Mai ajungea d-na Adriana Săftoiu să divorțeze dacă președintele Băsescu învingea structurilor mafiote ?

Visând încă la victoria finală
O să vă întrebați, pe bună dreptate, ce are coada vacii cu ștampila primăriei? Păi, are.

Dacă domnul președinte în lupta sa cu forțele ticăloșite, despre care ne-a spus că le va înfrunta și termina, nu greșea numindu-l pe domnul Săftoiu șef la SIE , atunci doamna Adriana Săftoiu își vedea de lungul nasului. Mai bârfea un pic, lăsând să se scurgă informații de maximă importanță, despre o blondă dar, nu visa să pună mâna pe vreun mare afacerist, mulțumindu-se cu cel care îi fusese sortit până când moartea avea să-i despartă.

Numai că, președintele, învins se pare de structuri nu a mai reprezentat idealul domnei Săftoiu care, s-a văzut nevoită, să întoarcă spatele trecutului și să privească către un viitor mai roz. Dar, stupoare , ce vede ?

” România, statul prizonier al structurilor mafiote (“Frăția interlopilor” – I) ”

Ce să ne mai ascundem după degete, relaţiile interlopilor cu politicienii, magistraţii, şefii poliţiei şi ai administraţiei statului au o lungă şi glorioasă tradiţie. Păi, după Decembrie 1989, cine să fi știut mai bine cun se face un ban necinstit dacă nu milițianul pus să-l păzească pe bișnițar? Uite așa, de la primul milițian, întovărășit cu vreun viitor bancher (funcționar al băncilor de stat care mai puteau să scoată niște “verzișori” sau “mărcuțe” pe piață, să fie vândute la colțul străzii), care și-au pus la punct o rețea de vânzători de valută, pasul până la primul politician care să treacă prin noul Parlament o lege a regimului valutar șamd a fost ușor. O mână spală pe cealaltă și-amândouă rămân curate s-a transformat eu știu despre tine, tu știi despre mine, numai împreună ne merge bine.  Așa ne-am procopsit cu o mafie interlop-politico-economică și cu obrăznicia bandelor criminale care controlează strada, orașe, sectoare industriale și, deseori, chiar statul. Duduienii, Sadovenii, Toboșarii, Corsicanii, Gemenii, Cămătarii, Gigi Ursaru, Răgălie, Gigi Boeru, Fane Spoitoru, Nicu Gheară, Sile și Nuțu Balint – atâtea nume (multe nerăsărite, încă, pe firmamentul întunecat al fărpdelegii), și tot atâtea fapte penale și legi batjocorite de către niște “legi” nescrise ale unei lumi extreme și obscure. Când sunt încolțiți dau cu pumnul sau scot armele albe (cuțitul, șișul, șuriul, săbiile ninja) sau chiar pistoale și mitraliere de ultimă generație – se știu apărați de banii negri scurși în buzunarele celor pe care i-au sponsorizat: de la șefi de poliție locali și centrali, până la politicieni influienți. D oar din patru în patru ani, în preajma alegerilor, apar ca din senin lepădate prin mass media rapoarte provenind din mediile judiciare sau dinspre serviciile secrete, care descriu năucitoare structuri mafiote, unde se împletesc tâlhăria, taxa de protecție, răpirile, tortura, racheții și ucigașii plătiți, crima și chiar asasinatele în serie. Trec alegerile, trece și “vânătoarea de monștri”.
Pentru cele , cei care sunteți curajoși și aveți puterea să înfruntați adevărul în față , vă recomand să continuați :

http://sareinochi.wordpress.com/2011/07/25/romania-statul-prizonier-al-structurilor-mafiote-%e2%80%9cfratia-interlopilor%e2%80%9d-i/

Cea care nu mai crede în visele cu lupta împotriva structurilor ticăloșite
Reclame

9 gânduri despre „Mai ajungea d-na Adriana Săftoiu să divorțeze dacă președintele Băsescu învingea structurilor mafiote ?

 1. Românii firi blânde, pline de umor preferă să citească despre divorțuri.
  Stats for :

  ”De câţiva ani aştept divorţul Adrianei Săftoiu ”
  6,841 total views
  Oare le plac mai mult mondenitățile decât atitudinea civică într-un caz de corupție ?
  Este o întrebare pe care mi-o pun de luni de zile.

  Apreciază

 2. Foarte bun articol!
  Am totuşi dacă nu te superi, un mic amendament : aceste reţele de trafic existau bine mersi şi înainte de ’89 şi erau coordonate direct de securitate
  ( ca şi acum).
  Diferenţa este că acum sunt mai multe centre de putere care îşi dispută teritoriile – şi pac la gazetă, şi evident, aceste chestii sunt acum mult mai mediatizate.
  Dar, NIMIC nou sub soare. Poate doar ca întindere. Fenomenul a scăpat de sub orice control şi nici nu prea văd cum va mai putea fi stopat.
  Despre Săftoaica am o singură vorbă de spus :”#/&(=?¤#%.

  Apreciază

  1. Meritul articolului nu este al meu. E de la prietenul SareinOchi.
   Rețele ca și serviciile secrete s-au împărțit. Ai perfectă dreptate dar cred că autorul nu a fost securist și, ca urmare, nu avea acces la informațiile secretizate.

   despre doamna Săftoiu ai reușit să fi atât de ermetic că nu am reușit să înțeleg chiar nimic. 🙄

   Apreciază

   1. Despre Săfoaiaca : aşa înjur eu. 🙂
    – – –
    Nu este nevoie să ai acces la informaţii secrete.
    Nu era nevoie nici înainte. Mergeai pe strada Covaci în Bucureşti – de exeplu, şi „făceai rost” de absolut orice : blugi, ţigări, parfumuri, alimente, ‘fete, absolut ORICE!
    Acum, toată lumea ştie ce se petrece, numai ‘organele’ se lasă luate prin surprindere întotdeauna. Mergi în orice piaţă şi vei găsi tot ce vrei (haine, conserve,ţigări, etc) la preţuri incredibil de mici; sunt pline rubricile de anunţuri matrimoniale cu oferte explicite de sex; e plin internetul cu oferte de droguri şi de fapt, orice doreşti; chiar şi arme de foc.

    Toate aceste reţele au fost inventate în anii ’80, la trei ani de la cutremurul din ’77 pentru că din acel moment Ceauşescu a redus piaţa internă la un minim absolut incredibil; de exemplu, erau repartizate prin CSP, 50 de grame lunar pe cap de locuitor.
    De aici a intervenit nevoia de trafic pentru că altfel, ar fi ieşit lumea în stradă mult înainte de ’87 în Braşov şi de ’89 la Timişoara, apoi în toată ţara. La început, secu a făcut acest trafic mai ales ca supapă de eliberare a frustrării; apoi, au prins inclusiv gustul banilor.

    După ’90, a devenit o afacere în toată regula, de – nimeni nu ştie exact cîte – miliarde de euro anual.
    O zi frumoasă îţi urez. Poate vb. mai pe seară. OK ?

    ps. scuze pentru lungimea postării.

    Apreciază

   2. Tibi,
    De data aceasta chiar nu am înțeles scuzele. Fiecare comunică ce crede și cât crede. Mi se pare logic. Cum nu sunt cea care ține să păstreze niște obiceiuri doar de dragul obiceiurilor, dacă cumva acesta este un obicei al bloggerilor , mi se pare totul OK.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s