DUZINA DE CUVINTE

corner-deauville-basin
II Copilărie comunistă
Bunica nu avea nicio legătură cu un ÎNGER. După ce născuse 8 copii și mai avortase tot atâția nu-i mai păsa de aparențe. Avea o ROCHIE, același model de fiecare dată, modestă , lucrată de croitoreasa din cartier, părul nu și-l mai lăsa de mult FLUTURÂND în vânt ci, și-l ținea strâns într-o coadă groasă pe care o răsucea deasupra capului, astfel putea să și-l pieptene mai rar, ea având zilnic de spălat MALDĂRE de rufe , deh, 8 copii, iar SACOȘA cu care venea de la piață era croită și cusută de ea ca să fie rezistentă și încăpătoare. De unde atâta răbdare la bunica să-i mai aducă drăgăstos , dumineca, mâncarea la pat cu TAVA ?
Dacă stau bine și mă gândesc , ea, bunica era VERTEBRA casei chiar dacă vorbele nu-i erau , aproape niciodată, blânde și nu aveau pretenția să te ridice sufletește la CER.
Bunicul , în felul său blând, îi PASA aproape toate responsabilitățile lăsând rezolvarea lor pe SEAMA ei. Bunica trebuia să ducă până la CAPĂT corabia familiei și s-o ancoreze în PORT.

S-au grăbit să scrie : http://labulivar.wordpress.com/2011/08/26/duzina-de-cuvinte-en-gross/

http://anaveronica.wordpress.com/2011/08/26/intoarcerea-vrajitorului-%e2%80%93-1-poveste-cu-12-cuvinte-impuse-inclusa-in-al-douazeci-si-saselea-episod-din-elucubratia-cu-12-zombi/

motanulalberto, pisicaru, anaveronica, labulivar , agatha

redsky2010, tiberiuorasanu, scorpio72, sara,

Publicat în Fără categorie

31 de gânduri despre „DUZINA DE CUVINTE

  1. Unul dintre bunicii mei , cel care mi se părea mie ca fiind cel mai bun, a murit când eu aveam doar 4 ani. I-am simțit aproape toată viața lipsa. Mă gândesc ce trist poate fi pentru cineva care nu apucă să-i cunoască . Ce iluzii își fac în legătură cu ce fel de relații ar fi putut fi între ei.

   Apreciază

   1. nu mi-am dat seama. aşa am vrut eu să cred. toate bunicile au fost cândva femei frumoase… şi mai sunt şi acum, aşa argintate, cu mâinile brăzdate de ani, cu trupurile rămase mici… aproape icoane.

    Apreciază

 1. da, bunicul meu avea o vorba femeia este cheia casei,poate sa aduca barbatul o caruta de bani daca femeia imprastie precum gaina ,nicidata nu o sa avansezi in viata,ce povesti frumoase si adevarate ne povesteau bunicii, si nu uit cuvintele bunicului meu cit o trai in viata, care era mare timplar,zidar pe vremuri,ca o paranteza ca inca nu am invatat sa pun parantezale,si care de altfel era fiu de taran get beget,si ne spunea taica nu conteaza ca este seceta datoria taranului este sa infiga in pamint,ca putinul umple carul,asa ca datoria noastra ca paminteni este ,indiferent cum sint timpurile este sa muncim nu sa stam sa ne vaitam

  Apreciază

  1. Cât bun simț și câtă dreptate !
   Sunt de acord cu bunicul tău că ”daca femeia imprastie precum gaina ” …. Pe vremuri bărbații munceau și aduceau banii câștigați nevestei. Ea avea grijă cum să-i chibzuiască.
   Astăzi nu cred că se mai obișnuiește .

   Harnic bunic.
   Văd oameni care nu vor să facă nimic plângându-se că sunt prost plătiți. Mai bine la pomană decât la muncă.

   Apreciază

 2. MULTA EXPERIENTA DE VIATA ATI MOSTENIT DE LA BUNICA DUMNEAVOASTRA .
  VA DAT MULTE PILDE SI INVATAMINTE IN LUPTA CU VITREGIILE VIETII , NEDREPTATILE SORTII . . .
  BUNICA VA RAMANE UN MODEL DE INTELEPCIUNE , SI PENTRU GENERATIILE VIITOARE !
  ESTE DE ADMIRAT !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s