Postul negru ultima soluție

Atunci când povestesc ceva pe blog , amintiri legate de o întâmplare sau alta, o fac cu mare sinceritate și detașată de orice urmă de tristețe sau supărare și nu urmăresc să obțin nici cea mai mică urmă de compasiune. De milă nici nu se pune problema pentru că ,încă mă simt o persoană puternică sau, ca să fiu mai aproape de adevăr, cu o mare încredere în Dumnezeu. Analizez o situație sau alta sperând sincer ca experiența mea să folosească vreodată cuiva. Nu se știe cui.

De aceea, cred că ar fi necesar să povestesc și ultimile pățanii ale mele.

Am fost dusă cu ambulanța și internată în spital. Mi-au dat un antibiotic care și-a făcut efectul și anume acela de a scădea temperatura doar pentru 36 ore. Dacă am fost internată cu 39 grade Celsius am reușit performanța de a ajunge la 40 grade.
Mi-au dat un antibiotic mai tare ,K-Forte , care a avut un efect asemănător.
La început m-am simțit bine, graficul temperaturei avea forma unei sinusoide descrescătoare, semnele erau îmbucurătoare și , deodată, brusc temperatura iar a sărit la 40 grade.
Medicii s-au speriat de data aceasta mai ales că și eu acuzam simptome diferite de cele avute în alte dăți. Mă refer la o insomnie cumplită de zeci de ore. Pe parcursul a 5 zile, adică în 120 ore am reușit să dorm 4 ore. Insomnia, pentru mine, este aproape o ciudățenie eu fiind una dintre persoanele care iubesc cu pasiune somnul. Somnul dulce cu vise.

S-au gândit că ar mai fi o posibilitate și anume să am deja celebra gripă A1H1 și că ar fi bine să fiu transferată într-un spital de boli infecțioase.
Numai că, eu trebuia ca vineri să merg la inspectoratul școlar și să mă trensfer din școala unde lucrez și care se poate desființa în anii care urmează într-o alta cu mai mulți copii. Aveam orele numărate și nu puteam să-mi pierd vremea prin spitale.

Marți seara am început postul negru. Până miercuri seara am înghițit doar câteva picături de ceai. Apoi am mai băut o ceșcuță de ceai seara și toată noaptea. Efectul s-a văzut imediat . Miercuri am dormit toată ziua. E drept că am făcut o temperatură de 39, 2 grade dar am putut dormi.
Joi am început să beau lichide dar nu am exagerat. Doar câteva înghițituri.
Joi a fost o zi grea în care am fost plimbată pe la Ploiești cu salvarea. Medicii care m-au văzut erau speriați dar pentru că nu știau ce pot să am, analizele făcute în timpul administrării antibioticelor nu sunt concludente, mi-au propus internarea. Am refuzat pentru că nu îmi puteam permite să lipsesc vineri de la inspectoratul școlar.

Postul negru pentru a fi eficient necesită obligatoriu repaus la pat.
Ieri am reușit să mă transfer. Faptul că am stat orele acelea multe plecată de acasă m-au obosit și ca urmare astăzi am făcut din nou febră. Nu m-am speriat pentru că mă așteptam la o astfel de reacție. Va trebui ca în următoarele zile să mă odihnesc cât mai mult și astfel să ajut organismul să se refacă. Dacă avem încredere în puterea miraculoasă a postului negru acesta își face aproape întotdeauna datoria și ne vindecă.
În mod normal o răceală se poate vindeca în una maxim două zile de post negru. Eu sunt în a patra zi de post. Voi vedea cum mă simt mâine.

Somn ușor la toată lumea!

18 gânduri despre „Postul negru ultima soluție

 1. Am fost la patinaj in urma cu foarte multi ani.Am facut gripa.2 luni a tinut.A venit o matusa din strainatate cu gripa africana.4 luni m-a tinut.Tuseam de ma spargeam,aia a fost foarte puternica.Temperatura era foarte mare,tot cam de 40.Nu am fost niciodata la spital pentru gripa.Luam in schimb antibiotice puternice.Agentii patogeni devin din ce in ce mai puternici,antibioticul incepe sa nu mai aiba efect.Cam ramane lupta organismului cu boala.

  Apreciază

 2. cam ciudată experienţa asta. de unde se vede că niciodată nu poţi fi sigur de tine sau pe tine. e fragil omul, privit ca persoană singură… şi singulară… păcat de noi.
  în ceea ce te priveşte, ai ales soluţia cea bună. organismul va lupta aşa cum ştie el mai bine, pentru că nu se ştie ce anume îi făcea rău.
  Maestrul meu este exemplu pentru cum se poate rezista, în ciuda sau poate tocmai datorită postului negru.
  Sănătate multă. Te sărut.

  Apreciază

 3. cam multe peripetii, doamna! ia mai vedeti-va si de sanatate!
  eu ma tratez prin somn. ma fac covrig sub paturi si in cateva minute simt cum iau foc. adorm si ma trezesc lac de transpiratie, dar vindecat. de la indigestii, la raceala cam asa ma tratez. (24 de ore, maxim)

  Apreciază

  1. Faci cel mai bine. Organismul este cel care știe cel mai bine ce îi este necesar.

   Am încercat și eu pentru că prefer postul negru în locul unui medicament. A fost însă ceva mai grav. Nu știu ce. Am stat primele 60 de ore în pat ,covrig,fără să mânânc sau să beau ceva. Decât am luat vreo 2 pastile de paracetamol. Nu se simțea nicio ameliorare ba mai mult simțeam că se agravează.

   În schimb am avut posibilitatea să întâlnesc niște medici tineri și foarte integri.Credeam că nu mai există astfel de oameni. Voi povesti cândva despre ei.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s