Precizări pentru cei interesați de terapiile neconvenționale dar și pentru aceia obișnuiți să comentez zilnic pe blogul lor

Jasmuheen

Nu am să intru în amănunte de ce m-am hotârât în iarna anului 2004 să fac o initiere de nivel foarte inalt, a carei durată e de 21 de zile, în urma careia , practicantul capata capacitatea de a trai exclusiv cu prana si apa, fara alimente. Se numește Breatherianism.

Ca director de școală , pentru cei care nu cunosc un obicei prost înrădăcinat , eram nevoită ca în urma oricărei întâlniri profesionale să ” gust ” câte ceva. Degeaba insistam eu să se termine, în școala pe care o conduceam, cu acest obicei costisitor pentru cel la care mergeam în asistență. Se considerau jigniți și nu voiau să renunțe. E drept că, acest obicei , ascundea de multe ori o slabă pregătire a orei respective. Când ceilalți colegi, veșnic înfometați , bucurându-se de ” protocol ” ridicau în slăvi respectiva oră eu eram neutralizată.

Din acest motiv, după 45 zile în care mă hrăneam doar cu lichide și mă simțeam bine și plină de energie, am fost nevoită să renunț. De vină este și faptul că eu fiind foarte pofticioasă era un mare chin să văd mâncarea etalată frumos în fața mea.

Poate pentru că am făcut acest experiment, poate că sunt alergică , de atunci  de câte ori mănânc mă simt rău.

De aceea din 15 iulie, pentru binele meu, am hotărât să fac un tratament cu apă care durează 60 zile.
Pe lângă aceasta, adică hrănirea doar cu apă, datorită unui binefăcător, coleg de-al nostru de blogosferă care, am înțeles că dorește să rămână anonim poate și pentru că  trăim într-o societate în care a devenit normal să fim mincinoși, hoți, excroci, infractori dar care se înspăimântă aflând de terapii alternative străvechi unele de când lumea, în fiecare dimineață beau 1,5 l de apă pe stomacul gol.
Din aceste motive, serioase zic eu, rog pe cei obișnuiți ca să le trec zilnic ” pragul ” să nu își facă griji, cum au făcut altă dată, sau să nu își închipuie că nu le mai apreciez stilul în care scriu sau subiectele alese.

Vă mulțumesc!

20 de gânduri despre „Precizări pentru cei interesați de terapiile neconvenționale dar și pentru aceia obișnuiți să comentez zilnic pe blogul lor

  1. am o prietena care a biruit un cancer in urma cu vreo 20 de ani,la sfaturile regretatului Popa Valeriu…..si ea a facut o cura asemanatoare cred….dar tot imi vine sa te intreb daca nu-ti faci rau…sa nu ma intelegi gresit…e altfel decat suntem obisnuiti…

    Apreciază

    1. În încercările trecute m-am vindecat de gastrită, de atacuri de panică , în perioadele respective nu răcesc, nu fac gripă sau viroze, și am scăpat de un tratament îndelungat cu hormoni sau eventual o operație de extirpare.

      Am contactat acel virus din primăvara acestui an când , la recomandarea medicului meu de familie, am luat din luna ianuarie până în martie medicamente cu minerale.

      Apreciază

    2. @Rokssana,

      Ea, prietena ta a fost o persoană curajoasă. Valeriu Popa avea acces la informații din Vest despre care noi habar nu aveam că există.
      Eu nu sunt atât de grav bolnavă, alergiile multiple pot și nu pot fi fatale.
      Sigur că am tot felul de dureri, de amețeli și o să urmeze zilele în care o să văd negru în fața ochilor. Dar aceste simptome nu mă mai sperie.

      Apreciază

  2. terapiile neconventionale isi au efectul lor cu siguranta, dar inainte de a le aplica este necesara o pregatire atat fizica cat si psihologica, din cate stiu eu…
    banuesc, ca ai pregatirea necesara si iti doresc succes!

    Apreciază

    1. Da. Psihologic sunt pregătită. Poate știau poate nu dar nu pot face meditații sau să țină post negru cei care nu sunt sănătoși psihic. Cât despre pregătirea fizică ? Nu se recomandă persoanelor foarte slăbite fizic, nu se pune problema, celor foarte grav bolnave sau sau bătrinilor. Mulțumesc pentru urare.

      Apreciază

  3. Dragă Carmen,

    Te înţeleg perfect; sau, cel puţin, aşa îmi place să cred.
    Am atît de multe lucruri de spus şi totuşi, de o bună bucată de vreme, tac.

    Nu pot decît să îţi urez o reuşită deplină cu ceea ce îţi propui.
    Dacă tu crezi sincer că ceea ce îţi propui va da rezultate pozitive, atunci aşa va fi!
    Multă sănătate îţi urez!

    Şi nu uita : Cioran a spus că sunt pline farmaciile (sau alternativele naturiste – nota mea, tibi) de remedii la imperfecţiunea creaţiei bunului Dumnezeu; numai că Cioran a uitat (sau poate nu ştia) că tot Dumnezeu i-a permis omului, să caute remedii şi mai ales, să le găsească!
    Cu drag, tibi.

    Apreciază

Lasă un comentariu