Frica de a nu-și pierde averile ilicite îi unește din nou pe politicieni și pe așa zișii reprezentanți ai societății politice

Președintele Traian Băsescu bagă iar spaima în hoți
Președintele României, domnul Traian Băsescu a prezentat astăzi un proiect de revizuire a Constituției României.
Mă așteptam ca politicienii să fie nemulțumiți dar, nu credeam ca atacurile să fie atât de lipsite de bun simț.

La fel cum procedau securiștii în anul 1990 când, oriunde mergeai, auzeai cum Ion Rațiu vrea să cumpere la Ploiești Uzina 1 Mai, la Craiova Electro-Putere, la Galați Combinatul Siderurgic, șa. sau că Regele Mihai le va lua dreptul la pensii, la fel se spun acum la televizor tot felul de minciuni menite să sperie populația.

Ce i-a supărat atât de mult ? Faptul că nu se mai consideră automat că o avere a fost obținută în mod licit.

Poporul s-a săturat văzând cum averile unora cresc precum ciupercile pe vreme de ploaie. Ce ne spune domnul Mugur Ciuvică ? Că o astfel de lege va duce la abuzuri. Minciuni sfruntate ! Am trăit în vremea comunismului , atunci când era în vigoare Legea 18 și nu am auzit despre astfel de abuzuri. Sper ca după douăzeci de ani, cetățenii României să fie mai inteligenți și să nu mai creadă ce spun politicienii corupți, cei care au avut grijă să voteze doar legi care să le permită nu dea niciodată socoteală pentru faptele lor.

23 de gânduri despre „Frica de a nu-și pierde averile ilicite îi unește din nou pe politicieni și pe așa zișii reprezentanți ai societății politice

      1. Off-topic
        Iertare ! am dormit şi trebuie să mă familiarizez cu propunerile, să văd reacţiile şi m-a apucat dorul de a rearanja Bazel09 – blogspot

        Apreciază

  1. Aceşti oameni nu se unesc din nou pentru că nu au fost despărţiţi nici o secundă.

    În anii în care România era controlată de Iliescu şi PDSR, s-au creat nişte relaţii interumane şi economice gri, sau subterane, dacă preferi, transpartinice.
    E ceea ce am numit Sistemul Păpuşarilor.
    Prima lovitură pe care acest sistem a primit-o, a fost aducerea la Justiţie a doamnei Macovei. Băsescu s-a aşezat în afara Sistemului în momentul în care nu a pus botul la „farmecele” celor care controlau România. Există o zi care ar trebui să fie trecută cu roşu în calendare. Ziua în care Patriciu a ieşit cu ochii inundaţi de lacrimile neputinţei de la DNA. Acolo nişte procurori şi-au permis să îi ceară să răspundă la unele întrebări pe care nu demult nimeni nu îndrăznea să i le pună. Restul e istorie.

    Apreciază

    1. De fapt Ceaușescu a fost înlocuit cu Iliescu de către tipii care lucrau în Dunărea „Intreprindere” de Comerț Exterior…a se citi Secu. Legea 18 (a venitului ilicit) cred ca a fost prima lege abrogata de către „noua” putere. Ce „coincidență”.

      Apreciază

      1. La fel gândesc și eu. Au fost tare frustrați, eșaloanele 2-3 ale partidului și securiștii, de faptul că nu puteau să fure pe față și apoi să-și etaleze averile.

        Săracul și cinstitul Iliescu a tăcut și a acceptat.

        Apreciază

  2. Uită-te cine sunt cei premiaţi de măscăricii care îşi spun „profesionişti ai presei”…
    Acum îl aud pe Ciutacu vorbind de imunitate… Ce a dracului va fi noua Constituţie pentru că îi va oferi imunitate preşedintelui, atenţie, nu se va referi la Băsescu, evident, Băsescu o face ca să se protejeze. Evident că imbecilul de Ciutacu nu observă câţi au acum imunitate…
    Atenţie, repet, a fost premiat. Şi el şi jigodia de Radu Tudor şi Dana Grecu şi mulţi alţii pe care azi i-am văzit încălcând iar legea. De aici înainte am să-i numesc infractori …

    Apreciază

  3. DJ,
    Admirabilă reacţia ta!
    Sunt multe de spus în susţinerea propunerilor de revizuire, dar se pare că cei mai mobili susţinători se dovedesc chiar opozanţii lor, pe cât de înverşunaţi în argumentarea lor lamentabilă, pe atât de potriviţi la deconspirarea efectelor benefice ale modificărilor propuse.
    Mie mi-au plăcut în special eliminarea votului secret din CSM şi presiunea de a-i responsabiliza pe judecătorii obligaţi să respecte legea, înainte de a o aplica.
    PS. Există şi în prezent norme privitoare la controlul averilor nejustificate, nu neapărat pe cale penală (prin comisii constituite de magistraţi în curţile de apel din ţară şi ICCJ), dar nu au nicio eficienţă, se freacă menta, se plimbă dosare până se clasează, se consumă inutil fondurile statului pentru plata unor prefăcuţi controlori de averi, cu mai mulţi bani decât recuperează, începând cu „descoperitorii” de la ANI şi terminând cu aceste comisii direct împlicate în aplicarea iluzionismului de ochii lumii.

    Apreciază

    1. Mulțumesc!
      Erau multe de scris. Și mie îmi place faptul că judecătorii și miniștrii vor fi responsabilizați pentru faptele sale dar, cred că pe mai puțini îi preocupă aceste probleme. Dacă nu aveam experiența cu petițiile și procesele mele pierdute, sunt aproape sigură, că nici eu nu realizam gravitatea situației și necesitatea introducerii unor astfel de prevederi.

      Poporul, în marea sa majoritate, s-a săturat să vadă cum alții fură , excrochează, mă refer la tunurile mari nu la găinari, și nu pățesc nimic.

      Apreciază

      1. Reactile naturale,frig,zapada,calduri,seceta, sint in acel proces natural.
        De cind lumea a fost creata,
        hotia a fost si va fi o actiune negativa umana.
        Referitor la actiune reactiune umana,hotia a fost baza de interes pentru actiunele umane,in majoritatea ei istorica din lumea intreaga.Razboiele au avut acel interes de hotie colectiva.Reactiune vazuta la ora actuala, Grecia,Turcia,Spania,Italia etc.tari dominante militar, au ajuns sa depinda de bancile straine.Hoti din trecut furind si inbogatinduse au ajuns sa devina saraci.Aceasta reflexie vazuta de mine, actiune reactune in timp.

        Apreciază

Lasă un comentariu