Un gând de o clipă

1 mai 2011

Stau în pat și privesc pe fereastră. Oare de când nu am mai făcut-o? Să fie douăzeci de ani? Să fie mai mai mult ?

Acasă dacă aș privi spre fereastră, culcată cum sunt acum, nu aș vedea nimic altceva decât cerul și eventual norii. Nu știu sigur.

Sunt în spital și nu pot să fac nimic altceva decât să închid ochii și să mă gândesc sau să privesc pe fereastră.
Am arbori mulți în fața mea, sunt de înălțimi diferite, cu frunze de forme diverse. Nu-mi dau seama ce sunt. Unii au crengile strâmbe , curbate în fel și chip, alții cu crengile drepte înălțându-se spre cer.Unii au frunze mai multe, alții mai puține iar alții sunt aproape dezfrunziți. Toți îmi plac și nu aș renunța la niciunul pentru că , privindu-i simt o liniște în suflet.

Nu știu cum, așa dintr-o dată , mi-a trecut o idee prin cap.

Îmi dau seama pentru prima oară în viață cum , doar noi femeile, trebuie să ne încadrăm în niște standarde impuse de către un bărbat, creator de modă care, de cele mai multe ori nici măcar atingerea unei femei nu o suportă, fie ea chiar și frumoasă 90-60-90 , neavând capacitatea de a o aprecia , el însuși fiind de cele mai multe ori GAY.

Publicat în Fără categorie

40 de gânduri despre „Un gând de o clipă

  1. Seara bună
    În primul rînd, multă sanătate!
    – – –
    Nu mă dau în vînt după modă, iar soţia mea are deplină libertate în alegerea veşmintelor.
    Moda este un moft iar lumea modei este artificială şi nici măcar originală, pentru că moda tot revine la tipare deja încercate şi la culori de sezon, în reluare. Doar materialele se mai schimbă şi nu întotdeauna în bine.
    Despre nefericiţii aceia, nu am nimic de spus.
    – – –
    Urăsc prejudecăţile şi pe cei care le impun.

    Apreciază

    1. Am datat 1 mai 2011 tocmai ca să nu se creadă că sunt iar în spital.Mulțumesc pentru urări. Avem tot timpul nevoie de ele.

      Cineva care a citit chiar tot.
      Mă gândeam, văzând comentariile, oare cât de scurt trebuie să fie textul ca să nu plictisească ?

      Nu am nimic împotriva lor. Fiecare om are o cruce de dus. Mă gândeam doar că, tocmai ei hotărăsc. Atât.

      Apreciază

      1. Întotdeauna citesc o postare cu atenţie, pentru că sînt convins că atunci cînd cineva o aşterne, chiar are ceva de spus, ceva de la care totdeauna ai ce învăţa dacă eşti deschis.
        – – –
        Nici eu nu am ceva anume împotriva lor, dacă! sunt discreţi şi mai ales dacă! nu vor să facă prozeliţi cu argumente false.
        Bine ai spus : fiecare cu crucea sa!
        Şi DA, ei hotărăsc, teoria cu tarele genetice este o imensă prostie.
        Totul se reduce la educaţie, la educaţie şi iar, la educaţie.

        Apreciază

      2. Când sunt obosită și nu mă mai pot concentra prefer să las pentru a doua zi cititul postării respective. Privesc cu multă seriozitate activitatea aceasta pentru că nu știu când pot să întâlnesc o idee interesantă despre care nu am auzit, o carte pe care nu am citit-o, un film pe care nu l-am văzut sau un cântec drag mie.

        De aceea îmi place să citesc postările tale. Ți-ai asumat o mare și grea misiune.

        Apreciază

  2. Carmen,
    Ştiu ce mi-am asumat atunci cînd am deschis blogul, şi tocmai de aceea am spus la ‘about’ ce am spus.

    Am primit şi mulţumiri, am primit şi injurii, dar merg înainte
    Am avut de multe ori o satisfacţie imensă atunci cînd am semnalat cîte un autor extrem de valoros dar prea puţin cunoscut şi destul de mulţi dintre cei care îmi vizitează blogul, au simţit nevoia de a cumpăra şi citi acea carte.
    Acest lucru mă motivează să merg mai departe.
    Cînd voi simţi că nu mai am ce spune, mă voi opri.
    Dar, pînă atunci, mai E! 🙂

    Apreciază

    1. Eu îți doresc multă sănătate, putere de muncă și te felicit sincer.

      După zeci de ani în care, citeam o carte și nu aveam cu cine să o comentez, mai ales după ce am pierdut-o pe mama ,cea care mi-a insuflat dragostea de a citi, nici nu ști ce bucurie am să descopăr că mai sunt atâția care iubesc cărțile.

      Apreciază

  3. A SPUNE UNEI FEMEI , CA O IUBESTI CU ADEVARAT .
    ITI TREBUIE , SA DOVEDESTI ACEST SIMBOL AL DRAGOSTEI .
    DRAGOSTEA NU ESTE CONTRAFACUTA . CAND IUBESTI CU ADEVARAT O FEMEIE .
    PAREREA MEA ESTE , CA UN BARBAT DEMN DE VIITOAREA ALEASA TREBUIE , SA – I FIE CREDINCIOS & CONSTANT SI DUPA CASATORIE .
    SA – I DOVEDEASCA PRIN FAPTE , GESTURI DRAGOSTEA SINCERA , PE CARE O POARTA ALESEI SUFLETULUI PERECHE !
    ITI DEDIC UN GAND : DRAGOSTEA ESTE CA UN BUCHET DE TRANDAFIRI , CARE ISI DESFACE PETALELE , SA FIE ADORATE CA UN TABLOU FEERIC CU DOI MIRI !
    O DRAGOSTE ETERNA SUB CUPOLA SFANTA A LUI DUMNEZEU , IN CARE MIRII JURA CREDINTA IN NUMELE TRANDAFIRULUI ROSU !

    Apreciază

    1. Vezi totul Alexandra la modul ideal. Viața de fapt este plină cu de toate. Cu trădări, cu minciuni, cu lacrimi, cu râsete, cu discuții contradictorii, cu plecări, cu reveniri, cu soare, cu ploaie, cu grindină.

      Apreciază

      1. Da ,d-na profesoara .Numai ca inseamna VIATA..E un fel de GOLGOTA personalizata ,cu codul PIN .Ca si crucea fiecaruia.. De cate ori ma gandesc la chestii dintr-astea „subtiri”ma gandesc la filmul COLINA…
        O catana batrana va saluta..

        Apreciază

      2. Scuze pentru repetitii…Postez de la copiii mei,ambii profesori de matematica..Amandoi ma divinizeaza ,ca si nepoata ILINCUTa dealtfel…Cred ca ei stiu mai multe despre mine decat cunosc eu…
        O seara placuta va doresc…

        Apreciază

      3. E normal. Atâta timp cât i-ați crescut cu dragoste. În ceea ce privește faptul că sunt profesori de matematică nu-i fericesc. Nu am fost și nu vom fi niciodată plătiți pentru munca noastră.

        Apreciază

      4. Da,am doi „copii” ,profesori de matematica, unul imi este ginere iar celalalt ..fiica…Refuz totusi sa cred ca ei si dumneavoastra nu vor fi niciodata platiti ,corespunzator ,pentru munca prestata..chiar daca asta se intampla ACUM ,AICI. IN ROMANIA..Totusi,ce e de facut ..??

        Apreciază

      5. Despre o salarizare corectă în învățământ nu știu dacă se va putea vorbi vreodată.Eu sunt conștientă de faptul că nu o să o mai apuc.Faptul că sunt profesori de matematică constituie totuși un avantaj. Un profesor de matematică, muncind mai mult decât alții, este adevărat, va avea posibilitatea să câștige un ban în plus. În timpul lui liber, obosindu-și mintea sa dar pentru binele familiei câte sacrificii nu facem.

        Apreciază

      6. Imi permit ,in baza unui anumit feeling ,cred reciproc, 😆 ,[ii multzumesc marelui DAC si CRONICILOR sale pentru asta,fiindca acolo ne-am cunoscut ] sa va rog ceva…Ati putea introduce in bara din dreapta o evidenta a celor mai recente comentarii ?? Ca si a thread-urilor propuse..?? Ar fi mult mai usor de abordat problematica si de asemenea ,se poate raspunde ,mai usor..se poate „sari ” mai greu peste comentarii..

        P.S.
        -recunosc ,de asemenea si posibilitatea ca ele sa existe si sa nu le vada calculatorul meu,o scula preistorica..De aceea imi cer ,cu anticipatie ,scuze…Inca o data ,iertare pentru indrazneala… 😆

        Apreciază

  4. @ Carmen,
    Despre modă, numai de bine , bani să fie că magazinele sunt pline cu imbracaminte care mai de care mai la moda , iar cine merge să cumpere de la casele de modă cu renume inseamnă că-si permite chiar dacă suntem in plină criză. Indiferent de firma si de imbracaminte, daca sufletul este inrait, trupul tot urat arata . Viata este asa cum si-o face omul iar omul e supus mereu greselilor si tentatiilor lumesti . Nu imbracamintea il face pe om ci omul face imbracamintea .
    Imi pare rau ca ai avut probleme de sanatate dar sunt convins ca totul va fi bine pana la urma.
    De vrei si ai timp poti admira defilarea fortelor de ordine de 9 mai : http://aliosapopovic.wordpress.com/2011/05/12/9-mai-tripla-sarbatoare , in orasul de pe malul DUNARII batrane.
    Multa sanatate iti doresc !
    Aliosa.

    Apreciază

Lasă un comentariu