O scânteie reaprinde disputa între Armata Română și Poliția Română

Pentru a -și ține în ceață în continuare adepții domnul Iliescu își lansează la rându-i o carte : ” Dusmanii s-au imputinat, dar unii au mintile tulburi .”

Cu zâmbetul său larg, ca a unei păpuși Muppets, vrând să demonstreze cât este de bun, domnul Ion Iliescu , împreună cu cei care au pus mâna pe putere în decembrie însângerat, este cel care a aruncat semințele dezbinării.

Acum , la fel ca în povestea cu hoțul care striga hoțul, arată către cel care , cel puțin așa am perceput eu, încearcă să ridice vălul și să ne arate adevărata față, cea crudă dar reală, a României.

” Cine a tras în noi ? ” am strigat luni de zile. Sătul să ne audă , plictisit de moarte sau poate furios că nu a reușit să ne păcălească pe toți a chemat minerii să sădească flori .

” Cine a tras în noi ? ” Se întreabă solitar domnul Mărieș .

 
”Ion Iliescu, s-a aratat vizibil iritat de lansarea cartii „Crimele Revolutiei”, scrisa de Grigore Cartianu, la Targul de Carte Gaudeamus, spunand ca nu doreste sa se coboare la nivelul lui Cartianu, pe care il considera „un tip nociv”.

”Cine este respectivul ? Nu-l cunosc. Un impostor ! ” Ripostează Iliescu obosit de faptul că după atâția ani mai sunt unii care își amintesc că în anul de grație 1989 decembrie s-a tras în poporul care voia libertate dar și care, prin jertfa sa, legitima o lovitură de stat.

” Cine a tras în noi ” Se întreabă Grigore Cartianu retoric. Și tot el : „Credeam că facem revoluţie, nu lovitură de stat”
Rămânem, noi cei muți și necunoscuți, cu aceeași întrebare legitimă :
” Cine a tras în noi ? După 22 ? ”

După cum vă așteptați ceea ce rămâne nelămurit creează alte și alte confuzii în cel mai bun caz iar în altele chiar conflicte.

Acum, după atâția zeci de ani, un ofițer al Armatei Române scrie pe blogul său un aricol pentru prietenii săi.

http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/07/26/politia-romana-incotro/

fără să bănuiască că un ofițer al Poliției Române o să riposteze atât de violent :

 1. Buna seara Aliosa ! Spui ca ai gradul de ofitzer{r} al Armatei Romane ? Ai autat sa adaugi la gradul pe care-l ai calitatea de TRADATOR DE PATRIE !Armata Romana a tradat intotdeauna interesele poporului din care a provenit, iar dumneata faci parte chiar daca esti rezervist din acea armata de tradatori.In ’89 cine a tras in civilii care manifestau inpotriva regimului Ceausescu ?Dupa ’90 cine i-a lasat pe toti banditii sa-si faca mendrele cum au dorit in acesta tara? Azi in anul de gratie 2011 cine permite umilirea romanilor?Azi in acelasi an de gratie 2011 cine permite transformarea Romaniei intr-o feuda a geambasilor politici ?Cine a permis de 20 de ani incoace transformarea romanilor din popor in populatie? Nu cumva …voi ? ARMATA ROMANA PLATITA SA APERE TARA SI POPORUL ROMAN A DEVENIT TOTUNA CU TRADAREA NATIONALA!Armata Romana in care toata suflarea romaneasca isi punea sperantele la vremi de rastriste { sa nu uitam ca de fapt ” armata” la acele vremi este formata tot din….mamaligari…din populatia civila transformata prin vointa …” cuiva” in …soldati} si care mai avea in toate sondajele de opinie destule procente la capitolul incredere a devenit o sleahta de lingai ai unui singur personaj si a uitat ca n-a depus juramant de credinta fata de acel personaj ci fata de ROMANIA !Faci parte din SCMDR ? Lasa ca nici cu aia nu-mi e rusine !Ati ” iesit” in strada sa va cereti pensiile si privilegiile dar n-ati catadicsit sa iesiti atunci cand poporul a fost tarat incet dar sigur la dezastru.Va laudat ca aveti ” mari specialisti …in de toate ” insa n-ati prevazut ce se va intampla cu tara voastra { aia pe care ati jurat s-o aparati chiar cu pretul viietii , pe ea si poporul din care faceti parte} cu poporul vostru. Pentru acest popor n-ati mai iesit in strada. Se lauda Col.{r} Dogaru ca va face si va drege…Palavre, praf in ochii oamenilor. Armata este din nou ” Marea Muta” asa cum era pina in ’89. De fapt nu mai exiata . In locul ei este o adunatura de disperati , de loviti de soarta care-si vand vietile pentru niste bani nenorociti { infinit mai putini decat ai altor armate } ” castigati ” in razboaie ce nu sint ale noastre!Dar aveti pretentia sa fiti decorati , inaintati in grade { chiar si post mortem} si onorati de catre ….cine ?Voi aveti pretentia ca reprezentati Armata Romana , acea armata ce s-a distins in multe lupte si mai ales in constructia societatii Romaniei moderne ?Daca ai raspusuri la intrebarile astea { asta in cazul cand nu ti le pui si singur cand privesti in oglinda} voi fi curios si voi avea rabdare sa le ascult. O seara linistita Aliosha..!..Armata …vegheaza …dar nu garanteaza!

Comentariu prin Neculai Spiroiu — 30/07/2011 @ 6:19 pm |

Revine :

Aliosa…noi am iesit de trei ori din 1995 incoace.Voi…ati inspaimantat o tara din 1989, ca nu militia a inpuscat oamenii la Inter , acolo a fost armata …Aliosa. In 1990 mai ti minte CADA ? Erau …militieni cumva ?Erau politisti sau Armara Romaniei condusa de domnul pe atunci maior Dogaru ? Cati politisti sint in viata politica …in afara de gen. Abraham[ i-am fost subordonat multi ani , si am invatat meserie de la domnia sa.] care a fost ceva vreme secretar de stat ? Neculai Spiroiu n-a fost ministru apararii din partea Armatei ?Fruntasul Ontanu [ actualul general ] a fost cumva in politie ?Oprea generalul izmenelor nu provine de la interne …este de la voi…Vorbesti despre delatiune si delatori…pai nu in politie se gasesc delatoriii de care vorbesti ci in armata.Noi am ascultat intotdeauna cu interes si mare atentie delatiunile voastre…noi nu aveam de ce sa facem delatiuni…pentru asta sunteti voi.Noi in decembtrie 1989 am fost la posturile noastre si am aparat proprietatea poporului pe care voi o distrugeati cu obuzele trase de pe tancuri.Ati dorit sa ne distrugeti in 1990 atunci cand armata sau mai bie zis ofiteri si subofiteri din armata au coordonat atacul asupra Politiei Capitalei precum si asupra sediului din strada Eforie al Securitatii Statului ca prea va statea ca un os in gat si nu puteati face ce vroiati cu avutia intregului popor.Nu spun ca dumneata ai fi ordonat militarilor din subordine sa traga…insa dumneata n-ai prdonat trupei sa iasa in strada cu munitie de razboi pe burta si sa deschida focul impotriva acelor personaje [ unul se numeste Petre Roman] ce vindeau tara pentru un pumn de dolari. N-ai scos militarii din subordine cu armamentul din dotare si cu o unitate de foc la ei pentru a lupta inpotriva tradatorilor de patrie. Ai stat linistit in cazarma si …ai asteptat pensia. Voi armata l-ati votat pe Basescu Traian in corpore iar acum va basicat ca va ia din soldele nesimtite pe care le aveti !Nu dumneata …Armata.!

Comentariu prin Neculai Spiroiu — 01/08/2011 @ 8:22 pm

 Cine se face vinovat de faptul că nici până astăzi nu știm cine a tras în noi ?

 

23 de gânduri despre „O scânteie reaprinde disputa între Armata Română și Poliția Română

 1. @ Carmen,
  Bună ziua !
  In loc de comentariu, dă-mi voie să postez link-ul : http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/07/26/POLIȚIA-ROMÂNĂ-INCOTRO ? care a REAPRINS scânteia disputei dintre ARMATA ROMÂNĂ si POLIȚIA ROMÂNĂ, care,( cine nu recunoaste inseamnă că nu a trăit in ROMÂNIA ), a ARS in permanentă sub diferite forme dintre care, una, cea dintre suporterii echipelor de FOTBAL in mod special ( http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/05/26/STEAUA-a-câstigat-pentru-a-21-a-oară-CUPA-ROMÂNIEI-la-FOTBAL )dar si la celelalte jocuri si discipline sportive, STEAUA si DINAMO, este de notorietate internatională !
  In cazul de fată, lipsa ARGUMENTELOR LOGICE a fost INLOCUITĂ cu DIVERSIUNEA ( distragerea atentiei opiniei publice românesti de la făcăturile politiei române , cazul DETA si multe altele asemenea …. ) ,calomnia, jignirea si acuzarea mea de către cel ce impropiu si-a luat numele de Neculai Spiroiu ( oare de ce ) ?
  Cât despre intrebarea ta logică si de bun simț : „ cine se face vinovat de faptul că nici până astăzi nu știm cine a tras in noi ” , răspunsul este simplu : cei care au avut tot interesul ca să nu se afle ADEVĂRUL !
  Inchei si eu tot cu o intrebare nevinovată : „ Cine se face vinovat de situatia in care a ajuns ROMÂNIA astăzi ” ?
  O zi bună !
  Cu respect,
  Alioșa.

  Apreciază

   1. Si el a avut pe mana dosarele revolutiei.M-a enervat cand a spus ca nu va raspunde nimeni pentru crimele de la revolutie,pentru ca s-au prescris.Procurorul asta o cauta si pe Elodia.

    Apreciază

 2. in primul rand Ion Ilici Iliescu. povestea este foarte lunga si incepe inclusiv de la faptul ca in Romania anului 1990 exista un singur general procuror militar. legea spunea clar ca un ofiter poate fi anchetat doar de catre egalul sau superiorul sau in grad. pentru a obstructiona Justitia, Ion Ilici Iliescu si clica lor de ucigasi din Decembrie 1989 au recurs inclusiv la ridicarea in grad „la exceptional” a celor vinovati de crimele din decembrie 1989. circula o vorba in epoca: „ai tras, esti avansat”.
  cine are timp, am o sectiune intreaga pe blog cu privire la modul in care trebuia sa se puna problema dpdv juridic dupa 1990 cu privire la evenimentele din decembrie 1989 (nu cu Legea 42, nu cu Legea Recunostintei samd – care practic au ingropat adevarul intr-o tona de marturii mincinoase – practic, intreaga Revolutie este alcatuita din cioburi triunghiulare de adevar, caci 2 marturii, trageau in dreptul legii un al treilea „revolutionar”, iar un „triunghi revolutionar” depunea marturie despre probitatea fiecarui „colt” al sau):
  http://sareinochi.wordpress.com/category/decembrie-1989/

  Apreciază

   1. pai, e simplu: creezi categoria (create a new categories – din Dashboard – Categories). si cand pui a new post, dai click pe categoria la care vrei sa fie postat materialul.

    Apreciază

 3. @Alioșa,

  Link-ul l-am dat și eu în cuprinsul articolului dar, ai făcut bine că l-ai mai scris încă odată și mai vizibil.
  Întrebarea ta . „ Cine se face vinovat de situatia in care a ajuns ROMÂNIA astăzi ” ?
  mi se pare de bun simț.
  După umila mea părere vinovați sunt toți politicienii din 1990 și până azi care nu au avut o viziune clară a ceea ce trebuia făcut. Bazele le-a pus tot regimul Iliescu când, s-a scris o Constituție și niște Legi care să-i favorizeze să poata devaliza țara și cu toate acestea nimeni să nu fie vinovat de nimic.

  Unde sunt corupții ? Unde sunt teroriștii ? Unde ? Au averi, au trusturi media și nu sunt nevoiți să aștepte ziua de salariu sau acea în care se aduc pensiile.
  Dacă ai observat , noi suntem în aceași barcă.
  Cu același respect deosebit,
  Carmen

  Apreciază

  1. @ Carmen,
   Am observat incă mai de mult , da, „ noi suntem in aceeasi barcă ” dar care, incet , incet se scufundă din cauza celor care o mitraliază permanent, DERANJATI de spusele noastre !
   O seară plăcută !
   Cu respect,
   Alioșa.

   Apreciază

   1. @Alioșa,

    Sunt convinsă că bunul simț cu care privim ce se întâmplă în jurul nostru ne va ajuta să ajungem la mal. De curaj, nu mă îndoiesc nicio clipă, că ne-ar lipsi ca să înfruntăm valurile vieții.
    O seară plăcută și ție! Eu urmează să-mi văd serialul polițist în care vinovații sunt prinși și deferiți justiției. Ce să faci, în filme există și polițiști pe care merită să-i respectăm.
    Cu respect,
    Carmen

    Apreciază

   2. @ Carmen ,
    Bună seara !
    Nu numai in filme sunt POLIȚISTI care merită să fie RESPECTATI ci si in viata noastră cea de toate zilele, chiar si in rândul POLIȚIEI ROMÂNE ! Eu nu am CULPABILIZAT intreaga POLIȚIE ci am vrut să trag un semnal de alarmă căci, să-mi fie iertată indrăzneala de pensionar contribuabil la bugetul de stat si care astept PROTECTIE si SIGURANTĂ pentru taxele si impozitele plătite , SUNT destule persoane cu functii de răspundere ,chiar de la vârf ca să nu mai vorbesc despre cei „ luati de pe stradă, imbrăcati in uniformă militară si dotati cu pistol Carpati ” vorba comandantului suprem, care ,prin faptele lor , nu fac deloc cinste uniformei pe care o poartă si statutului din care fac parte . Că unora nu le convine să le SPUI ADEVĂRUL , asta este o altă problemă ! Credeam că mai treci pe : http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/07/26/POLIȚIA-ROMÂNĂ-INCOTRO? să mai afli cum a decurs dialogul virtual intre ARMATĂ si POLIȚIE !!!
    Cu respect,
    Alioșa.

    Apreciază

   3. @Alioșa,

    Poate că sunt în România polițiști care își fac datoria. Până în această zi eu nu am întâlnit decât ”bagabonți ” , vorba tatălui meu, care își primesc banii degeaba și, pe deasupra, mai au și tupeul să urle , nu mai repet ce, să arunce cu caschetele pe jos și să instige la revoltă populară. Boii ! Dacă țara intră în incapacitate de plată cine -mi plătește mie salariul ?

    . Sper ca mâine să-mi fac timpul necesar să scriu despre intersectările mele cu milițienii sau polițiștii români.
    Nu pot să afirm că întreaga poliție e coruptă, pentru că nu am probe , dar nici că am văzut mari anchete polițienești care s-au soldat cu prinderea nu știu cărui clan de mafioți.
    Vrei să-ți dau doar un exemplu ? Unde am lucrat erau sonde. Șeful de post primea motorină furată, închidea ochii la altele, pentru ca să circule cu mașina sa. Știa tot satul.
    Cu același respect,
    Carmen

    Apreciază

  1. Bună ! Tibi, nu își asumă răspunderea nici măcar un criminal obișnuit darămite unul ca Iliescu. Pe mine mă distrează cum își iese din pepeni ori de câte ori cineva îndrăznește să afirme că nu a fost revoluție.

   Apreciază

   1. Bea și tu doar apă, ca mine, și o să vezi cum vei privi lucrurile și întâmplările cu detașare.

    M-am mirat de mine aseară cum m-am aprins de furie, pe Iliescu și ai lui , și m-am hotărât să scriu postarea de azi. Dacă poți crede, sunt încă persoane seduse de zâmbetul lui fals și îi deranjează franchețea lui Băsescu. Nu știu ce vor. Să intrăm în incapacitate de plăți ? Am tremurat duminecă pentru soarta SUA știind că valul se propagă apoi și în Europa și, inevitabil, la noi. Vor pieirea lui Băse cu orice preț.

    Apreciază

 4. Iliescu se teme ca de dracu de un lucru. Să i se facă praf memoria. Doreşte să rămână ca preşedinte necomunist 😀 . Primul, un fel de nene fără de care în România încă ar mai fi existat această plagă. Se teme ca de dracu de acuzaţia că din cauza lui în România s-a întârziat reformarea… în esenţă, cam asta cred că e .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s