ONG-urile fac politică. Politica lor

Concursuri trucate. Când un vot valoreayă mai mult decât 48!
În anul 2009 am descoperit faptul că ONG-urile, sub masca neutralității, a imparțialității și echidistanței nu fac altceva decât politică. Politica lor. Își văd de propriile interese mai mult sau mai puțin meschine. Că mai sunt cetățeni care îi cred sunt absolut convinsă. Oamenii muncesc pentru salariul pe care-l primesc. Puțini au timpul necesar și răbdarea să-i urmărească atât pe politicieni cât și pe ONG-iști.

O mică știre despre ,, O Românie curată,, și un concurs în care m-am implicat emoțional, adică doar cu votul, m-au făcut să scriu ceea ce gândesc de mult dar abia acum a venit vremea să scriu. O bănuiam pe doamna Alina Mungiu Pipidi plină de ambiții mari încă de când a scris o piesă despre Isus, ceva ce nu am văzut dar care știu că a scandalizat creștinii.
Rândurile următoare sunt copy-paste din articolul ,,Ultima nebunie a lui Vasile Paraschiv,,
10 Februarie 2011 http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/ultima-nebunie-a-lui-vasile-paraschiv-216313.htn

,, Ne-am mai văzut de două ori după acea zi la Timişoara, când m-a surprins atât de mult încât şi eu am înclinat să cred că nu mai are chiar toată judecata. A bătut pe neaşteptate la uşa biroului meu din strada Eminescu din Bucureşti, după ce petrecuse o dimineaţă la Cotroceni încercând să îşi programeze o discuţie cu şeful statului. L-au plimbat din birou în birou şi pînă la urmă dl. Baconschi, pe atunci consilier, l-a expediat. Ca atare, a trebuit să pun mâna pe telefon şi să răcnesc la toată lumea pe acolo, rolul meu obişnuit. Desigur, nu le-am spus că era penibil din partea lor, nişte oameni mici şi cocoţaţi în viaţă pentru că şi-au cultivat ascensiunea ca pe o plantă preţioasă, să considere că îşi pierd vremea dacă stau de vorbă cu un om cu adevărat mare, le-am spus ceva mai pe înţelesul lor, că nu se poate ca preşedintele care condamnase comunismul să ţină la uşă un disident de reputaţie internaţională, că dă prost, că se poate afla, că să îl facă primit! Cine s-a întrebat vreodată de ce nu îmi place de dl Baconschi are aici începutul poveştii.,,

Mi-am imaginat-o cum a dat telefon și a urlat și când fata președintelui Traian Băsescu a îndrăznit să candideze împotriva voinței sale și a multor altora.

În timpul campaniei electorale din anul 2004 am avut posibilitatea să-l văd și să-l aud pe un profesor de la UPG Ploiești, profesor ce deținea funcția de decan sau rector, care s-a bâlbâit mult mai grav decât tânăra Elena Băsescu. În cariera mea de profesoară și mai apoi de director de școală am văyut mulți tineri profesori bâlbâindu-se de emoție. Ar fi trebuit să-i cataloghez automat drept proști?
De ce un tânăr, dacă este fiu de demnitar, automat nu are dreptul de a candida ? De ce Daciana Sârbu a candidat și nimeni nu s-a scandalizat și toată lumea s-a ofuscat când a candidat Eba? Am votat-o ,uite așa, pentru că la fel cum am susținut și ajutat de- a lungul anilor tineri profesori am vrut să o susțin și pe ea. Nu m-a obligat nimeni și nu m-a plătit nimeni.

Dar să revenim în prezent.

S-a susținut un concurs de caricaturi. Eu am votat cu Baricada&SareînOchi.Două zile m-am chinuit să găsesc butonul pe care scrie trimite.
Ce citesc azi?
,, S-a terminat concursul “SeverIN/OUT” de pe România Curată… Câştigător detaşat a fost afişul semnat “Sare în Ochi and Baricada”, cu 48 de voturi… Alte opţiuni: Octav – 2 voturi, Szakats Istvan – 3 voturi, Mihai Stănescu – 1 vot… Deşi ierarhia şi opţiunile sunt clare, ghiciţi ce lucrare, “declarată” cîştigătoare, merge la Strasbourg? Mihai Stănescu, stimaţi tovarăşi!…
Voi ce părere aveţi?,,

 
Acesta este posterul cu pricina, cel pe care eu l-am votat

Nu contest valoarea unui Mihai Stănescu. Nu îndrăznesc pentru  că nu mă pricep. Dar dacă el trebuia să câștige,  se știa de la bun început, la fel se cunoaște și în cazurile ocupării funcției de director de școală,  de ce a mai fost nevoie să votăm ? Ca să dăm o notă de legalitate ? Nu. Nu era nevoie.

 
 
 
Ca să le reamintim românilor că există un site numit ,,O Românie curată,,  cred că astfel se numește și să le facem trafic toți cei care îi admirăm și ținem la Baricada și la Sare în Ochi.
 
Altă explicație logică nu găsesc. Și de bun simț.

39 de gânduri despre „ONG-urile fac politică. Politica lor

 1. Plecăciuni, Carmen!.. Premierea simbolică a afişului, prin prezentarea lui la Strasbourg sau Bruxelles, ar fi însemnat o recunoaştere a efortului colectiv, la care au participat atâţia voluntari din blogosferă, de a spăla imaginea României de pata numită Adrian Severin… Păcat, pentru ce s-a întâmplat… Pata de pe obrazul României s-a mutat acum pe falca „României Curate”…

  Apreciază

  1. Mă bucur că tu suporți atât de ușor o nedreptate care ți se face ție. Îmi pare rău să-ți spun, pe mine și pe băieții mei ne-ar fi călcat mai mulți în picioare dacă nu ar fi știut că reacționez promt și dur.

   Sunt convinsă că dușmanii mei, cei care mi-au încălcat drepturile, preferau să mă lase directoare decât să fie nevoiți să mituiască atâția procurori și judecători. Dacă ar câștiga în mod cinstit nu s-ar înnegri la vederea mea.

   Să-ți povestesc ceva:

   După ce am divorțat, mă chinuiam ca orice mamă, să le pregătesc copiilor mei ce credeam eu că le place. Într-o seară, după ce m-am chinuit vreo două ore, gazele erau foarte mici fiind iarnă, ca să prăjesc chiftele , cu mult usturoi cum ne place nouă,mă trezesc cu o vecină la ușă că i-a venit miros de prăjeală.Mi-a vorbit ca la ușa cortului jignindu-mă în fel și chip. Am tăcut.

   În altă dimineață am făcut clătite. Era ora 7 dimineața. Cineva mi-a adus laptele și în timp ce stăteam de vorbă, vecina a coborât din nou și i-ar m-a jignit cum i-a venit ei.

   Nu am ripostat. M-am gândit bine. Dacă înghit va veni din nou.Considera că fiind străină și fără rude nu are cine să-mi ia apărarea.Respectiva era profesoara fiului mai mare.

   M-am prezentat la poliție și i-am făcut o reclamație în scris. S-a potolit. Ea gătea pe balcon ca să nu-i miroase în casă.Într-o societate civilizată este necesar să ne încadrăm în niște reguli prestabilite.

   OK. M-am plimbat , e soare afară și mi-a mai trecut.

   Apreciază

   1. vecina aia a ta este o tata. eu i-as fi pus uleiul in cap. casa mea. uleiul meu – as fi acuzat-o ca-mi fura mirosul de chiftele 🙂
    nu crede ca nu sunt un ripostator. sunt. prostii aceia de la „Romania curat-murdara” si-au facut singuri rau – un rau de asteptat (prea mare infatuarea). demersul nostru este in afar demersului lor – noi nu ne bazam pe ei pentru a fi multi si hotarati sa facem ceva. asta zic si sustin. in continuare demersul nostru este corect si cinstit, al lor nu. ne anuntam prietenii si stim ca Alinuta canta la muzicuta cu lama, de fapt (de aceea are gura pana la urechi cand este sa critice).

    Apreciază

   2. Măcar o găleată de apă rece în cap mi-aș fi dorit să-i pun.Vise.

    Mă bucur mult pentru fraza ,,noi nu ne bazam pe ei pentru a fi multi si hotarati sa facem ceva. asta zic si sustin. in continuare demersul nostru este corect si cinstit, al lor nu. ,,

    Sunt și eu alături de voi.

    Apreciază

   1. @ Carmen,
    Legat de unele ONG-uri nu numai că fac politică dar se pretează la tot felul de inginerii financiare ca să nu spun deturnare de fonduri samd.
    Felicitări pentru articol !
    „ Nihil sine DIO ” !
    Cu respect, Alioșa.

    Apreciază

 2. INTERESANT ARTICOLUL !
  ORGANIZATIILE NONGUVERNAMENTALE AU UN ROL ENIGMATIC IN CONTRACTELE DE PARTENERIAT CU ALTE PARTIDE . . .
  UNELE CAZURI SUNT INVALUITE IN MISTER .
  FRANCMASONERIA A FOST DIN TOATE TIMPURILE UN IMPEDIMENT PENTRU DEZVALUIREA UNOR DOSARE POLITICE CONTROVERSATE : CAZUL PRESEDINTELUI JOHN KENEDY , CAZUL JOHN LENNON , CAZUL THE QUEEN LADY DIANA SPENCER .
  THE SOW MUST GO ON . . .

  Apreciază

 3. carmen,
  unde ai disparut?
  ti-am lasat un comentariu la postul cu prieteniile pierdute, am mai trecut pe aici , dar nu te-am intalnit.
  sper ca esti bine.
  apropo, nu ai nici un locushor/fereastra unde sa putem vedea comentariile recente, cine, ce, unde a scris?

  Apreciază

  1. Mulțumesc de vizită. Am fost în spital dar fi convinsă că m-am gândit tot timpul la voi. Chestia cu fereastra nu știu cum se obține.Nu scriu astă seară prea multe că sunt epuizată dar de mâine o să-mi intru în pâine.

   Apreciază

 4. Vă mulțumesc din suflet pentru grija avută. Am fost internată de urgență cu salvarea. Diagnosticul e cam neclar. Posibil o viroză respiratorie, posibil o gripă sau posibil gripa nouă adică gripa aceea AN1H1,sau cam așa ceva. Eu cred că a fost doar o viroză. Revin mai târziu cu amânunte.

  Apreciază

  1. Bună!

   În Prahova de câțiva ani buni, peste 12 poate, este director al Salvarii un doctor care se numește Nicolae. Este un foarte bun manager. Am mare încredere în serviciul de Ambulanță Prahova și niciodată nu am avut ceva de reproșat vreunei asistente sau alteia.

   Ieri, pentru prima dată, am mers cu o ambulanță a unei firme private care se numește MEDIURG. M-am interesat și am aflat că propietar este Directorul Direcției Sanitare Prahova, cel care este în funcție acum, și că firma este plătită de stat când spitalele, conform unor contracte încheiate, apelează la ea.

   De ce m-am interesat ? Pentru că, spre uimirea mea care sunt în general pentru încurajarea privatizării reale, serviciile oferite de firma privată mi s-au părut mai proaste decât cele ale celei de stat.

   Am tremurat în mașină pe tot drumul, norocul meu că a fost scurt, în timp ce ambulanța statului a venit încălzită.
   Asistenta mi-a trântit toate bagajele în brațe și m-a așezat pe un scaun lângă ușă în timp ce asistenta de la Ambulanța statului m-a așezat cu grijă pe targă având grijă să-mi ridice un cap al acesteia ca să pot resprira. La una se simțea îngrijorarea la cealălaltă indiferența.
   La stat sunt obligați să te transporte cu căruciorul, ca să elimine orice risc, la ceilalți nici nu se gândesc să te ajute să cobori sau să urci.

   Mie, ieri îmi era bine și nu aveam nevoie de un tratament special dar nu m-am putut abține să nu fac comparațiile acestea.

   Bună ziua mi-ai dat ,belea ai căpătat.

   Apreciază

   1. ca sa vezi cum s-a transferat indolenta de la stat la particular! stii de ce? deoarece pana acum la stat exista siguranta contractului si a zilei de maine – vad ca aceasta siguranta s-a transferat la indolentul care lucreaza la prticular pe banii statului. carpeste-i!

    Apreciază

 5. Cristi Vintilescu,il stiu,am dat mana cu el.Vroia sa il sponsorizam,desi are bani.Dar mare parte din bani au fost facuti cu ajutorul statului si a facut multe magarii.Are chiar dosar penal.E scandal monstru.El tot vrea sa primeasca bani,sa il ajute statul,sa il ajute altii.Cred ca s-a bagat si in politica.
  Il stiu si pe Strambeanu,care e director la spitalul judetean.E de vreo 15 ani director.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s