Câtă încredere putem avea în imparţialitatea şi imovabilitatea judecătorilor!

AICI A FOST O FOTOGRAFIE PENTRU CARE DOMNUL JUDECĂTOR NU ÎŞI DĂ ACORDUL SĂ FIE FOLOSITĂ. DE CE OARE ? VREA SĂ PRIMEASCĂ BANII PENTRU DREPTUL DE AUTOR ? DACĂ NU VOIA SĂ FIE PUBLICĂ DE CE A POSTAT-O PE PROPRIUL BLOG ?

Un prim procuror a săvârşit un fals intelectual care a constituit probă într-un alt dosar penal. Falsul intelectual, dacă ar fi să ne luăm după Codul penal, se pedepseşte pentru că este o infracţiune gravă.
Procurori şi judecători s-au grăbit să găsească motivaţii mai mult sau mai plauzibile ca să o salveze pe procuroarea în cauză. Au fost uniţi .

Pe site-ul Lumea Justiţiei se postează o fotografie.
Mulţi judecători, foarte mulţi, au înfierat cu mânie proletară pe preşedintele noului CSM, d-nul Horaţiu Dumbravă, pentru că el apare în fotografie.

Un fals intelectual săvârşit de un procuror nu reprezintă nimic grav în viziunea magistraţilor, în schimb, faptul că un judecător petrece şi, eventual, se şi îmbată este absolut de neiertat.

Actualul preşedinte al CSM se distra ,se pare, prin 2008 ; foto via LUMEA JUSTIŢIEI

Eu nu pot să fiu obiectivă atunci când este vorba de justiţie. Este de ajuns să-mi amintesc de ei şi, am cam aceeaşi reacţie ca faţă de apusul regim comunist din România.
De aceea prima mea reacţie, cea avută pe blogul d-lui judecător Cristi Danileţ a fost destul de agresivă. După aceea mi-a părut rău.
,,3.Aveţi mare dreptate!Fiecare om are dreptul la o viaţă privată. Niciodată nu mă deranjează şi nu mă revolt cu mânie proletară, când apar în presă scene cu demnitari care se distrează ca orice om normal.

Dar, dacă eu aş avea o fotografie compromiţătoare a unuia dintre procurorii care îi apără pe cei care au săvârşit falsuri intelectuale sau judecătorii care îmi încalcă drepturile mele, jur că aş posta-o pe toţi stâlpii. Norocul meu, pentru că ştiu că aş încălca o lege,este că nu deţin o astfel de fotografie. Nu aş avea procese de conştiinţă, nici magistraţii care îi apără pe infractori nu au mustrări şi sunt convinsă că nici Dumnezeu nu m-ar pedepsi .

Gândiţi-vă că orice încălcare a dreptului legitim al cuiva, chiar dacă este motivată în drept, duce la alte abuzuri.

Cui i-a adus prejudicii colegul şi prietenul dvs ?

Poate că este vorba doar de invidia unei persoane necinstite dar, sunt convinsă că sunt şi justiţiabili, fricoşi sau laşi, care se bucură în taină.Poate că nu ştiţi dar, magistraţii nu prea sunt iubiţi de popor.

Oare cine o fi de vină?,,

Comentariu prin dictaturajustitiei — 21/01/2011 @ 8:17 PM

,,5.Abia acum am văzut respectiva fotografie a d-lui jud. Dumbravă şi m-a pufnit râsul. Este o fotografie simpatică de oameni normali. Nu mi se pare deloc compromiţătoare dar, faptul că dădeaţi exemple de condamnări la CEDO, care între timp au dispărut,îmi arată că şi pe dvs vă deranjează nedreptatea.

Şi judecătorii au dreptul să se distreze dar, şi noi avem dreptul să nu ni se pună pumnul în gură adică să fim lăsaţi să vorbim în instanţă şi să beneficiem de o judecată corectă.

Comentariu prin dictaturajustitiei — 21/01/2011 @ 11:19 PM | ,,
,,Carmen Amza 22-01-2011 00:02

Prefer un judecător care să fie normal, care tânăr nu a chefuit vreodată, decât unul corupt are o imagine publică imaculată.

Daşi, sunt din principiu anti-alcool, nu cred că aceasta este cu adevărat o fotografie compromiţătoare .Multă, multă ipocrizie, aveţi dreptate!

Nu pot fi bănuită că îi iubesc pe magistraţi dar, nici nu cred, că are rost să devenim la fel ca ei.,,

,,Carmen Amza 22-01-2011 12:25
Citez pe AHA:

Ce blestem pe romani sa avem asemenea magistrati!

Românii sunt blestemaţi să aibă judecători corupţi care fac trafic de influenţă, judecători care dau hotărâri netemeinice şi nelegale, judecători care nu-ţi dau voie să-ţi pledezi cauza în instanţă băgându-ţi pumnul în gură, judecători care îi favorizează pe infractori şi judecători care răspund la comenzile şefilor pentru a-şi asigura liniştea personală.

Vă scrie un justiţiabil care nu fumează, nu bea şi în principiu este anti orice viciu.

Dar totul trebuie să aibă o măsură.,,

Publicat în Fără categorie

14 gânduri despre „Câtă încredere putem avea în imparţialitatea şi imovabilitatea judecătorilor!

 1. Legat de justiţia română, între puţinii neuroni ca îmi mai funţionează şi mătreaţă se dă o luptă de idei mai mare decât cea dintre ecologişti şi populaţia săracă de la Roşia Montană.
  Subiectul e legat de faptul că aceşti oameni pur şi simplu, cu naturaleţe şi delicateţe şi-au băgat piciorul în principiul constituţional al egalităţii. Cel puţin teoretic cred că acest principiu există. Mă refer evident la suastragerea de la spurtarea în solidar cu restul bugetarilor a măsurilor de austeritate.
  Dacă o coroborez asta cu alte chestii desprinse parcă din filme cu proşti care îi fac pe magistraţi să pară a se autositua undeva sus, într-o zonă deică mi se pare că pentru cei dinmagistratură lume se împarte în două: Noi şi restul.

  În ce constă problema dezbătută de mătreaţa şi neuronii mei?
  Aceştor oameni le-a verificat vreodată cineva IQ-ul, gradul de înţelegere a realităţilor în care mişunăm cu toţii, capacitatea de discernământ?
  Simplu fapt că eu absolvit nişte studii de drept nu le dă automat dreptul să se cunsidere superiori în ale înţelegerii lumii.
  Nu ştiu dacă mai e la modă, dar în urmă cu câţiva ani,toate paraşutele din showbiz făceau ros de o diplomă în drept. Evident nu mă refer doar la Oana Zăvoranu. Aia nu e proastă, doar mahalagioaică.

  Deci: I-a căutat cineva pe la facultăţile ‘telectuale pe purtătorii de robă care ar trebui să împartă dreptatea?

  Apreciază

 2. Dacă nu mi-aş fi dat seama că îşi folosesc neuronii doar într-un singur scop, să le meargă lor bine şi foarte bine, cu orice preţ, nu aş fi pornit acest proiect legat de justiţie.

  Cred că am pornit un război mare şi ,ca urmare, astăzi am fost anunţată telefonic de un poliţist al cărui nume nu l-am reţinut, că s-a depus o plăngere împotriva mea pentru că am scanat documente,ca să fiu crezută de cei care citesc acest blog, probe din dosarele penale.Înscrisuri oficiale pe care le-am cerut oficial completului de judecată. Nu le-am furat. Revin mâine cu amănunte.

  Mulţumesc pentru vizită şi comentariu!

  Apreciază

 3. E un război împotriva unui sistem.
  Din păcate acest siste are toate atuurile să se autoperepetueze şi să se auto protejeze.
  În 89 în decembrie ne-au rănas netrase nişte cartuşe ceea ce s-a dovedit a fi o uriaşă greşală.
  Din păcate acum plăim pentru ci Istoria e paraşută, şi paraşută fiind întotdeauna îşi încasează creanţele. Evident, dobânzile sunt uriaşe.

  Apreciază

  1. Mă gândesc că mai agresivi sunt ei, cei din ,,structuri,,.

   Simt că le fuge pământul de sub picioare şi, de aceea, războiul este pe viaţă şi pe moarte. Câteodată îmi pierd încrederea că vom câştiga.

   Vreau să spun, că mă remontează existenţa unor oameni, pentru care am un respect deosebit, care mai speră.

   Atunci şi speranţa mea creşte.

   Apreciază

  1. Îmi place acestă luptă la care te-ai angajat.
   M-am gândit cam cum te-aş putea ajuta, din păcate nu cunosc foarte bine sistemul judiciar şi ceea ce se întâmplă în interior. Doar ce am citit sau am auzit. Nu am avut de-a face cu justiţia decât indirect, dar mă enervează rău ceea ce îmi sun cei care au avut neplăceri.
   M-am gândit că dacă ai posta ceva pe blogul meu, nu are el cineştie travis, are doar între 200 şi 400 de accesări.
   M-am gândit că poate o parte din cei care inră colo ar putea fi interesaţi. Astfel, dacă te interesează pot să te bifez ca autor la mine pe blog, eventual să postezi ceea ce pui aici.
   Dacă te interesează, postează ceva, orice undeva pe blogul meu (de sub nume) pentru a te putea băga în lista de autori.
   Dacă nu există categoriile care în care crezi că s-ar putea încadra textele nu-i bai, deschidem câte vrei. Doar să zici.
   Dacă crezi ce cuviinţă poţi să ştregi această postare ca să nu deturneze eventualele discuţii. Dacă crezi că postare îţi foloseşte la rating, şterge doar textul sau părţi din el.
   Dacă vrei şi ai alte propuneri şi pentru eventulale detalii, ai mailul meu ataşat acestor postări. E singurul pe care îl am.

   P.S: Cred că ştii că fără a posta ceva orice la mine pe blog nu am cum să te bifez ca AUTOR.

   Apreciază

 4. Îţi mulţumesc din suflet! Sunt de acord. Nu mai pot de oboseală,nu mai am putere să mă concentrez. Mă duc să dorm pentru că azi noapte m-am tot frământat în legătură cu scopul chemării mele la poliţie.

  Am pierdut microbuzul azi de dimineaţă şi, pe gerul acela de crăpau pietrele, am mers 3 km pe jos.
  Deci, pe mâine!
  Cu drag,
  Carmen

  Apreciază

 5. OK. Când crezi de cuviinţă, aştept o postare. Prima dată te va băga la moderare.
  Ca în viaţă, prima dată e mai greu, apoi devine plăcut. 😀
  Vezi că sunt acolo fel de fel de subiecte (unele sunt pamflete), de la paraşute şi până la politică (nu că ar fi mare diferenţă, extremele se ating de obicei), există şi subiecte legate de justiţie (critice evident). Există o categorie unde n-am scris demult. Se numeşte „Picătura de cerneală”. Poate unele să-ţi placă. Unii spun că sunt deconectante. 😀

  Legat de mersul prin frig. Pe mine mă reconfortează. E drept, nu chiar ger…

  Apreciază

 6. Săptămâna asta am fost cam adormită.

  Adevărul este că am mai primit vreo două ,, inscrisuri oficiale,, care m-au blocat !

  O motivaţie mi s-a părut magistrală. Nu mi s-a eliberat un document de către ISJ Prahova pentru că nu au fost convinşi că îmi este necesar. Pentru ei nu avea nicio importanţă că făcusem o cerere oficială şi în scris!Povestea cu poliţia a fost a treia.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s