Nu știți cum este în sistemul bugetar sau vă faceți că nu vedeți ? Altfel nu ați face afirmații de genul : ”Ar fi trebuit sa urmeze demisiile tuturor directorilor”

~Ar fi trebuit sa urmeze demisiile tuturor directorilor liceelor cu promovabilitatea 0, precum si a sefilor de inspectorate si a inspectorilor de specialitate!
Din scandalul de anul trecut de la bacul xeroxat, s-a ales praful, nu am citit de vreo condamnare!
Sunt extrem de curioasa, si poate imi fac timp sa merg la ISJ, sa vad care profesori de la liceele cu 0 promovabilitate sunt pe listele cu gradatii de merit! Si directori, ca astia iau automat gradatie! ~
ErRon says:
iulie 7, 2011 la 3:59 am
http://sareinochi.wordpress.com/2011/07/06/magna-cum-fraudae-obrazul-gros-cu-declaratii-se-tine/

Să nu se supere nimeni pe mine când vă voi întreba , nu știți cum este în sistemul bugetar sau vă faceți că nu vedeți ?

Cred că eram prin anul 2000. Toți colegii mei, directori de școală, erau frământați de examenul de capacitate ce avea să urmeze și de rezultatele elevilor. Eu însă eram preocupată de ceva mult mai serios. Mi-era teamă ca una dintre elevele de clasa a VIII a să nu-mi rămână însărcinată și , din cauza ei, să ajung în presă. Grija mea era să o păzesc de ceilalți elevi dar, mai ales ,de unul dintre tinerii profesori cu care mă procopsisem și căruia îi cam fugeau ochii după fete. Nu s-a întâmplat nimic. Tânărul profesor a divorțat de soția sa,  nu din cauza elevei noastre, iar ea, copila cu pricina, a rămas însărcinată după ce a plecat din școala noastră. A făcut un copil din flori prin clasa a noua sau a zecea. Dacă totuși, eleva mea rămânea însărcinată în clasa a VIII a, eu trebuia să fiu demisă din funcție ?

Pentru cei care nu știu dar vor să afle , dacă aveai titulari în școală și aceștia nu voiau să muncească nu prea aveai ce să faci după vechiul Contract Colectiv de Muncă. Liderii de sindicat sunt cei care au susținut nemunca și au promovat-o zeci de ani.

Am fost director de școală la Școala cu clasele I-VIII Gura Vitioarei care se găsește la circa 2 km de orașul Vălenii de Munte. Riscul ca elevii cei mai buni să prefere să se transfere la o școală din oraș este maxim. În toamna anului 2007 am făcut marea greșeală ca să le cer profesorilor să depună o muncă mai susținută. Să nu se mai întârzie dimineața, să nu se mai piardă timpul prin cancelarie, să nu se mai vină în stare de ebrietate la ore. Care a fost reacția colegilor mei ? L-au sfătuit și încurajat pe muncitorul de întreținere domnul Dinu Dumitru să strângă semnături de la oamenii din sat pe o  petiție și să o ducă la diverse instituții. În mod sigur că nu mi s-ar fi întâmplat nimic dacă liberalii nu ar fi vrut să scape de mine.
Petiția cu pricina  le-a folosit ca să scape de un om care era de acord cu președintele Traian Băsescu și nu cu ei.

Liberal era și este domnul primar Gheorghe Tirifon, acesta i-a promis petiționarului în schimbul strângerii de semnături funcția de director de Cămin cultural, liberal era domnul inspector general școlar Gheorghe Matei, cel care s-a supărat pe mine când i-am reproșat faptul că numise o pensionară ca director de școală, care nici experiență nu avea în management, încălcând Legea Învățământului și săvârșind cu aceea ocazie și niște falsuri intelectuale, liberal era și prefectul Nicolae alexandri care s-a grăbit să trimită Corpul de Control al Prefecturii Prahova ca să facă presiuni și să determine o brigadă de control.

Domnul Dinu Dumitru după ce a realizat cum a fost păcălit de aproape toți, dascăli și politicieni, a preferat să se pensioneze pe caz de boală.

 Și-a descoperit o boală gravă psihică și în prezent este pensionar acasă .

9 gânduri despre „Nu știți cum este în sistemul bugetar sau vă faceți că nu vedeți ? Altfel nu ați face afirmații de genul : ”Ar fi trebuit sa urmeze demisiile tuturor directorilor”

  1. Carmen, De gustibus…..
    Sunt om, şi nimic din ce-i omenesc, nu mi-e străin.(Cesare Pavese)
    Depnide, mai ales, de caracter, şi de priorităţi. Mâine, vei avea o surpriză de proporţii. Oricum, avea circumstanţe atenuante; era bolnav probabil de timpuriu!să-i credităm pe bolnavi! 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s