Mircea Dinescu, un Rimbaud cu aere dâmbovițene

O să vă întrebați de ce mi-a cășunat tocmai acum pe poetul nostru care , asemeni unui alt poet ilustru, a găsit cu cale că este mult mai profitabil să se dedice afacerilor.

Auzisem despre Mircea Dinescu că ar fi desident încă de pe vremea lui Ceașcă și , pentru că orice sau oricine sfida cât de cât sistemul îmi devenea pe loc demn de respect și de admirat, mi-a fost tare drag când l-am văzut la ”Televiziunea Română și Liberă ” pe ”Mircea , fă-te că muncești ! ”.

Am fost teribil de dezamăgită văzând că el și Ion Caramitru au preferat să rămână alături de Ion Iliescu în timp ce domnele Doina Cornea și Ana Blandiana au avut demnitatea să refuze să stea alături de complotiști și astfel să-i legitimeze.

A urmat, celebrul în întreaga lume , miting non-violent din Piața Universității unde mă așteptam să-i văd pe toți foștii desidenți anti-comuniști. Degeaba.

Mai mult se zvonea că l-au sfătuit pe ”revoluționarul ” Ion Iliescu să nu se sinchisească de protestul nostru.

” Lasă-i domnule, să fiarbă în sucul lor propriu !”

Ion Caramitru s-a înscris la țărăniști , poate se dezmeticise între timp sau poate s-a gândit că nu i-ar strica un minister și cum erau destui foști peceriști de recuperat de către noile structurile nu mai era loc și pentru el alături de Iliescu , așa că am considerat că își plătise greșeala inițială,

Dinescu a făcut și el un gest inteligent și s-a alăturat, e drept mult mai târziu, forțelor democratice. Ba, mai mult , l-a sprijinit pe actualul președinte Băsescu în campania pentru primăria Bucureștilor.
Dacă mă înșel contraziceți-mă, vă rog !

Nu a pierdut nimic. A fost numit în Consiliul Director al CNSAS. Bani berechet plus acces la informații clasificate pentru alții .
Știm cu toții cine deține informația deține puterea.

Cine cu cine era prieten nu știu exact. Cert este că la un moment dat domnul Dinu Patriciu e arestat. Lumea bună a Bucureștilor ia foc.

Se sparge buba și tot puroiul iese la suprafață. Aflăm multe detalii picante, adevărate sau nu, despre președintele țării.

Domnul Dinescu , lipsit de inspirație precum precursorul său francez, devine bufonul , nu al Curții ci al opoziției, care spune vrute și nevrute.

Cât primește pentru prestația sa nu cunosc dar sunt sigură că nu o face benevol.

Cine este stăpânul domnului Mircea Dinescu, cine îl plătește ?
Pentru că își face spectacolele la Realitatea eram convins ăcă e vorba despre Sorin Ovidiu Vântu.

Dar cunoașteți vorba românească : ”Mielul blând suge la două oi . ”

Se pare că domnul Dinescu este , dincolo de aparențe, un miel blând pentru că altfel nu îmi pot explica următoarele :

”Cred ca Crin Antonescu are un aer al omului vesnic jignit, se simte ofensat de presa, de Patriciu… Un adevarat politician nu trebuie sa vina cu acest sentiment in fata alegatorilor. Aceasta alergie la jurnalisti… ca politician ar fi culmea, unii te injura, altii te lauda. Asta este, accepta acest joc. Nu poti sa vii ca politician si sa ai boala pe cativa jurnalisti”, a spus Mircea Dinescu in prima editie a emisiunii „Tanase si Dinescu”, proaspat reintrodusa in grila Realitatii TV.

„El a devenit la ora asta un ins borsit, are tot timpul aerul asta usor jignit(…). Eu am avut o mare simpatie pentru Antonescu, am vrut sa-l si sprijin in campanie. Simt ca nu este pe drumul cel bun. Crin Antonescu era un alergator de cursa lunga, era un politician cu un discurs aparte, pentru ca e profesor de istorie si e un om citit. Trebuia sa mearga pe aceasta chestie. Ori eu, in loc sa-l vad cu Patriciu, care este tatucul liberalismului in Romania, il vad cu Ponta”, a mai afirmat Mircea Dinescu, considerand alianta cu PSD drept un handicap pentru Antonescu.

In plus, scriitorul i-a dat si un sfat liderului PNL: „Sa revina la personajul care era el”.

„Dar nu e usor, dupa ce ai fost frumoasa si sexy, la 18 ani, sa vii la 48… „, a comentat ironic Dinescu.

Replicile acestuia vin in contextul in care, in ultima perioada, Crin Antonescu i-a apostrofat public pe unii jurnalisti si scriitori care il critica vehement, s-a arata iritat de intrebarile primite la conferintele de presa, si s-a delimitat in repetare randuri de Dinu Patriciu, despre care a spus ca ar trebui sa demisioneze din PNL.

Antonescu: In locul lui Patriciu, mi-as da demisia din PNL – Voiculescu, personaj pozitiv

Antonescu: E o campanie impotriva mea, eu sunt un om harnic, muncesc foarte mult

Mircea Dinescu s-a distantat de mai multa vreme de liderul PNL, Crin Antonescu, in special dupa ce acesta a decis sa faca alianta cu PC, al carui presedinte de onoare este Dan Voiculescu, vicepresedintele Senatului care a primit decizia definitiva de colaborator al fostei Securitati. ”

Cam târziu domnule Dinescu ! Ați întârziat aproape 22 ani.

Publicat în Fără categorie

61 de gânduri despre „Mircea Dinescu, un Rimbaud cu aere dâmbovițene

 1. tresar eu la un plagiat marca Evenimentul Zilei.
  acuma ca mi s-a inrosit firul telefonic 🙂 constat ca materialul din EvZ pe tema legaturilor lui Umilica cu Vintu SO este copiat cu tot cu greselile facute de co-partenerul meu de blog dintr-un material publicat in 22 aprilie anul curent. materialul este aici:
  http://sareinochi.wordpress.com/2011/04/22/la-inceput-a-fost-cuvantu%E2%80%99/
  copy-paste-ul (ca ne-a fost lene sa corectam): Bacauan din text este de fapt Barcauan (cu un r in plus).
  ma duc sa fac scandal in blogosfera 🙂
  si la fel este si cu materialul nostru „Vama, vama tu n-ai mama” – in care vorbeam despre legaturile lui Vasile Blaga cu Marginean – arestatul cu mita in vama.

  Apreciază

 2. noi am scris in text: „SOV si-a tras niste finantisti gen Nicolae Popa”, iar autoarea furtului, Nicoleta savin (aveam alta parere) invitata la infoTV zice de doua ori: „generalul Nicolae Popa”…
  credeam ca copy-paste-ul este numai la texte… (gen nu este general)

  Apreciază

  1. Nici eu nu mă mai uit la Dinescu dar am citit săptămâna trecută pe bloguri cum mulți erau încântați de ultimile sale ieșiri. Mai precis cea despre Antonescu. M-am gândit că ”e ceva putred în Danemarca ” și am refăcut în mare traseul său.

   Sper ca în legătură cu Nicoleta Savin să fie o neînțelegere pentru că pe ea o respect de mai mulți ani dar și Sare mi-e tare drag.
   Balanța înclină spre … Sare.

   Apreciază

 3. În momentul în care Dinescu s-a afişat în echipa lui Antonescu şi-a pus singur ştampila… Comewntariile lui nu mai au cum să fie luate în seamă. şi când te gândeşti că asta i se trage de când, la un miting electoral al lui Băsescu nu a fost lăsat să urce pe scenă să se exprime… Deh, oltean ciudos … 😀

  Apreciază

   1. Da, este din Slobozia dar, nu cred că are importanţă de unde eşti ci, CUM eşti.
    Lichele şi oameni de ispravă s-au născut şi se nasc peste tot în lume, indiferent de ţară, etnie sau de rasă

    Apreciază

 4. Salut Carmen, prieteni 🙂 Dinescu? O licheluţă care s-anvârtit în toate cercurile si a profitat de peste tot. Si când te gândesti că un timp îl socotisem dizident, revoluţionar, poet, jurnalist dedicat binelui public… 😉

  Apreciază

 5. Di nefericire (si spun asta pentru ca as fi vrut sa te pot contrazice) ai mare dreptate si-mi regasesc parerile aproape in totalitate in articolul tau. Totusi, nu sunt sigur ca Dinescu a sfatuit-o pe cârpa kaghebista sa nu se sinchiseasca de demonstratia din Piata Universitatii. Dupa modul in care cârpei i se bulbucau ochii si-i curgeau balele atunci când venea vorba de Piata Universitatii (cred ca si acum tresare când aude de „Piata Universitatii”), ori consilierilor nu le-a reusit misiunea, ori nu l-au sfatuit sa nu se sinchiseasca. Iar Caramitru…bietul…a avut o interventie pe care sunt convins ca o regreta si acum, referitoare la Piata Universitatii: „acolo nu e o adunare, e o adunatura”. dar macar el o regreta sincer….

  Apreciază

 6. dar vreun volum de versuri de-ale lui dinescu ai citit? proprietarul de poduri, elegii de cind eram mai tinar, moartea citeste ziarul, exil pe o boaba de piper? o sa vezi cit de valoros e rimbaud negustorul in opera sa, nu in gesturi civice. frumusetea nu are nici o legatura de subordonare cu morala. aaa, prea multe greseli gramaticale. ma rog, specia asta de basisti n-are tragere spre invatatura!

  Apreciază

  1. Mi-am permis eu să-l critic pe domnul Dinescu ca poet ?
   Am afirmat cumva că poeziile lui Rimbaud , din tinerețea sa, nu merită apreciate ?
   Nu sunt critic de artă iar gusturile mele nu sunt unitate de măsură.
   Sunt de acord că ” frumusetea” versurilor ” nu are nici o legatura de subordonare cu morala ”.

   Apreciază

   1. Băsistă sau nu , părerea pe care o am formată despre o persoană care :
    ”Mircea Dinescu (n. 11 noiembrie 1950, Slobozia) este un poet, scriitor, publicist şi om de afaceri român.
    Scurtă biografie

    Fiu al lui Ştefan Dinescu, muncitor metalurg şi al Aureliei Badea, casnică, Mircea Dinescu a studiat la Facultatea de Jurnalism a Academiei de Ştiinţe Social-Politice „Ştefan Gheorghiu” de pe lângă Comitetul Central al Partidului Comunist Român, Şcoala Superioară de Partid.

    Şi-a efectuat stagiul militar la Securitate[1], pentru că: „Protectorii săi l-au ajutat să «facă armata» într-un mod netraumatizant“[2]. Aceiaşi „protectori“ l-au susţinut şi „să publice o primă carte“[3] „Pentru ca apoi să îi găsească o sinecură – pitorescul post de portar al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, ocupat de poet (mai mult cu numele) în perioada 1972-1976“[4]. Direcţionat puternic spre prim-planul vieţii literare de aceiasi „protectori“, Mircea Dinescu pătrunde rapid în cercurile literare din epocă, devenind membru al Uniunii Scriitorilor, Secretar UTC al Uniunii Scriitorilor din Republica Socialistă România, membru al Partidului Comunist Român şi redactor la revistele Luceafărul şi România literară.

    Dintr-o notă a Securităţii, publicată în Cartea Albă a Securităţii, aflăm: „De exemplu Titus Popovici,Anghel Dumbrăveanu, Teodor Balş, George Bălăiţă, Eugen Barbu, Mircea Dinescu au spus scriitorilor aflaţi la vila Paltinul din staţiunea Neptun că sunt profund mişcaţi de aprecierile de care se bucură scriitorii în faţa conducerii, ca oameni ataşaţi, oricând gata să slujească patria şi poporul.“ v. Cartea Albă a Securităţii, nota 129, p. 137, 1978

    În anul 1981, pe când era încă student al Academiei de Ştiinţe Social-Politice „Ştefan Gheorghiu”, suferă o condamnare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pentru agresarea unui coleg de redacţie de la revista Luceafărul, Iulian Neacşu[5].

    În continuare, poetul este un răsfăţat al sistemului comunist şi al Uniunii Scriitorilor din România, apărând, în calitate de ziarist oficial, cu pixul în mână, luând notiţe, lângă Preşedintele RSR Nicolae Ceauşescu[6].

    Cartea sa, Moartea citeşte ziarul, respinsă de cenzură în 1988, a fost publicată la Amsterdam, în limba română, pentru cunoscătorii limbii române din Olanda[7]. În ciuda lipsei de libertate din România comunistă, în anul 1988, unii scriitori români, printre care şi Mircea Dinescu, îşi vor petrece zilele de Crăciun, la familia Covaci, în compania familiei ambasadorului Marii Britanii, a ataşatului cultural al Iugoslaviei, Moma Koproviţala şi a altor reprezentanţi oficiali străini[8]. Va urma seara Crăciunului, sărbătorita la Ambasada Olandei din România, în prezenţa multor intelectuali români, printre care şi Andrei Pleşu[9]. ” este deplorabilă.

    O spun ca una care în anul 1986 am refuzat să devin colaboratoarea securității riscând să-mi rămână oasele la ”Cucuieții din deal ”, adică unde munceam.

    Citatul este din ”Mircea Dinescu – revoluționarul lu’ “pește prajit”
    // 9 Februarie 2011 // Decembrie 89, Tradari, tradatori si altii ”
    http://www.desteptati-va.ro/index.php/2011/02/09/mircea-dinescu/

    Încă o dată, nu discut despre opera ci despre caracterul unui om.

    Apreciază

 7. cum poeziile lui rimbaud din tinerete? rimbaud a scris pina la 19 ani si apoi punct. mai mult, „rimbaud negustorul” se refera la un volum de poezii al lui dinescu, nicidecum la rimbaud.
  documenteaza-te si apoi discutam, altfel nu mai esti creditabila in demersul tau de a-l sustine pe zeul tau suprem, chelnerul basescu. in fapt, pe asta se bazeaza basismul, intoxicarea gusterilor cu trei-patru ideii, rostogolirea lor in tot mediul vizual, scriptic si da-i inainte cu mic-cultismul si neam prostul nedus la scoala.
  pariu ca esti o anticomunista fara a citi vreo carte despre comunism, fara a sesiza diferenta dintre comunism si socialism, fara a face distinctia intre ideologie si practica.
  nu-i asa ca iliescu e vinovat de ultimii 2000 de ani istoria umanitatii?
  nu-i asa ca mircea geoana e omul rusilor? ce mai conteaza ca ambasadorul sua a afirmat ca „prostanacul” e sustinatorul numarul 1 al tarii lor.
  nu-i asa ca basescu vrea reforma?
  stiu cliseele voastre, suflete de instalatori!

  Apreciază

  1. @critica ratiunii pure,

   Nu este nevoie să mă interesez până la ce vârstă a scris Rimbaud versuri pentru că îmi amintesc din liceu. Cursurile nu le-am terminat nici la seral și nici la frecvență redusă.
   Ei bine, nu mă omor după versurile lui Dinescu. Mă excomunici ? Mă dai afară din țară ?
   În ceea ce privește pe cine susțin eu, îmi amintesc bine că trăiesc într-o țară liberă unde există libertate de exprimare chiar dacă toți foștii securiști și informatori urlă că președintele Băsescu este dictator.
   Pariu că știu mai multe despre comunism decât tine care te-ai intitulat ”critica ratiunii pure ” ?
   Nu, Iliescu nu e ” vinovat de ultimii 2000 de ani ” din ” istoria umanitatii ” dar sunt aproape sigură că este vinovată de morții din timpul loviturii de stat și ar trebui condamnat pentru victimile mineriadelor. Atunci când le-a mulțumit minerilor pentru că au plantat flori.
   Ce știi cu adevărat despre spionaj ?
   Mă îndoiesc că se învață așa ceva în cărțile de filosofie.
   ”stiu cliseele voastre, suflete de instalatori! ” Ha, ha, ha! Cine zice ăla e !
   😆 🙄

   Apreciază

   1. nu stiu unde ai terminat cursurile, mai degraba pare ca nu ai terminat vreo scoala, insa vad ca ai lipsuri mari in sfera culturii generale, unde mai pui ca aluneci usor in teorii diversioniste, neprobate, nefondate, esti un fel de cartianu care gifiie pentru doua cuvinte din care oricum nu ai ce sa intelegi.
    cit despre comunism, nu cred ca ai auzit de zinoviev, rosa luxemburg, kautski, tomski, rimski, bakunin, sa nu mai spun despre cartile lor. incercam o discutie despre dobrogeanu gherea, despre infiintarea partidului comunist din romania? esti un fel de burete impregnat de tot felul de aiuritoare zvonuri, cu probitate zero.
    tot zici ca ai citit carti despre spionaj, zeul tau basescu e curat, si-a aratat vreodata dosarul de securist (asta ca nu are, nu tine)? prin 2004, mitocanul dezaxat ne spunea cum se intocmeau dosarele de securitate. pai cum vine asta, de unde stia in detaliu cum se intocmea un dosar, cind mizeria sustine ca nu are unul.
    si cu scrisoarea adresata de acelasi tovaras basescu elenei ceausescu, cum ramine? e anticomunist, nu?
    lacheul tau e un misticoid care prin tupeul lui de gunoi ordinar ar fi facut cariera in orice regim, vinzindu-si mama pe doi lei.

    Apreciază

 8. Iti admir tenacitatea, „dictatoareo”. Sa ai de-a face cu o asemenea „curte de minuni” si sa ii mai si raspunzi….o mica precizare totusi. Ambasadorul SUA a spus de fapt ca prostanacul ar fi o solutie mai buna. Logic. Vine când il chemi (asa cum s-a dus in 4 labe la SOV), stie sa stea in genunchi la ordin si e suficient de prostanc incât sa-l joci pe degete cum doresti. Normal ca, din punctul de vedere al ambasadorului SUA, ar fi fost o solutie mai buna!

  Nu e nicio problema in a fi „suflet de instalator”. Decât „suflet de kolhoznic”…

  Apreciază

  1. @Dragoș, îți mulțumesc !
   Ambasadorul , diplomat de carieră, a spus ceva plăcut urechilor. Ar fi intersant ce spune pe canalele diplomatice. Publicarea documentelor WikiLeaks ne-ar edifica mai bine.
   Din Geoană , cum bine remarci, ar fi făcut ce vor dacă ar fi inspirat încredere. Vor sau nu vor detractorii lui Băsescu , acesta a dus o politică externă coerentă. Dar, mai ales, s-a depărtat substanțial de ruși. E ceea ce îi doare cel mai rău.
   Poate să spună orice de sufletul meu. De fapt, ca să fiu sinceră, n-am înțeles ce este “suflet de instalator” dar “suflet de kolhoznic”…nu am avut și nu am.

   Apreciază

   1. in schimb ai suflet de sluga, de idiot util (sper ca stii semnificatia expresiei), si am vazut ce coerenta politica a avut gunoiul basescu!
    s-a batut cu rusii pe la televizor (nu fata in fata), desi la summit-ul de la bucuresti nu mai stia cum sa-i pupe mina lui putin, cum sa obtina o convorbire cu ala, toata europa nu mai stie cum sa colaboreze cu rusia si china, numai stupidul bate cimpii cu teorii revansarde si invechite.
    am vazut si cite vizite oficiale face basescu (nu cred ca il mai primeste cineva, poate pinguinii si babuinii daca si-or fi infiintat vreo republica), am vazut si cite acorduri bi/multilaterale a incheiat, am vazut cum il trateaza sarcoky (ca pe o cirpa), am vazut cum trecea basescu prin spatele angelei merkel, neindraznind sa treaca prin fata ei (act de demnitate), am vazut care e pretul amatorismului in negocierile facute (excludere pe plan international, pret mare al resurselor din import), am vazut politica de promovare a cadrelor in mijlocul sectei lui (igas cu bacalaureat la 24 de ani, boc cu o facultate facuta la fara frecventa, udrea la particulara, inginerul pogea la finante, inginerul botis la ministerul muncii), politica de inchidere a spitalelor. coerenta, arta, dar arta in desavirsirea dezastrului!
    insa orbii, tot orbi vor ramine!

    Apreciază

   2. bai, USLinoas/USLinoasa, nici macar atata bun simt incat sa iti extragi din lipsa de creier propriile idei nu ai – vii sa ne mananci rahatul acesta cu „idiotul util” de pe goagal? si inca de pe site-uri amice? pai… sluga USLinoasa si (f)utila (cunosti cuvantul? nu? ia da-i un goagal, garantat Vangelie!), tu ne vorbesti noua despre idioti utili, cand tu exact asta esti? s-a batut Basescu cu rusii pe televizor = s-a batut cu ma-ta si cu tac-tu, fa, carpa kaghebista, s-a batut cu interesul inrobitor al Rusiei fata de Romania – dar ce sa inteleaga o sluga ca tine?! fa, traodator, sau tradatoare de Romanie! parintii mei au fost fugariti prin paduri de niste animale ca tine (poate chiar de catre securistii imputitit care erau ma-ta si tac-tu) numai pentru ca erau refugiati din Basarabia si vroia regimul care ti-a tampit tie mintile sa-i dea inapoi… si asta spune multe despre neamul de slugi sovietice ce sunteti! Vorbesti despre vizite la nivel inalt – dar cate vizite avu ucigasul de copii, nen’tu Ion Ilici Iliescu in mandatele sale, altele decat sa raporteze Kaghebeului „cine e si ce doreste”? sau nentu, Tradatoriceanu, sluga lui Puturiciu, cate vizite avu in afar de reprezentanta Citroen? Vezi ca esti multilateral cretin/cretina? suflet de sluga la romani – da, asta avem. dar tu si alti dezaxati USLinosi sunteti suflete de sluga la dusmanii Romaniei – suflete de carpe kaghebiste.

    Apreciază

 9. @critica ratiunii pure,

  Pentru că observ că ești foarte nervoasă , eu am ceva treabă care nu suferă amânare , îți răspund acum doar atât, schimbă-ți numele în ” critica rațiunii otrăvite ” . Ți se potrivește mult mai bine.
  Ne mai ”auzim ”.

  Apreciază

  1. pentru nulitatea „sare-n ochi”
   nu-i de mirare ca ti-a intrat sarea-n ochi, cretinule, „idiot util” e un termen inventat de sovietici pentru spioni, pentru oamenii excedati de atasament, pentru oameni cu influenta in diverse sfere care faceau jocul sovieticilor si pe care ii tratau fara scrupule in interesul lor, de aceea ti se potriveste. daca nu citesti decit bazaconiile si fituicile pdl-iste sau internetul portocaliu, asta nu inseamna ca google este singura sursa de informare. expresia am citit-o in carti, inainte ca internetul sa fie un mijloc de informare, cu mult inainte de infiintarea lui.
   nu-i de mirare ca parintii tai au fost fugariti, animalelor asa li se intimpla, sint indepartate din spatiul civic. ingorantule, psd-ul a fost la guvernare 8 ani si citeva luni (1992-1996, 2000-2004 + perioada alinatei cu zeul vostru care rivnea de nu stiu cind la ea, conform supuselor lui), de ce nu l-au condamnat pe iliescu ori constantinescu ori basescu? uite, al tau idol e la putere de 7 ani, de ce nu-l condamna pe ucigasul de copii? eu n-am nici o problema, sa-l condamne, daca-i vinovat. dar nu vedeti ca toti basistii sinteti ancorati in aceasi modele livrate, mineriada, revolutia furata, kgb-isti (imi pare rau ca n-ai parte de un bilet de tratament la clinica lui ejov), mai aveti un pic si spuneti ca iliescu a furat si revolutia franceza. bun si asa, daca-i vinovat si de revolutia franceza, propun sa suporte consecintele.
   sa inteleg ca germanii negociind cu rusii, francezii s-au aservit rusiei, s-au vindut alora? atit te duce mintea?
   mai mult, eu n-am avut parintii membri ai partidului comunist, nicidecum in organele de securitate, asta sa nu mai bati cimpii pe tema asta.
   ideea e de a filtra realitatea cu propriile unitati de gest reflexiv, nu sa adopti tot felul de minciuni propagate pentru oameni ca tine.
   mai e ceva deranjant in sibilinicul tau delir, nu stii limba romana.
   „refugiati din Basarabia si vroia regimul” – forma „a vroi” nu exista in limba romana, e o forma hibrida, neliterara.
   „tu ne vorbesti noua” – exprimare usor pleonastica, oare era corecta si exprimarea „tu ne vorbesti voua/lor”?
   „s-a batut cu interesul inrobitor al Rusiei” – s-a batut cu intersul? pe bune, nu impotriva interesului rusiei?
   „si vroia regimul care ti-a tampit tie mintile sa-i dea inapoi” – subminezi acordul semantic printr-o exprimare destul de prolixa. sa-i dea inapoi? poate sa-i predea.
   dar tu, fantosa a lui papusarului basescu, esti un ridicol maimutoi, o expresie revoluta a ideii de om, manifestindu-te ca un posedat cu gesturi de balamuc existential.

   Apreciază

   1. 🙂 vezi ca ti-ai muscat limba, acesta banuiesc ca-i si motivul pentru care ai convulsii si faci spume pe-aici.
    orice prostanac trece pe studiul „gramerului” cand nu mai are argumente si si-a epuizat haznaua ce-o are in capul-tomberon. hai, ineaca-te in alta parte. multumim pentru lectia de gramatica pe limba-ntre fese deschisa. ia-ma de semantica si-mpartaseste-mi sentimentele profund tovarasesti. ai facut nitel stahanovism gramatical si-ai pierdut atata vreme pe analiza pe text? ce dragut – inseamna ca ti-a picat extrem de greu la lingurica. hai „pasol na turbinca”! tot proasta ai sa mori!

    Apreciază

   2. ioi, fa, c-am uitat: ai scris atat de mult si io n-am citit nici macar in diagonala.
    🙂 no chiar imi cer scuze, ca banuiesc ca te-ai ostenit, ai pus venin din belsug, te-ai sufocat de indignare, ti-ai studiat diplomele, ai vazut ca esti chair tu si-mi poti da un raspuns dur si la obiect. no, chiar imi pare rau. dar data viitoare poae mai citesc vre-un rand, doua, bine?

    Apreciază

  2. acum am avut timp de-am mai citit un rand din neterminata asta de „critica neterminatei pure” si-am vazut ca mi-a facut parintii „animale”, ce poti sa raspunzi unui/unei neterminat/e – ca mi-e mila de parintii care-au lepadat-o in lume? impresia mea este ca au lepadat-o pe treptele unui orfelinat, sau in wc-ul unui restaurant al vreunei gari intre doua trenuri (Tanta si Costel mergeau sa aiba aventura, plodul doar ii incurca – la cum judeca jumatate minus unu din cei care voteaza in Romania asta cu USLinosii, cred ca retardata are frati/surori) – poate de aici si ura de dement sovietic pe care o afiseaza impotriva a tot ceea ce reprezinta umanitate, libertate, frumos, democratie. niste neisparviti si neterminati mi-au haituit inaintasii (bunicii, tata era copil) ca pe niste animale. neispravitii si neterminatii aceia s-au acuplat si-au lepadat in lume dupa chipul si asemanarea lor.

   Apreciază

 10. @criticii rațiunii otrăvite,
  M-am gândit ieri, când am fost plecată , oare câtă inteligență poate avea cineva care , cu toate că afirmă că nu-i pasă și nu dorește să ia apărarea comuniștilor și securiștilor, nomenclaturii comuniste de fapt, se mânie de zici că urmează să facă un accident vascular cerebral și împrăștie cu venin jignind în stânga și în dreapta ?

  Pentru ce ?

  Ce avem de împărțit ?
  Jignirile aduse mie, cele care se vor a fi, nu reușesc să mă irite deloc.
  Se pare că experiențele anterioare , citisem multe despre tot felul de situații dar totdeauna practica este cea mai bună, îmi sunt folositoare.
  Am mai scris acum ceva timp unui domn , în pare rău că sunt nevoită să mă repet, tipul era la fel de plin de el, toate aceste încercări ale tale nu îmi demonstrează decât faptul că suferi de un complex de INFERIORITATE și din acest motiv ne jignești, vrei dar nu reușești , aducându-ne tot felul de injurii.
  Cum îi răspundeam și celuilalt , am și uitat cum se autointitula, persoana care a reușit totuși , prin aroganța sa, să mă facă să sufăr zace pe patul spitalului grav bolnav având nevoie de ajutorul meu.
  La ce i-a folosit trufia ?
  Cei care sunt stăpâni pe situație nu se comportă astfel ci au o demnitate a lor care îți inspiră mult respect. Am de învățat multe de la ceilalți bloggeri și mă bucură orice idee nouă , orice informație.

  Blogheresc din pură plăcere, este posibil ca într-o zi să mă apuc de altceva, și nu vreau să -mi stric propria -mi distracție.
  Dacă o să existe un comentariu la fel de plin de jigniri am să-l banez. Știu să o fac.

  Îți recomand cu plăcere să citești ceva care îți va folosi :
  ”Orice s-ar petrece în jurul dumneavoastră, nu consideraţi că este ceva personal. Folosind un exemplu anterior, dacă eu văd pe cineva pe stradă şi îi spun: „Eşti un prost”, fără să-l cunosc, asta nu înseamnă că este ceva în neregulă cu el, ci cu mine. Dacă el va lua cuvintele mele în serios, atunci probabil că va crede că este într-adevăr un prost. Poate că va gândi: „Cum de ştie? O fi un clarvăzător, sau chiar poate vedea toată lumea cât de prost sunt?”.

  https://rokssana.wordpress.com/2011/08/11/nu-considerati-ca-este-ceva-personal/

  Apreciază

  1. 🙂 nu te supara vad ca-i buna de gramatic. cu inca doua-trei prelegeri d-astea cu finisul in spume, am sa pot sa-mi iau si eu bacalaureatul. sper ca, Doamne fereste!, nu a facut vre-un accident vascular in timp ce rasfoia gugalul sa-mi dea raspuns pertinent, impecabil si la obiect.
   atinge-o cu un bizzzz, intreab-o: fa, mai traiest, mai respiri – s-au ti s-a scurcircuitat neuronul responsabil de semnatica prin frecare de cel responsabil cu ortopoetica? sa chemama, naibii, ortopedul, sa i-l puna in gips. na, ca iar am gresit si-o sa ma certe: la scurtcircuit se cheama electricianul… 🙂

   Apreciază

   1. @Sare,
    Personajul numit critica rațiunii otrăvite ne va gratula mâine cu un răspuns după ce își va reface stocul de venin.
    Oare o fi postac de meserie ?
    Nu înțeleg de unde atâta ură. Nici măcar nu eram foarte pornită împotriva lui Dinescu. Mi-am spus doar un punct de vedere. Culmea, culmilor astă seară Mircea Dinescu, l-am văzut vreo 2 minute, a recunoscut că securiștii , cei adevărați, nu informatorii, sunt infiltrați peste tot. Oameni de afaceri, politicieni, lideri de opinie și jurnaliști.
    Ceea ce spunem noi de ani de zile.
    Ce o fi înțeles din asta critica rațiunii otrăvite ? Ne spunea nouă că suntem proști și nu știm ce afirmăm iar idolul său recunoaște o realitate . Asta ete !
    PS
    ( nu am greșit cuvântul este )

    Apreciază

   2. @dictatura,
    eu zic asa: intra la „Comentarii”, selecteaza de la „critica tampeniei pure” (din stanga, unde apare si icon-ul) IP, adresa de mail si nick-name-ul, da ctrl+C, dupa care intra in meniul blogului pe „dash board” si pe coloana din stanga ai sa gasesti „Setari” si acolo „Discutie”. intri in meniul „Discutie”si gasesti „moderarea comentariilor”. in spatiul de sub comentariul „Când un comentariu conține oricare dintre cuvintele de mai jos în corpul mesajului, nume, URL, adresă email, sau adresă IP, acesta va fi reținut în coadă pentru moderare. Un cuvânt sau adresă IP per rând. Cuvintele vor fi potrivite, astfel “press” se va potrivi și pentru “WordPress””, versi cu ctrl+V scarboseniile de adresa mail, IP si denumire ale neterminatei, te duci jos la butonul „Salveaza” si salvezi. Scarbosenia va putea sa-si verse veninul numai daca ai s-o lasi. daca-si face alta adresa si incearac sa posteze cu alt nume, procedezi la fel – versi (acesta-i cuvantul) IP, adresa si nick-name acolo si salvezi. moderarea este buna, mai disciplinezi neterminatii si frustratii care cred ca-si pot pune umorile in spatiul tau virtual. nu este cazul sa preiei tu Karma negativa a acestor debusolati.

    Apreciază

 11. Bună !
  Te rog, Victor nu te mai supăra !
  Voi rezolva această problemă. Cred că o încarcă de energie tocmai faptul că este cineva care se supără. Ieri , pentru că tu i-ai dat un răspuns mai acid cu o seară înainte, și-a vărsat veninul pe tine. M-am tot gândit dacă nu este cumva tipul cu care ne-am războit luna trecută.
  Prea vrea să ne demonstreze ce persoană deșteaptă, cultă și ”educată ” este.
  Mai mult m-am supărat pe președinte ieri când a afirmat că noi românii nu știm decât să ne plângem. Ce putem să facem ?
  Nu știu meserii care se caută ca să câștig un ban în plus. Să fac comerț nici atâta.

  Dacă la examene se copiază ce elev preferă să facă o oră de matematică în plus ?
  Spune și tu !

  Apreciază

 12. Pentru C.R.P.
  „in schimb ai suflet de sluga, de idiot util (sper ca stii semnificatia expresiei), si am vazut ce coerenta politica a avut gunoiul basescu! s-a batut cu rusii pe la televizor (nu fata in fata) …”
  Amice m-am lămurit… după câte scrie la Biblie trebuie să fii tare fericit, voi veţi moşteni pământul…
  Vai de capul tău, comunist împuţit ce eşti.
  Păi poate să spună aşa ceva doar unul care şi-a pus în ramă carnetul de partid (PCR) şi se închină la el ca la sfintele moaşte…
  Sunteţi expiraţi bey … EX-PI-RAŢI …

  Apreciază

  1. Carmen

   Sigur că ai dreptate. Dar.
   Nu pot să-i sufăr pe cei care intră în casa omului şi înjură gazda.
   Apoi. Dacă ai promis fiului tău, te înţeleg.
   – – –
   Şi apropo de d-l goe. Ştii că lui RH i-a făcut un „ţarc” special ?

   Apreciază

   1. Bună !

    Tibi, noaptea trecută am stat până târziu de vorbă cu el. Nu mai venise de 5 săptămâni. I-am povestit și de pățaniile mele cu blogul. El susține că trebuie să existe un dialog chiar contradictoriu și că nu e o soluție să-l trec la spam.
    E berbec și îi plac mult discuțiile contradictorii dar argumentate. Îmi place să-l ascult pentru că este foarte adaptat acestor vremuri și, cu riscul de a râde de mine, am multe de învățat, în anumite privințe ce țin de actualitate , de la el.

    Mă supărasem pe președinte pentru că a afirmat că noi românii nu știm decât să ne plângem dar fiul meu i-a dat lui dreptate.
    Îmi spune mereu că noi bugetarii nu prea muncim. Pe el îl prinde și ora 22 .00 la firma unde lucrează.
    Îmi cer scuze dacă am comentat prea mult dar, ca tată, știi ce înseamnă asta.

    Apreciază

 13. Carmen dragă,
  şi fiul meu este mai bine adaptat acestor vremuri decît sînt eu. Nu-i bai!

  Problema cu bugetarii, nu este că nu muncesc.
  Problema este că în aparatul administrativ al statului, sunt funcţionari care muncesc de le sar capacele, şi sunt foooarte mulţi ocupanţi de birouri de comandă care nici nu fac nimic pentru că nu se pricep la nimic, nici nu îi lasă pe cei care ştiu ce ar trebui, să facă ceva. Ghici cine este plătit mai bine ?

  Apoi.
  Se induce voit pe la antene, o mizerabilă confuzie între diferitele categorii de bugetari : nu este tot una funcţionarul plătit degeaba, cu profesorul onest, sau cu medicul care îşi face meseria cu har.
  Despre pensionari, nu mai spun nimic.
  Ştim bine că sunt pensionari şi pensionari. Cum pot eu să fiu de acord cu cererile nesimţite ale unui Ristea Priboi, de exemplu, cu cerinţele îndreptăţite ale unor categorii de pensionari pauperi ?

  Apreciază

  1. Tibi,

   Îmi pare foarte rău că am uitat cine este fostul disident ,dintr-o altă țară din lagărul comunist, care s-a exprimat foarte plastic în legătură cu acest aspect .
   Sunt aproape 20 ani de atunci și toate , sau aproape toate numele , erau noi pentru mine.

   A spus că toți cei care am trăit în comunism, chiar dacă am fost împotriva regimului totalitar, avem sângele infectat de el. De comunism.
   Cred că băieții noștri sunt mai bine adaptați tocmai pentru că nu au fost nevoiți să îndure toate privațiunile la care am fost noi supuși și disprețul puterii fără să aibă curajul să cârtească.
   Sunt de acord cu ce afirmi. Dar cine a creat acest stat unde cel care nu muncește este mai bine plătit decât cel care stă ?
   Cine a dat torționarilor pensii ” nesimțite ” ?
   Cine ?

   Am scris o postare :
   https://dictaturajustitiei.wordpress.com/oameni-pe-care-i-respect-astazi-inspectorul-scolar/
   Joia aceasta am mers la Ploiești și am trecut pe la ISJ Prahova. Eram sigură că-l voi găsii pe inspectorul Iancu muncind. Am încercat și alte uși. Toate erau încuiate. El împreună cu un pensionar, domnul Șerbănescu , și o tipă de la informatizare erau singurii care munceau. Domnul inspector Tudor Iancu are aproape 800 zile de concediu nefăcute !

   Apreciază

 14. CENZURAT
  ”ma afecteaza prostia voastra, ati votat un golan care isi bate zilnic joc de tara asta, de institutia prezidentiala, de lege, de invatamint, de sanatate, de justitie, un ipochiment detestabil care si-a facut un renume din a distruge orice relatie umana, sociala, profesionala (cum v-au cazut vorbele lui basescu cind povestea ca la serviciu, repet, la serviciu, l-a pus pe subalternul sau sa il care in spate, ca si cum serviciul era un loc de decontare personala). nu vedeti ca e un dereglat, un declasat, un individ care si-ar folosi toate mijloacele pentru a-si atinge interesul, unul care-si schimba parerea sub impresia ca reevalueaza, oare nu va aduceti aminte de mojicia fata de stolojan pe care-l facea robocap, dar pe care acum il foloseste in diverse prilejuri?
  oare cine facea parada de faptul ca partidul democrat e in internationala socialista? nu acelasi individ scirbos care injura ca un birjar si se comporta ca un borfas? acum e de dreapta? i-a picat in carti peste noapte? stiti care a fost motiunea lui basescu cind a cistigat conducerea partidului democrat? „romania puternica – romania social democrata”. asta era motiunea, ce mai liberal era pe atunci! imi dau seama ce principii are mizerabilul, ce coerenta afiseaza in tot ce face.
  o sa folosesc aceeasi tarie a limbajului, asa ca nu ma voi cenzura in a folosi orice cuvint, oricita trivialitate ar implica.
  v-ati adunat aici toti spurcatii sa CENZURAT , sa innodati cuvinte fara sens, dupa ce l-ati lins in CENZURAT pe stapin.
  tot o CENZURAT despre comunism, in ce mortii mamei vostre secol traiti bastarzilor? ce CENZURAT mamei voastre comunism mai vedeti in jurul vostru (nu-mi spuneti de china, ci vorbiti-mi de rusia, marota voastra, unde ziuganov nu a obtinut decit vreo 2 procente)? ca sinteti voi foarte prosti (posesori ilegali de sinapse) si poate sa va manipuleze ca pe delfini, sa va indruge timpenii si voi sa credeti orice, asta nu inseamna ca temele livrate sint adevarate. daca va da CENZURAT chelnerul si voi faceti coada, spunindu-va ca va da iaurt, asta nu inseamna ca nu ati facut un oral prezidential.
  daca va spune ca de vina pentru criza din romania e cristiano ronaldo, fac pariu ca o sa va stringeti ca slugile si-o sa va apucati sa-l injurati, judecati, blamati pe ala.
  nu vedeti ca ride de voi prostanii dresati de privirea lui strimba? tot CENZURAT cu tema comunismului, totusi, traim in secolul 21, mort, necrofililor! v-a spus comunistul suprem ca e anticomunist si acum frecati placa asta. walesa nu se mai cramponeaza de comunism, si uite-i ca au crestere de 5% pe an. bine ca nu veti trai pina in 2500 ca tot despre comunism ati fi vorbit!”

  URMĂTORUL COMENTARIU SCRIS ÎN ACEEAȘI MANIERĂ VA FI CENZURAT TOTAL.
  UN ASTFEL DE COMENTARIU NU ÎMI DEMONSTREAZĂ DECÂT PROASTA EDUCAȚIE A CELUI CARE L-A POSTAT

  Apreciază

 15. Domnul Dinescu a gasit locul perfect al vietii sale. Acesta e in bucatarie, incearca sa faca giveci cu amestecaturi de politica ,filozofie, poezie, presarate cu glumite si cuvinte vulgare, poate nimereste ghiveciul perfect pentru Romania !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s