HAMLETIAN ne punem obsedanta întrebare : cât a fost sau nu Mareșalul vinovat de Holocaustul din România ?

Progromul din Iași ?

Cu toții vrem să cunoaștem acest ADEVĂR . HAMLETIAN ne punem obsedanta întrebare : cât a fost sau nu Mareșalul vinovat de Holocaustul din România ? În IMENSA minciună în care înotăm de zeci de ani, LIPICIOASA propagandă nu se dezlipește de putere, totul pare POSIBIL.
Nu cred că de vină este un istoric sau altul MINORITAR sau doar INCOMPETENT.

BOMBARDAMENT de informații contradictorii , ADVERSARII măsluiesc mereu istoria, cădem inevitabil în PLASA lor.
Românul știe o vorbă , neacademică dar tare dragă lui, e vorba după cum bănuiți despre momentul când i-a intrat MORCOVUL în…. .
Atunci acesta uită de contextul INTERNAȚIONAL și ia măsurile în care crede el.

Pentru cine nu știe , totul a pornit de la draga Psi .

Nu știam că este vorba de orange , sunt zăpăcită rău, dar cred c- am nimerit-o cu morcovul din testul meu.

Au comis :

http://anaveronica.wordpress.com/2011/09/25/cuvinte-din-trecut-11-septembrie-2007/

http://tiberiuorasanu.wordpress.com/2011/09/25/clipa-de-n-trecut/

15 gânduri despre „HAMLETIAN ne punem obsedanta întrebare : cât a fost sau nu Mareșalul vinovat de Holocaustul din România ?

 1. Relativitatea noțiunilor : EROU, EROISM

  Am împăcat , dacă tot a venit vorba de MORCOV, și capra și varza, adică am scris cu o DUZINĂ DE CUVINTE VECHI dar și pornind de la o temă veche a mea.
  ”Un blogger comenta zilele pe blogul meu și afirma că , în viziunea domniei sale, doar pompierii care salvează oameni de la moarte pot fi numiți eroi.

  Dacă domnul respectiv este un pacifist convins , această convingere a sa mi se pare absolut normală.
  Pentru cineva care urăște orice formă de agresiune , fie că este vorba despre cotropirea altor pământuri fie că este vorba de lupta pentru apărarea Patriei iubite, este normală o astfel de atitudine.

  Sigur, dacă toți cetățenii planetei Pământ am fi pacifiști nu ar mai fi necesare războaiele de apărare și singurii eroi cu care ne-am mândrii ar rămâne pompierii, salvamontiștii și salvamarii.

  Din păcate, pentru noi , chiar și acum , după mii de ani de civilizație, nu am ajuns la acel nivel înalt de conștiință ca să nu ne mai agresăm unii pe alții.

  În acest moment al istoriei, în care marea majoritate a omenirii nu este pacifistă, consider că a merge să te înrolezi în armată pentru a apăra granițele țării tale sau pentru recucerirea pământurilor cotropite , conștient fiind că în orice moment un glonț rătăcit poate să te omoare, este un act de eroism și de mare onoare. ”

  Apreciază

  1. Da, Psi. Pentru că ne sunt indicate drept teme de cugetare altele : nunțile interlopilor, îmbogățiților de pe urma ” revoluției ”, ceva gen îmbogățiți de război, a ”divelor” și lupta lor pentru supremație.
   Dar ce miră dacă ambasada SUA face clasificarea lor. 😆

   Apreciază

 2. A fost asasinat in 1946 Maresalul Ion Antonescu .
  Tinea cu Patria si a l uptat pentru DREPTATE .
  Parerea mea este , ca a fost omorat pe NEDREPT !
  A lasat multe VESTIGII ISTORICE , pentru generatiile viitoare !

  Apreciază

 3. @ Carmen,
  Bună ziua !
  Despre EROI , numai de bine !
  Respect părerea fiecăruia despre ce inseamnă a fi EROU !
  După mine însă, EROU este acea FIINȚĂ care și-a vărsat sângele dându-și VIAȚA pe câmpurile mari de bătălie pentru APĂRAREA PATRIEI când a fost atacată, alungarea și nimicirea dușmanului până în bârlogul lui in vedrea capitulării necondiționate și obținerea victoriei finale !
  Celorlalte ființe care iși pierd viața in timp de pace ca urmare a indeplinirii ATRIBUȚIILOR DE SERVICIU ( pentru care primesc SALARIU ) in teatrele de operații ( război ) din afara granițelor țării ,pe timpul participării la inlăturarea urmărilor catastrofelor naturale sau artificiale ( provocate de autoritățile statului ),indiferent că sunt civile sau militare, N-AR trebui să li se confere TITLUL de EROU !
  Practic, fiecare iși îndeplinește atrbuțiile de serviciu pentru care este plătit iar de se întâmplă o nenorocire , nu trebuie asemuită cu o faptă de vitejie ! Dacă un pompier urcat intr-un copac inalt de 30 de metri după o PISICĂ „ in călduri ” cade și MOARE, trebuie să fie declarat EROU ?
  Atunci, care-i deosebirea dintre POMPIERUL căzut la datorie, in timp de război, in 13 sept.1848 la Dealul Spirii in lupta cu turcii și cel căzut din copac din cauza pisicii rebele ?
  O săptămână minunată !
  Cu respect,
  Alioșa.
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/07/09/fotbalul-la-noi , ultimele comentarii ……luare și dare de mită…..

  Apreciază

   1. @ Carmen,
    Bună seara !
    Ca să te simți mai bine, te invit la o plimbare in munții BIHORULUI la Peștera Urșilor ( http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/09/27/PEȘTERA-URȘILOR ).
    Renunț la comentariu in favoarea POSTĂRII chiar pe linkul indicat a videoclipului cu ORDINUL Mareșalului ION ANTONESCU ,despre care, avem multe păreri comune .
    Mulțumesc din inimă !
    O seară liniștită cu vise frumoase .
    Cu mult respect,
    Alioșa.

    Apreciază

  1. Regele nu cred că are anumite ambiții nejustificate precum ” prințul ” Duda.
   Se poate afirma orice despre o persoană moartă. A avut domnul Cristoiu o emisiune interesantă duminecă seara despre un mareșal finlandez , care nu numai că n-a fost dat rușilor, dar este și respectat posmortem de către ei.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s