apărut la știri domnii parlamentari liberali, Ion Preda și Horia Toma, liberali de frunte ai județului Prahova și ambii profesori de meserie , au găsit drumul la școala Poiana Copăceni.
Mă cunoșteau amândoi de ani de zile dar au găsit de cuvință să nu o arate. Erau plini de VĂPĂI. Deputatul Ion Preda, Dumnezeu să-l ierte, mi-ar fi dat PALME, atât de nervos era.
” Nu o să rămâneți directoare ! De ce faceți petiții ? De ce ați anunțat presa ? ”

După cum știți, nu mai sunt director de școală. Conducerea Inspectoratului General Școlar Prahova preferă directori fără studii de management educațional dar care au meritul de a tace și de a spune : ” Să trăiți am înțeles ! ”

Și, mai ales, să nu uite să se plece, nu doar la figurat ci și la propriu.

psi este cea de la care a   pornit ideea. Au mai scris :  Altcersenin, sara
grig
virusache
tiberiu
redsky
carmen
vero
scorpio
cristiangheorghe
anaid
d’agatha
valentina
cita

androxa ,ivanuska ,peter ,calin ,ragnar ,tu1074 ,papornitacuvorbe, supravietuitor

Cu mare întârziere, răspund celor care m-au onorat cu comentariile lor cu toate că eu nu mi-am găsit încă timpul să-i vizitez : de-a dura lex, rokssana, pisicaruVero, psi ai obervat că folosesc duzina a zecea , Stefania, Tudor Enea, ganguritu, Aliosa, Sare’n Ochi, Gabriela Cimpoca

 

13 gânduri despre „Povestea fotografiei din MIERCUREA FĂRĂ CUVINTE

 1. REGRET MULT CELE INTAMPLATE . . .
  NU TREBUIA , SA VA IA POSTUL DE DIRECTOR IN 2005 .
  O MARE NEDREPTATE V-A FACUT .
  AVEATI TOT DREPTUL , SA FITI SI ACUM DIRECTOR .
  LA CAT DE PREGATITA PROFESIONAL SUNTETI .
  OMUL VALOROS IN ROMANIA DAUNEAZA .
  IN LOC , SA FIE APRECIAT .
  DUMNEAVOASTRA SUNTETI ACEST OM VALOROS .

  Apreciază

 2. Dj, seara bună 🙂 tristă situaţie si mare nesimţire la cei plătiţi pentru a avea grijă de vieţile oamenilor si de bunul mers al societăţii. În schimb, toată admiraţia pentru atitudinea ta de cetăţean responsabil, preocupat de binele semenilor. Mai ales că, în calitate de dascăl vrei nu vrei, esti model pentru o mulţime de copii 🙂

  Apreciază

 3. da, carmen, am observat că foloseşti cuvintele dintr-o altă duzină… dar tot tristă sunt pentru că nu cred că în anii din urmă s-a mai schimbat ceva. 😦 parcă nu ar fi vorba despre viitorul nostru prin aceşti copii.

  Apreciază

  1. Psi, școlile, în mare, arată mult mai bine decât atunci. Ce nu s-a schimbat, sau poate da dar în mai rău, e atitudinea oamenilor în fața diverșilor șefi, caracterul lor. Cât despre copii , au același caracter ca și părinții lor.

   Apreciază

 4. ola, pai plecaciunile le au in singe decind erau comunisti, ptr asta merge tara bine ca se merge pe aceleasi principii si plecaciuni facute de oameni incompetenti, pe care nu i-a dus capul la munca sau invatat, cu adevarat,esti o luptatoare dar neavind si multe victorii din lupta cinstita la un momendat ti se taie tot elanul,asta o sa-ti ramina toata viata ca o amintire trista dar bine ca ne -a dat DUMNEZEU si uitarea, nu ai vazut cazi te ridici si mergi mai departe dar este mai dureros cind iti dau altii brinci,tu te ridici si viata merge inainte, multa sanatate si putere de predat o sapatamina plina de bucurii.

  Apreciază

  1. Ola! Ary, singura dată când am fost înfrântă , e drept în mai multe procese, s- întâmplat când m-am adresat justiției. Cum eu nu sunt învățată cu eșecurile scriu. Până la urmă se va întâmpla ceva. Cred că plecăciunile sunt de pe vremea când ne atacau turcii. Uite , că te-am contrazis și eu o dată !
   Mulțumesc pentru urări. La fel să-ți fie și ție !

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s