Socrate și cum se poate muri pentru o idee

O doamnă care nu s-a sfiit să facă o mică găinărie și anume să desemneze ca fiind cel mai bun poster chiar pe cel care primise cele mai puține voturi! După cum vedeți imaginea este realizată de Baricada
Socrate este filosoful pe care îl iubesc cel mai mult. Abia apoi pe Diogene.
Sunt peste 30 ani de când am citit o carte despre viața lui Socrate. Sunt peste 30 ani de când mă emoționez aducându-mi aminte de el.

Se spune că Socrate fusese condamnat la moarte. Urma să bea pocalul cu cucută. În loc să se agite și să se plângă de faptul că fusese condamnat pe nedrept el ceruse să i se aducă un instrument muzical. Cum mai avea câteva zile de trăit, voia să nu le irosească stând degeaba ci să învețe să cânte la un instrument muzical. Cred că flaut. Nu sunt sigură că acesta ar fi fost instrumentul.

Prietenii săi s-au strecurat la el noaptea , acolo unde era închis, și i-au propus să-l ajute să fugă.
– Socrate, nu se poate să accepți să bei cucută. Ai fost condamnat pe nedrept. Te ajutăm noi să pleci de aici și din Atena. Vom avea noi grijă de toate.
Socrate a refuzat ajutorul lor.
– Ar însemna să lovesc în democrație. Am fost condamnat în baza unor voturi date democratic chiar dacă ele nu exprimau realitatea. Rămân ca să-mi ispășesc pedeapsa .

După cum știm cu toții, Socrate a băut cucută.

De ce amintesc despre Socrate ? Mulți dintre cei care vor citi aceste rânduri vor spune că a fost nebun. Într-o societate ca a noastră lipsită de moralitate și valori gestul lui Socrate nu poate trece decât drept un gest nebunesc.
Ne-am obișnuit cu hoțiile, excrocheriile, licitațiile dubioase cu statul, minciunile, șantajele, găinăriile unora și altora încât de cele mai multe ori nici măcar nu mai reacționăm în vreun fel. Acceptăm în mod tacit.

Stau de mai bine de o săptămână și mă întreb dacă, în zilele noastre, vreunul dintre politicienii noștri ar fi în stare să moară pentru a apăra valorile democrației . Ce credeți ?

58 de gânduri despre „Socrate și cum se poate muri pentru o idee

  1. Hm, i-ai văzut cum plâng pe la TV când se mai aruncă câte un Sobar de pe la balcoane?.. Dacă aş pune întrebarea ta pe culoarele casei Poporului, cu siguranţă aş ieşi bătut de acolo…

    Apreciază

  2. „- Ar însemna să lovesc în democrație. Am fost condamnat în baza unor voturi date democratic chiar dacă ele nu exprimau realitatea. Rămân ca să-mi ispășesc pedeapsa .”
    Poate insemna, ca democratia este o iluzie, sau o eroare?
    Imi pun aceasta intrebare, cu toata preocuparea.
    Ai un blog tare placut. Il definesc o oaza de incantare spirituala.
    Numai bine!Madi si Onu Blog

    Apreciază

    1. Niciun sistem nu este perfect. Nici cel democratic. Asta nu înseamnă că nu este preferabil unor sisteme dictatoriale,autocratice sau mai știu eu care.

      Erorile sunt de asemenea posibile.
      Mulțumesc pentru aprecieri. Abia aștept să-mi revin ca să pot citi despre beatificarea fostului papă pe blogul vostru. Regretam enorm faptul că nu am putut să o urmăresc fiind în spital.

      Apreciază

  3. Totusi, unul exista/ar exista. Redus la esente: autojustitia, contrapusa linsajului.Concret,cea practicata de moralitatea nipona.Daca esti in convalescenta, mai bine zambeste vietii, ca un dar al Divinitatii,ca o datorie de recunostinta/respect, fata de ce ni s-a oferit dezinteresat.
    In semn de pretuire, in curand, vom publica un post, in care nu vom mentiona, dar sa stii, iti va fi dedicat.
    Convalescenta rapida.Mad si Onu Blog

    Apreciază

    1. Mulțumesc!

      Oricum le mulțumesc tinerilor medici pe care i-am întâlnit și care mi-au mai dat o mică speranță. Aceea că mai există integritate și moralitate.

      Iar lui Dumnezeu îi mulțumesc în tot timpul că mă iubește.

      Apreciază

  4. să-ţi spun sincer, mie mi se pare simplu de tot să faci ceea ce a făcut socrate, când ştii cine eşti. eu, de exemplu, ştiu cine sunt şi nu dau înapoi de la a muri pentru ceea ce cred şi pentru ceea ce mi se pare valoros. şi nu glumesc atunci când spun asta!
    dar nu ştiu câţi dintre oamenii din jurul nostru ştiu cine sunt şi ce urmăresc în viaţa aceasta – fie ei politicieni, fie ei „muritori”.
    eu nu-i cunosc pe politicieni – şi nu regret asta! – dar, din câte văd, nimeni nu şi-ar da viaţa pentru o idee sau pentru părerea lui clar formulată.
    bate vântul frunza-n dungă,
    politicienii la pământ mi-i culcă… 🙂

    Apreciază

      1. Sarut-mana pe obrajori 😆

        Realizati ce s-ar intampla daca Alesii nostri si-ar da viata pentru o idee…? Cine mama dreakk” ne-ar mai conduce.. 😆

        P.S.
        Nero si Billy ,respectiv labradorul si roitweillerul va amushineaza ,dau din coada si se bucura si ei ca ati iesit din spital..La lupta asadar… 😆

        Apreciază

      2. Am ieșit astăzi a doua oară din spital. Sper ca de data asta să mă fi făcut cu adevărat bine. Cât despre labrador si roitweiller îmi închipui doar văzând cât de fericit și liniștit e Tomi , motanul.

        Apreciază

    1. @ ALIOSA

      OOPS ,ce mica-i lumea virtuala . !!!! 😆 Salut prezenta unui coleg
      de liceu militar ,teleormanean ca si mine…Te salut ,colega… 😆

      Apreciază

  5. Păi ce să cred! Nu mai cred nimic. În fiecare zi speranţele mioriticilor se năruie din propria lor/noastră prostie. Mentalitate păguboasă – capra vecinului a devenit icoana familiei; atitudine zero faţă de bădăranul de lângă tine; atitudine zero faţă de politicianul hoţ; justiţie de cumetrie, de gaşcă; creativitate zero; competenţe zero; …dar la capitolul informaţii idioate, nimeni nu ne întrece! Care mai de care mai deştept şi mai şcolit, şi mai doctor în te miri ce domeniu. Iar tembelizoarele abundă îm monici, columbeni, senzuale etc!

    Apreciază

  6. în context, despre ce înseamnă patriotism şi ce nu – nu-i ridic în slăvi pe alţii, poate au interese ascunse şi sunt mai răi decât ai noştri, dar eu vorbesc acum despre ce se vede!
    a dat vreun politician ceva ţării? sau vreun preşedinte? am citit chiar acum că Martha washington, prima primă doamnă a Sua, şi-a transformat tacâmurile de argint în monede. Serviciul de argintărie a fost sursa primei emisiuni monetare a SUA de după Revoluţie. acum pot sări toţi că nu e relevant… ok, cine dintre ai noştri a sacrificat ceva din ograda lui pentru ţară sau pentru o idee?

    Apreciază

    1. Mie mi se pare foarte relevant.

      Niciunul dintre ei, nu numai că nu și-a donat nimic important țării dar, mult mai grav, au făcut în continuare afaceri cu statul astfel încât, după 2 ani și ceva de criză, ei ies cu averile mărite.

      Apreciază

  7. sa-i intrebi pe politicieni de cate ori s-au dus rapid in fata justitiei sa raspunda acuzatiilor? pina acum nu stiu decat doi politicieni care s-au pus la dispozitia justitiei – Basescu si Mitrea. restul chelalaie ca sunt victime politice.

    Apreciază

  8. Excelent articol!
    Da! Există cel puţin unu : Băsescu.
    A riscat totul pe o singură carte şi rezultatele au început să se vadă : primii nemernici sunt deja la puşcărie şi alţii se pregătesc să intre unde le este locul.

    – – –
    Cu foto-caricatura aceea, m-ai făcut să rîd în hohote deşi sînt necăjit (trece…) . 🙂

    Apreciază

    1. „Da! Există cel puţin unu : Băsescu.
      A riscat totul pe o singură carte şi rezultatele au început să se vadă : primii nemernici sunt deja la puşcărie şi alţii se pregătesc să intre unde le este locul.”
      –––––––––
      Hehehe … să vezi tu Tibi ce ţi-o iei pentru o astfel de afirmaţie … 😀
      Pentru Dumnezeu, eşti în ţara în care Băsescu e de vină pentru tot, în tara unde unii spn că Băsescu e dictatorul care calcî totul în picioare, alţii (Ponta) că Băse e o „legumă politică”.

      Apreciază

      1. Tibi, e cam complicat.
        Paradoxal, nu există un grup antiBăsecu. Se foloseşte acestă denumire pentru a se ascude ceva ce e destul de greu de înghţit într-o ţară din UE

        Ceea ce spun eu în continuare, ia sub o puternică rezervă, ceva ce se simte, dar nu se poate demonstra… Încă.
        E vorba de o structură mobilă care seamnă cu mai multe piramide. Acestea se ciocnesc şi ies scântei, alteori se întrepătrundu, se amestecă, în unele cazuri colaborează. Din aceste piramide, una cel mult are vărful în România, restul afară. Altele două ai vărfurile în Rusia şi Ungaria, e posibil alta să aibă vârful în Israel, poate şi prin alte părţi mai mult sau mai puţin apropiate. Mai sunt şi altele dar de mai mică importanţă.
        Din aceste structuri undeva pe planul doi sau trei ca importanţă sunt cei pe care îi vedem: Patriciu, Vîntu, Voiculescu. Cei de teapa lui Iliescu, Tăriceanu, Năstase, ponta sunt undeva mai jos. Aceste structuri se simt foarte bine în momentele de criză. Tot timpul ai impresia că media obedientă lucrează pentru discreditarea ţării. Nu ă refer la veşnicul linşaj mediatic, care, fie vorba între noi e făcut lamentabil. Faptul că Băsescu e acum preşedinte i se datorează în mare măsură linşajumul promovat de INTACT şi Realitatea Media şi în mai mică măsură Naţional Media.
        Vrei o schemă de acţiune? OK
        România vrea terenul petrolifer de pe fundul mării din jurul Insulei Şerpilor dar nu are agumente (dacă vei privi harta, ucrainienii aveau dreptate).
        E nevoie de un individ cu relaţii sus de tot. E găsit. Patriciu. Ăsta pune mâna pe RomPetrol şi sponsorizează PDSR şi PNL. În vremea când încă retrocedarea era un deziderat, între se încheie afacerea Sterling. La proces, avocaţii Ucrainei fac un mirabil blat. În Ucraina apar atacuri la adresa conducerii, apare acuzaţia de trădare.
        Procesul e câştigat de România dar nu-i foloseşte la nimic, canadienii au petrolul din teritoriul câştigat. Ce se mai întâmplă? Un război în Georgia, deţinătoare de petrol şi precum şi vânzarea către o companie naţională dintr-o ţară ex sovietică a RomPetrol. Patriciu devine aproape cel mai bogat român, ruşii, prin intermediul companiei de petrol se instalează şi mai puternic în economia românească.
        Alta hici unde îşi petrecea Tăriceanu o mulţime de weekend-uri şi de unde are Harkey-ul cu care a căzut. De la firma pe care o avea, firmă care era în strânsă legătură cu o firmă maghiară. Cine e personajul importat cu care colabora Tăriceanu? Un fost ofiţer ungur din serviciile speciale. Regula nescrisă pentru serviciile speciale este că de acolo nimei nu pleacă decăt în două moduri. Cu picioarele înainte şi pentru a ocupa un post sub acoperire… (De aici ţese singur şi vezi cam la ce ajungi. Te cam îngrozşti…
        Mai ştii cu cine s-a întâlnit Geoanăla Mocova, chestie de care nu se mai vorbeşte? Dacă nu ştii, caută pe Google … ştie.. http://www.ziaruldeiasi.ro/national-extern/despre-ce-a-discutat-geoana-la-moscova~ni5u2s
        Romgaz, Transgaz, Conpet sau Oil Terminal etc.
        Poate te întrebi ce are Băsescu cu astea. Are, pentru că s-a dovedit a nu putea fi cooptat.
        Amintete-ţi de Constantinescu: “M-au învins serviciile”. Pe Băsescu nu au reuşit. Atenţie, nu e vorba de SRI şi DIE ori SIE…mai vorbim…
        Poate e doar o părere ceea ce am spus, nu ştiu… încă îmi lipsesc date, dar astfel, parcă ţesătura are o logică. Sau nu?

        Scuze pentru eventualele erori de tastare, nu am timp să corectez.

        Apreciază

      2. Blue ,te salut

        S-ar putea sa ai dreptate ,tocmai am vazut ca gaura din pantoful lui FRANKIE are conturul Romaniei… 😆

        Apreciază

      3. Blue ,te salut
        S-ar putea sa ai dreptate ,tocmai am vazut ca gaura din pantoful lui FRANKIE are conturul Romaniei…
        –––––––––––––
        Salut. M-am uitat atent la poza mărită. Nu seamană cu România. E ca două paranteze puse faţă în faţă, seamănă cu … ceva, da’ nu-ţi spun pentru că pozele cu … păsărici nu pot fi comentate aici, e un blog prea decent. 😀

        Apreciază

      1. În orice caz, a dovedit că ştie să-şi asume riscuri politice pentru idei de mare bun simţ.
        Exact acesta este motivul pentru care se bucură în continuare de respectul şi de susţinerea mea.

        Apreciază

      2. La fel am gândit și eu aseară ascultându-l. Bănuiesc că întâmpină mari nemulțumiri chiar și din partea guvernului dar el vrea să-și îndeplinească obiectivele propuse și care peste câțiva ani își vor arăta roadele pentru binele nostru al tuturor.

        Apreciază

      3. Eşti sigură că s-a sinucis? Poate ştie că e puternic şi a atras asupra lui o mulţime de lovituri care l-ar fi doborât pe Boc şi implicit Guvernul. Atenţie, Băsescu nu mai poate candida la funcţia de preşedinte, iar alta zice chiar el, după ce ai fost preşedinte nu ţi se mai potriveşte nici o funcţie.
        Un singur preşedinte s-a sinucis politic. Constantinescu. Aminteşte-ţi cum a plecat din viaţa politică.

        Apreciază

      4. Blue, ai dreptate. Și eu cred că a vrut în mod deliberat să primească toate loviturile. Pe termen lung sper că se vor vedea roadele. Și-a asumat o mare răspundere și după ultimul interviu dat am înțeles că este aproape singur. Că-i împinge de la spate.

        Apreciază

      5. Blue, ai dreptate. Și eu cred …ş.a.m.d.
        ==============
        E evident, dacă nu prelua o parte din lovituri guvernul nu rezista. şi asta era grav. Au trebuit luate măsuri îngrozitoare, sinucigaşe aproape.
        Zic unii că nu se văd aceste măsuri.
        Se văd. Leul şi sistemul bancar nu s-au prăbuşit, inflaţia e sub control. De obicei măsurile economice ample produc rezultate în buzunarul oamenilor după şase luni, un an sau şi mai mult. Mai e un efect. Chiar dacă reduse, atenţie salariile şi pensiile s-au plătit la timp. Căderea guvernului, dacă ne uităm la ostilitatea opoziţiei, vedem că putea să bage ţara într-o situaţie cu efecte incalculabile.

        Apreciază

  9. Admirabil articol …
    Zici: Ne-am obișnuit cu hoțiile, excrocheriile, licitațiile dubioase cu statul, minciunile, șantajele, găinăriile unora și altora încât de cele mai multe ori nici măcar nu mai reacționăm în vreun fel. Acceptăm în mod tacit.”
    E adevărat… Acceptăm în mod tacit. Nu înţeleg de ce te miri. Spunem că avem două monumente de literatură. Mioriţa şi Meşterul Manole … Cele două chestii sunt extrem de eficiente în spălarea creierului de orice urmă de revoltă contra destinului. Dobitocul de cioban, deşi avertizat, îşi acceptă destinul de a fi ucis de cei doi, Manole în loc să caute un loc cu teren ferm, îşi sacrifică nevasta. Ai auzit cega mai cretin decât aceste „monumente de spiritualitate” ?

    Zici apoi: „Stau de mai bine de o săptămână și mă întreb dacă, în zilele noastre, vreunul dintre politicienii noștri ar fi în stare să moară pentru a apăra valorile democrației. Ce credeți ?”

    Asta e o întrebare retorică, nu?

    Apreciază

    1. Zic:,, Ne-am obișnuit cu hoțiile, excrocheriile, licitațiile dubioase cu statul, minciunile, șantajele, găinăriile unora și altora încât de cele mai multe ori nici măcar nu mai reacționăm în vreun fel. Acceptăm în mod tacit.”
      Nu mă refer la tine, la mine, la câțiva pe care îi știm din blogosferă și care continuăm, precum Moise în pustiu, să le amintim că nu este bine ce se întâmplă în țara asta.

      După interviul dat Evenimentului zilei de tipul plecat de la trustul Intact se vede clar că nici toți jurnaliștii nu sunt câini de pază ai democrației ba , mai mult ,unii fac șantaje ordinare.

      Dar marea masă a populației s-a obișnuit cu hoțiile.Se fac afirmații de genul : ,, E drept că a furat dar, a făcut și pentru localitate ceva și de aceea ar fi bun de primar.,, !!!

      Da, a fost o întrebare retorică.

      Apreciază

  10. Democratia inseamna respectarea si apararea drepturilor omului. Democratia nu inseamna dictatura magistratilor. Cartile despre Socrate au fost scrise de oameni. Acei oameni care au scris acea carte despre Socrate au urmarit sa induca cititorilor ideea ca hotararile judecatoresti-drepte sau nedrepte- trebuie executate.
    Democratia inseamna tocmai invers: **hotarari nedrepte vor fi anulate de Justitie inainte de a fi puse in executare. Daca hotararile nedrepte sunt puse in executare nu se mai poate vorbi de democratie ci de dictatura magistratilor.**.

    Apreciază

    1. Mulțumesc pentru vizită! Nu ne-am mai auzit de mult.

      În vremea lui Socrate nu se discuta despre drepturile omului. Mai mult, în Sparta cei care aveau un handicap erau omorâți.

      Nici eu nu sunt pentru hotărâri nedrepte, netemeinice și nelegale. O,nu. Sunt sătulă de ele.

      Ideea este alta. Care dintre politicienii noștri este în stare să moară pentru a apăra un principiu democratic ?

      Apreciază

  11. Este foarte greu să dai un astfel de răspuns până nu eşti pus în faţa unui situaţii reale.Cel mai greu lucru din lume este să te cunoşti pe tine însuţi, să ştii exact cum vei reacţiona în anumite situaţii. Să nu confundăm entuziasmul unui discurs cu decizia concretă. Nu pot aprecia dacă vreunul dintre politicieni ar fi în stare să moară pentru o idee . Probabil niciunul, sau poate că există printre ei.In faţa morţii raţiunile se pierd de obicei. Să nu ne supraevaluăm şi să nu spunem cuvinte mari. In revoluţie au fost totuşi inşi care au stat conştienţi în faţa maşinilor morţii, deşi mulţi au făcut-o din teribilism, convinşi că vor scăpa şi vor culege laurii. Eu nu aş cere politicienilor să moară pentru o idee ci să lupte cinstit pentru ea, sau măcar să fie consecvent cinstiti cu ei însuşi şi cu ceilalţi în măsură egală. Si spun aceasta gândind că dacă ideea pentru care lupţi este bună, eşti mai eficient în viaţă decât pe catafalc.

    Mulţumesc pentru vizita făcută şi dau asigurarea că tot ce este scris pe blogul meu îmi aparţine, exceptând cazurile foarte rare în care preluînd am specificat acest lucru indicând şi sursa.

    Apreciază

    1. Intelectualii în general sunt lași. Am citit cu zeci de ani în urmă o carte pe această temă.

      În timpul revoluției am văzut mulți tineri care sunt convinsă că aveau o cultură precară dar care poate din teribilism, în nici un caz pentru laurii victoriei, poate că au crezut sincer într-o schimbare așa cum am crezut și eu, au luptat cu piepturile goale pentru că erau sătui de minciuna în care trăiam.

      Nici eu nu-i vreau morți pe politicienii noștri. I-aș vrea însă dornici să se lupte pentru binele țării și nu pentru binele lor personal, pentru ocuparea unor posturi care să le permită afaceri cu statul,posibilitatea traficului de influență și câte mai câte. Chirie mică , bani de chirie 25.000.000, benzină, telefon,…, și nu mai am răbdarea să enumăr pentru că mă enervez ca de fiecare dată.

      Sunt convinsă de faptul că tot ce scrieți pe blogul dvs. este creație proprie dovadă și modul în care ați comentat mai sus. Mă bucur că ați făcut-o și vă mai aștept cu drag.

      Apreciază

  12. @Doamna Carmen,
    SOCRATE a avut dreptate dar si mult, foarte mult bun simt !
    El a murit in baza unei idei si a unor valori democratice ce erau in top la acea vreme nu ca acum la noi. Tot in baza unei „ idei” a făcut si Roberta Anastase „ fraudarea la vedere a voturilor la legea pensiilor ” ! Cum au reactionat viitorii pensionari ai tării ? Ca si cum nimic ilegal nu s-ar fi petrecut,ca si cum nu ei vor avea de suferit! Au umplut insă până la refuz discotecile, barurile, cârciumile, locatiile unde cânta cineva uitat complet in tara sa si multe altele. Au asteptat să iasă in stradă pensionarii in vârstă, bolnavi samd iar ei, chefuiau….
    Să se sacrifice vreun politician din zilele noastre pentru o „ idee” benefică celor multi ? GLUMITI doamnă profesoară !
    Credeti că pentru asta au sponsorizat cu miliarde de lei vechi partidele ca să-i treacă primii pe liste la alegeri ? Nu, doamnă, pentru a se IMBOGĂTI rapid si nemeritat pe spatele omului de rând.
    O noapte linistită vă doresc !
    Cu respect, Alioșa.

    Apreciază

    1. Pensionarii sunt cei care au fost mințiți sub comunism că le stă producția de grâu, de carne, de lapte și brânzeturi pe cap de locuitor cocoșându-i în timp ce ei stăteau la cozi la București pentru făină și mălai.

      ,,Ne-am obișnuit cu hoțiile, excrocheriile, licitațiile dubioase cu statul, minciunile, șantajele, găinăriile unora și altora încât de cele mai multe ori nici măcar nu mai reacționăm în vreun fel. Acceptăm în mod tacit.,, am scris dar nu chiar toți suntem păcăliți.

      Tinerii aleg să plece ,,ubi bene ibi patria,,.

      Nici eu nu cred că vor altceva decât, să se îmbogățească rapid.

      Apreciază

      1. @ Aveti dreptete : pensionarii de astăzi , adică cei ca noi, au fost mintiti si sub COMUNISM dar si acum sub CAPITALISM !
        Ce ne facem insă cu VIITORII PENSIONARI ? Mai trăiesc oare până să iasă la pensie pe la 65 de ani ?

        Apreciază

      2. Spunea un mare scriitor al cărui nume nu vreau să-l greșesc,un emigrant la Paris din fostele țări socialiste, cred că e vorba de Cehia,că,, toți cei care am trăit în comunism avem sângele infectat cu comunism יִיִ.

        Mai sus dacă o să căutați aveți un mesaj
        ,,Posted by Freddye on mai 13, 2011 at 3:53 pm edit

        @ ALIOSA

        OOPS ,ce mica-i lumea virtuala . !!!! Salut prezenta unui coleg
        de liceu militar ,teleormanean ca si mine…Te salut ,colega… ,,

        Apreciază

    1. De către cine ?

      1.De către părinți și bunici?
      2.De către cadrele didactice de la grădiniță până la ultima formă de învățământ ?
      3. De către cei din anturajul nostru?
      4. De către cei din mass-media ?
      5. Din cărțile pe care le-am citit sau filmele pe care le-am văzut ?

      Apreciază

  13. Foarte interesant în sânul partidelor nu exista democrație.
    The Weather Man cu Nick Cage este un manifest ( nu va așteptați la un film) cu lumea asa cum este ea astăzi. Cum oamenii cu principii morale (tatăl – Michael Caine) sunt aproape dispăruți. Cum poți fi un părinte execrabil, o persoana mediocra, o paiață pentru cei din jur, dar, dacă știi sa tragi la țintă și sa-ți iei milionul vei fi respectat. Recomand filmul tuturor celor care cred ca este departe sfârșitul lumii asa cum o cunoaștem noi.
    Bafta

    Apreciază

    1. Mulțumesc!
      Am făcut vizibil comentariul dvs. ca să nu par caraghioasă că răspund,, aiurea în tramvai,,.
      ,,Foarte interesant în sânul partidelor nu exista democrație.
      The Weather Man cu Nick Cage este un manifest ( nu va așteptați la un film) cu lumea asa cum este ea astăzi. Cum oamenii cu principii morale (tatăl – Michael Caine) sunt aproape dispăruți. Cum poți fi un părinte execrabil, o persoana mediocra, o paiață pentru cei din jur, dar, dacă știi sa tragi la țintă și sa-ți iei milionul vei fi respectat. Recomand filmul tuturor celor care cred ca este departe sfârșitul lumii asa cum o cunoaștem noi.
      Bafta ,,

      Nu am văzut filmul acesta. Promit ca după ce-l văd să fac un comentariu .

      Apreciază

  14. Articolul acesta imi aduce aminte de INEGALABILUL Poet , Scriitor , Filozof , care a lasat Posteritatii : OPERA LEGENDARA A GENIULUI SAU EMINESCIAN !
    Fiind un Caz Controversat la prima vedere . . .
    Si acesta a fost considerat de Literati
    ,, Nebun ” . Dar dupa trecerea Anilor au iesit la iveala multe Articole dovedind , ca a fost de fapt Internat in mod INTENTIONAT in Spitalul Domnului Sutu . Si i se administra Injectii cu Mercur , care in final l – au tradat si omorat unii oameni rauvoitori . . .
    Ma abtin sa – i numesc .
    Si ISUS a fost considerat ,, Nebun ‘ ‘ , ca se credea MESIA . Si in final a fost tradat si omorat la cat de INTELEPT , si MINUNI a facut LUMII !
    ASTA ESTE JERTFA , CAND CULTURA ESTE PROMOVATA , SI SE RESPECTA VALORILE ANTROPOLOGICE . . .
    OMUL devine PRADA ca in Romanul Scriitorului Marin Preda , , Viata ca o prada ‘ ‘ !
    Astfel LUCEAFARUL poeziei romanesti MIHAI EMINESCU , si ISUS au fost BLAMATI si RENEGATI de societatea mizera din acele vremuri facandu – i ,, NEBUNI ‘ ‘ .
    LISTA LUI SCHILLER RAMANE DESCHISA . . .
    De asemenea nu pot , sa nu amintesc si de Opera Scriitorului Francez Albert Camus
    ,, Mitul lui Sisif ‘ ‘ .
    ITI DEDIC UN CITAT AL POETULUI SI FILOZOFULUI LUCIAN BLAGA :
    , , DESTINUL OMULUI ESTE CREATIE ! ‘ ‘

    Apreciază

Lasă un comentariu