Când politicienii îşi închipuie că electoratul român este prost, se înşală

În ziua în care a fost suspendat preşedintele ţării domnul Traian Băsescu , chiar în aceea zi în care cei 322 de parlamentari români au votat suspendarea, eu Carmen Amza, m-am înscris în PD. Eram la Ploieşti la o şedinţă la inspectoratul şcolar Prahova, chemată ca director de şcoală, şi ,după terminarea acesteia, am mers la sediul judeţean al partidului şi m-am înscris. În spirit de revoltă. Am dus cu mine şi nişte tineri colegi care , s-au înscris în aceeşi zi în PD. Doamna Roberta Anastase era acolo, era supărată ca noi toţi cei care consideram că se face o mare nedreptate şi un abuz. Curtea Constituţională, formată pe criterii politice ca şi în prezent , cu toate că avea reprezentanţi ai coalitiei de la putere, votase majoritar că preşedintele nu încălcase Constituţia României.

Am venit la organizaţia Vălenii de Munte şi le-am spus că m-am înscris în partid. Am fost primită aproape ostil. Nu aveau nevoie de mine. Nu am fost, din anul 2007, chemată la niciuna din şedinţele de partid. Am ajuns o singură dată la o şedinţă pentru că, o familie pe care o cunosc de ani de zile, întâlnindu-mă pe trecerea de pietoni m-a întrebat din politeţe dacă vin la şedinţă.

Astăzi am primit după 4 ani , din 2007 până în 2011 atâţia ani sunt, un telefon şi o invitaţie la o şedinţă a PDL-ului.

M-am dus, curiozitatea mea este mare. Rolul ei , a şedinţei, era de a strânge rândurile.

Le-am spus şi voi spune oricui vrea să înţeleagă : nu am cum să votez cu cineva care mi-a băgat mâna în buzunar şi mi-a luat de atâtea luni de zile câte 700 lei.
Că din ianuare nu mai îmi opreşte 700 lei ci doar 525 lei, după ce a mărit TVA-ul şi toate preţurile au explodat, să nu creadă cineva că mă păcăleşte.

Procesele le pierd ăn continuare, nimeni nu este găsit vinovat pentru falsurile intelectuale săvârşite şi nu am auzit ca să fi fost schimbat ministrul justiţiei pentru incompetenţă, procurorul general al republicii, domnul procuror Daniel Morar sau altcineva.

Nu mă sperie nici venirea hoţilor celorlaţi, bine că au demonstrat jurnaliştii englezi ce idealuri măreţe îi animă pe parlamentarii noştri, dacă se întâmpla în România precis şi patronul ziarului şi-ar fi primit partea.

Am înţeles să mi se oprească banii pentru şase luni. Ţara este în criză şi eu contribui la ajutorul necesar pentru salvarea ei. Am înţeles. Mai mult nu pot să înţeleg. De mila vameşilor prinşi cu mita nu pot plânge. Un coleg mă întreba astăzi : ce s-a întâmplat cu Vama Constanţa ? Nimic. Ce s-a întâmplat cu Vama Albiţa ? Nimic.

De pe urma teatrului ieftin, televizat şi in direct se vor îmbogăţii nişte procurori care vor avea mare grijă să instrumenteze defectuos dosarele, nişte judecători şi nişte avocaţi. Iar noi rămânem cum s-a stabilit. Ca proştii.

PS. Ieri un coleg fără să realizeze, i-a scăpat, mi-a vorbit despre nişte procuroare împotriva cărora am avut plângeri penale .

,, Primeau banii dar şi rezolvau problema. Asta de acum, Glican nu ia nimic.,, Poate s-o fi speriat când a văzut că i-am făcut plângere penală.,, I-am spus eu.

6 gânduri despre „Când politicienii îşi închipuie că electoratul român este prost, se înşală

 1. Carmen, sărutări de mîini şi o întrebare: te alături unei campanii de „lobby” pentru plecarea lui Severin? Detaliile precum şi afişul campaniei le ai aici:
  http://baricada.wordpress.com/2011/03/24/da-un-leu-sa-scapam-de-severin/

  Astăzi aştept, pentru completare, şi numărul de cont… Dacă vrei să ni te alături, postează şi tu anunţul şi afişul pe blogul tău…

  PS. Am pus un banner cu link către blogul tău pe Baricada… Sper să-ţi placă…

  Apreciază

  1. Mulţumesc pentru banner ! Nu numai că îmi place dar mi-a dat o stare de bine. Cum era ?

   ,, Am cravata mea, sunt pionier,
   Şi mă mândresc cu ea, sunt pionier!,,

   Parafrazând : Am bannerul meu, sunt bloggeriţă,
   Şi mă mândresc cu el,sunt bloggeriţă!

   Mulţumesc mul! Eu nu aş fi îndrăznit să te rog.

   Apreciază

 2. asta-i problema noastra: toti iau bani – numai ca, sa faca treaba, iau bani si din alta parte. daca ai mai multi stapani, pe unii trebuie musai sa-i minti – ori slujbasul statului platit si de la alta sursa va minti in primul rand statul, de fapt cetatenii care dau bani sa mentina statul.

  Apreciază

  1. Aceasta ar fi problema în cazul în care , prin reducere la absurd, respectivul funcţionar ar fi promovat pentru meritele sale profesionale. Ori , de cele mai multe ori, dacă nu cumva 100% sunt promovaţi doar după criterii politice. În aceste condiţii el ,respectivul funcţionar, ştie că va fi schimbat şi trebuie să-şi maximizeze câştigurile personale.

   Am scris zilele trecute despre un inspector şcolar, e drept nu general, pe care îl respect mult pentru profesionalismul său. Este vorba despre domnul Tudor Iancu. Au vrut aproape toate partidele politice să-l schimbe.Ordin de la prefect.Nu şi-au putut permite deoarece el cunoştea mai bine legea decât inspectorii generali şcolari numiţi politic. Cam asta este situaţia prin Românica!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s