Dacă instituțiile statului ANI, DNA și DIICOT și-ar fi făcut datoria, astăzi proiectul de revizuire al Constituției României ar fi fost declarat constituțional

Va învinge președintele Traian Băsescu sistemul ticăloșit ?
Aveam o stare plăcută de moleșeală. Astăzi a fost ultima zi oficială de școală . M-am întors acasă cu multe flori și, cu toate că am împărțit în stânga și dreapta din ele , mi-au mai rămas câteva ca să mă bucur de mirosul lor dulce, suav și proaspăt. Aveam de gând să mă odihnesc stând cu ochii închiși, făcându-mi planuri pentru binemeritata vacanță ce urmează. Am greșit deschizând televizorul ca să aflu ce s-a întâmplat în orele petrecute de mine alături de elevi, părinți și colegi.

Bombă! Curtea Constituțională Română a declarat câteva articole din proiectul de revizuire al Constituției României, prezentat de către președintele Traian Băsescu, ca neconstituționale.

Foștii securiști, informatorii securității , hoții care au făcut averi devalizând țara ne spun pe diverse tonuri, unii calm, alții apăsat sau chiar urlând ( a se vedea Mugur Ciuvică) că președintele și oamenii din jurul lui sunt cei cu averi ilicite.

Doamnelor și domnilor, ne credeți proști ?

Dacă voi sunteți cinstiți și averile voastre sunt licite, de ce suferiți atât de mult că s-a propus ca averile să nu mai fie automat considerate licite ? Oare suferiți la gândul că oamenii președintelui vor fi arestați ?

Mă întreb, în acest moment, ce au făcut instituțiile statului în toți acești ani ? De ce nu le-au verificat averile judecătorilor de la CCR, membrilor CSM, magistraților din Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, tuturor membrilor Parlamentului Român ?
Toți cei care au dreptul de a ne hotărî soarta țării și a noastră, trebuie să fie integri și să nu planeze asupra lor nicio umbră de suspiciune cu privire la modul în care și-au obținut averile.

Când instituțiile statului român își vor face cu adevărat datoria vom putea și noi românii să dormim liniștiți.

22 de gânduri despre „Dacă instituțiile statului ANI, DNA și DIICOT și-ar fi făcut datoria, astăzi proiectul de revizuire al Constituției României ar fi fost declarat constituțional

  1. Frumos, dupa furt doresc sa legalizeze averile.Nimeni din elita Romana muncind in Romania cu un salariu bun de citeva mii de dolari pe luna nu putea sa devina milionar fara hoti si smecheri.Sint excepti dar foarte putine,oameni cinstiti care au deschis afaceri si au reusit sa-si faca bani multi, sute de mii de dolari si in timp de 20 de ani devenind poate si milionari. Cind devii milionar peste noapta este hotie asigurata si legea trebuie sa vegheze pe domni cu relati prin guvern si afiliati sai.

    Apreciază

    1. Averile ilicite, dar pe care actuala Constituție cea scrisă de Securiștii care au dat Lovitura de Stat din Decembrie !989 le consideră licite, au fost făcute cu ajutorul neprețuit al instituțiilor care trebuiau să vegheze la păstrarea legalității în România.

      Apreciază

      1. Până mai ieri toate tembeliziunile urlau că s-au făcut averi ilicite. Când a venit Băse cu propunerea de modificare a Co, iar au cotit-o. Amu … stau la pândă şi acuză. L-am auzit aseară pe don Costachi că i se pare normal să fie verificat la portofel , dar să nu le fie stănjenită activitatea firmelor. Păi procedural aşa şi trebuie făcut: orice control nu trebuie să afecteze activitatea acelei entităţi juridice/ fizice şi trebuie să adecvat ….

        Apreciază

      2. Televiziunile mogulilor nu mai niciun pic de rușine când prin jurnaliștii lor, unul mai puțin credibil decât altul, astăzi fac o afirmație iar mâine una contrară și poimâine o iau de la cap.
        Eu mă întreb, ce mai înțeleg telespectatorii lor?

        Cred că este un amalgam de informații în capul lor.

        Apreciază

  2. pai si mai marii mici de la cc crezi ca sint usi de biserica,crezi ca lor le-a fost usor sa ajunga acolo.cred ca au mincat cu lopata nu cu polonicul din ala de pute FRUMOS,ASTA ESTE ROMNANIA,TARA FARA LEGI,FARA JUSTITIE,ai mare dreptate cin zici ca institutiile statului nu functioneaza corect in spiritul legii,in apararea cetateanului,care munceste cu adevarat,ca tara si viata merge inainte,nu sta dupa toti hotii care au distrus-o mai mult psihic,nu cred ca toti cetatenii tarii sint hoti,mincinosi si crominali ca asta se arata tot timpul la tv,ca avem noi romanii o fire mai aparte ca ceilalti este partea a doua,stau si ma uit cu durere pe aici dintr toti noi sintem cei mai rai ,ceo mai egoisti ,cei mai invidiosi unii cu altii, daca sint doi romani la acelasi loc de munca ei nu se sustin unu pe altul sa demonstreze cit sint de buni ,ei se sapa unul per celalalt,eui cred ca diversiunile astea politice i-au facut asa pe romani,rominul unde se duce vrea sa fie sef.

    Apreciază

    1. Știi ce mă bucură ? Că mai sunt români în țara asta care înțeleg ce se întâmplă. Și voi, cei care munciți din greu înafara țării, ar trebui să aveți un cuvânt greu de spus. Nu cum ar vrea să vă închidă gura, culmea, opoziția politică.

      Apreciază

  3. Fără a avea dreptul vreunui cuvânt de spus undeva, în sufletul meu și poate în comentarii pe bloguri, mi-am dorit ca tinerii magistrați ,ce își spuneau mușchetari, să ajungă în CSM.
    Nu a trecut mult timp de la alegera lor și, tonul răspunsurilor date de către domnul judecător Criti Danileleț pe blogul său s-a schimbat. Nu mai era tânărul rebel care își permitea să recunoască greșelile magistraților sau încălcările legii, Devenise peste noapte arogant și suficient. Păcat!
    Se pare că nu a fost singurul care s-a schimbat. Se poate citi în continuare:
    http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/curtea-constitutionala-a-avut-un-complice-228737.html

    Apreciază

    1. Păi sigur că e de plâns. De zeci de ani , eu doar din timpul lui Ceaușescu, tot am plâns până nu mai am lacrimi .
      M-am mai amăgit câteodată că se schimbă ceva ca să descopăr de fiecare dată că m-am înșelat din nou.
      Decembrie 1989, noiembrie 1996, decembrie 2004 și ,mai nou, la alegerea noului CSM.

      Apreciază

Lasă un comentariu