I Ziaristul Silviu Alupei adevărata ţintă, Dan Diaconescu diversiune

    Aş fi snoabă să afirm că nu mă uit la OTV. Mă uit la ,,Cafeneaua politică ” când îmi amintesc, mă uit la domnul Tudor Barbu, între 2 filme poliţiste, mă uit la ,,Dan Diaconescu, în direct” când este publicitate pe alte programe şi mă uit la ,, În Atenţia DNA !” ori de câte ori timpul îmi permite.

       A fost o vreme, când nu mi-aş fi programat nimic în timpul emisiunilor lui Dan Diaconescu pentru că, vorba lui, nu ştiam ce pot să pierd.

       Erau emisiuni politice, moderatorul nu era nici agresiv nici îngâmfat, invitatul spunea vrute şi nevrute. Domnul Dan Diaconescu se poate lăuda, pe bună dreptate, că i-a făcut cunoscuţi opiniei publice, pe mulţi dintre actualii actori politici.

               Când preşedintele Cornel Vadim Tudor nu avea acces la nicio televiziune, jurnalistul Dan Diaconescu îl invita şi îl promova. A fost o întâmplare sau nu, faptul că postul OTV a fost închis pentru doi ani,  în urma unei aparaţii zgomotoase a preşedintelui partidului România Mare şi în care acesta făcea dezvăluiri senzaţionale.

          Ceva s-a întâmplat cu domnul Dan Diaconescu, ce anume nu am de unde să ştiu dar, emisiunile în care dânsul a fost în continuare moderator s-au schimbat ca format. Nu au mai fost chemaţi politicieni, poate şi pentru că aceştia au început să fie chemaţi pe la alte televiziuni, poate pentru că Dan Diaconescu s-a speriat şi s-a ferit să mai pice la mijloc, între luptele dintre partide, el încercând să fie echidistant aşa cum a afirmat de mai multe ori.

    Sau, mai pe şleau, să se pună cu toţi bine.

   A început să cheme persoane absolut banale care se evidenţiau prin proastă creştere, obrăznicie, mediocritate  şi altele.

        La un moment dat, era o mare presiune ca postul OTV să fie iar închis şi, atunci, timp de şase zile şi mai ales nopţi, ore în şir, Dan Diaconescu a făcut mai multe destăinuiri în legătură cu foarte mulţi politicieni români, destăinuiri mai mult decât picante. Drept urmare, postul nu a mai fost închis iar emisiunile au redevenit plictisitoare.

    În prezent, de multe ori mă întreb, dacă moderatorul nu a adormit cumva sau dacă, este cu adevărat atent la ce se întâmplă în platou.

        Nu am de unde să ştiu dacă, a fost o înţelegere implicită sau explicită între domnul Dan Diaconescu şi factori politici importanţi dar, lucrurile au mers destul de bine vreo câţiva ani fară să mai fie nevoie de o altă ameninţare de care să avem şi noi habar, ca simplii spectatori.

       Emisiunea care, în tot acest timp a fost şi a rămas agresivă ,, În Atenţia DNA! ” chiar şi după ce jurnalistul Mircea Stănescu, fiul ziaristului Sorin Roşca Stănescu s-a sinucis, a dat dureri de cap multor persoane.

     Se pare că domnul Silviu Alupei chiar se documentează, vine cu probe materiale pe care le şi prezintă în timpul emisiunilor, are invitaţi persoane care chiar ştiu ce spun şi aduce şi tratate de specialitate, care sunt rodul unor ani de studiu.

     Cu toate că sunt de acord cu emisiunile dânsului, îi împărtăşesc întru totul părerile, chiar înainte de a le aborda  Silviu Alupei  în emisiuni televizate, am cumpărat  ani de zile cărţi ce tratează astfel de subiecte, mărturisesc că nu urmăresc aceste emisiuni de la un cap la altul. Lupta cu E-urile mă plictisesc.

     Emisiunea de duminecă 5 septembrie am văzut-o însă, până la sfârşitul ei.

  M-a impresionat în mod deosebit frica domnului Silviu Alupei.

    Sunt 99,999% sigură de faptul că nu a şantajat pe nimeni. Cu ce a fost ameninţat, ce ştie în legătură cu moartea suspectă a lui Mircea Stănescu, despre care a povestit duminecă seară că nu îi plăcea să bea, credibil mai ales când unul dintre părinţi are obiceiul să bea încă de dimineaţa, pe cine a incomodat cu anchetele sale despre E-uri sau alte anchete ?

   Domnul Silviu Alupei, hârşâit prin procese, nu avea de ce să fie atât de speriat dacă, nu i-ar fi teamă de o înscenare căreia să nu îi poată face faţă.

      Dacă în cazul lui Dan Diaconescu, mulţi ziarişti nu s-au implicat, şi invidia poate să fie un motiv credibil, cred că în cazul domnului Silviu Alupei ziariştii ar trebui să fie mai atenţi . Va veni o vreme când oricare dintre jurnalişti, chiar dacă acum se consideră apăraţi de politicienii pe care îi sprijină, politicienii uită cu mare uşurinţă binele făcut dar, în schimb, sunt ranchiunoşi, poate să păţească la fel.

    Şi, dacă ziarişti cunoscuţi pot să fie înspăimântaţi limitându-se astfel dreptul la libera exprimare, ce se v-a întâmpla cu noi, persoane aproape necunoscute ?

Publicat în Fără categorie

18 gânduri despre „I Ziaristul Silviu Alupei adevărata ţintă, Dan Diaconescu diversiune

 1. Crezi că procurorii sunt atât de proşti încât să scrie romane în motivarea lor? Cu un astfel de rechizitoriu Dan Diaconescu nu are cum să fie condamnat.

  Procesul ne va demonstra dacă am dreptate sau nu.

  De ce a preluat Tudor Barbu emisiunile despre E-uri?

  Să vă aducă Moş Nicolae daruri adevărate!

  Apreciază

 2. CATRE SILVIU ALUPEI

  EMISIUNEA IN ATENTIA DNA

  Subsemnatul Cijmaru Gheorghe domiciliat in localitatea Tg-Jiu str Comuna din Paris bl.7A sc.1 ap 10 judetul Gorj va aduc la cunostinta urmatoarele:
  Am fost angajat la SNP PETROM din anul 1995 si pana in anul 2007,ulterior am fost preluat de o firma privata,locuiesc intr-un camin de nefamilisti din anul 1995 impreuna cu sotia si cei doi copii minori administrat de SC.PETROM.SA,acest camin este confort 3 cu bai comune,energie electrica comuna si fara gaze.Acest camin de nefamilisti a fost construit din fondurile statului in anul 1975 predat la Petrom pentru a fi repartizate muncitorilor,din 3 in 3 ani a fost evaluat de o firma de evaluari dinTG-JIU la pretul de 2 miliarde LEI in evidentele contabile ale PETROM puct de lucru [AGAP TG-JIU] din anul 2004 cind a fost privatizat petromul venind la conducere firma OMV a fost evaluat din nou de o firma din BUCURESTI si a fost evaluat in evidentele contabile la 20 miliarde LEI. In nenumarate randuri am facut cereri de ale cumpara,iar in anul 2004 s’a perfectat contract de inchiriere pe o perioada de 3 luni si s’a tot prelungit cu acte aditionale pana in anul 2008,iar in anul 2008 s’a perfectat contract pe 5 ani pina in anul 2013 pe legea chiriasului LEGEA 114 s’a transmis o scrisoare de intentie prin care OMV Petrom scoate aceste locuinte din caminul de nefamilisti la vanzare,evaluat la pretul pietei libere de 32,000 RON pentru o camera,caminul avand 100 CAMERE deci a mai crescut pretul la [32 miliarde]iar eu avind doua camere repartizate am de plata 64,000 RON[640000 milioane lei]Va aduc la cunostinta ca avem o lege speciala ca chiriasi LEGEA 85/1992R SI LEGEA 61/1990.care permite cumpararea in rate dar petrom nu este de accord le cumparam in rate pe 25 ani cum prevede legea si vrea bani toti .Am luat legatura telefonic cu cea care raspunde cu vinzarea acestor loicuinte doamna ANA PETRE I i-am spus ca nu am acesti bani sa o cumpar sa ma lase sa o cumpar in rate dar nu a fost de acord [i-am spus doamna este prea mare pretul si m-ia zis ca ce vrei sa le vind la30 milioane o camera] Eu cred ca vor sa se inbogateasca de pe urma acetor camine de nefamilisti .Va rog sa dispuneti prin caile legale de a analiza si ancheta cele relatate de mine si a comunica un raspuns’deoarece am fost amenintat ca o sa ma evacueze din locuinta unde am investit aproape [20000 RON] pentru a conditi mai bune.
  Nu vreau sa ajung la gesture disperate.
  Va multumesc pentru intelegere.

  DATA CIJMARU GHEORGHE

  Apreciază

 3. Domnule Cijmaru Gheorghe, dacă veţi verifica acest blog, vă rog să înţelegeţi faptul că eu, doar am scris despre d-nul Silviu Alupei şi că eu nu pot decât să postez ceea ce aţi scris. Nu am cum să-i transmit mesajul d-voastră.

  Apreciază

 4. dl Alupei sunt moinesteanca si va felecit ca ati filmat sensurile giratorii si canalele de scurgere cu fecale in mijlocul orasului.Viorel Ilie este un infractor cineva trebuie sa/l traga la raspundere. Ati vazut ce vila si/a trantit dlui .mizerabilul.toti moinestenii in afara de clica lui il detesta pe acest individ dezumanizat.Este plin de sine arogant plin de veleitati la gunoi cu el.

  Apreciază

 5. Sa va fut in gura pe toti astia care va uitati la TV lui Basescu!!!! Boilor!!! Sunteti niste CRETINI, IN FRUNTE CU SILVIU ALUPEI CARE SE DA MARE JURNALIST SI IN REALITATE E UN MOLDOVEAN DE LA ADJUD DE JOASA SPETA, CARE SE TRAGE DIN FAMILIE DE TIGANI BORTATI!!!! ARDATE-AR CANCERUL DE BETIV INCULT SI PROST!!!!

  Apreciază

 6. In ajunul Craciunului cand toata lumea are treaba multa si nevoie de apa, Primaria Adjud a oprit apa. La ora aceasta (12.50) nu mai curge apa si e luata de la 23.00. In toata orasele din Romania exista apa la orice ora din zi si din noapte numai in Adjud nu.. si se mai numeste si Municipiu. In general problema aceasta se repede in fiecare an si este zilnica. Primarul nostru drag este adjudean si problema asta o stie de cand era copil.. De 3 mandate, de cand tot domneste hoteste nu a facut nimic in MUNICIPIUL ADJUD. Mentionez ca orasul este intre doua RAURI (Siret si Trotus). Chiar nu se putea face nimic sa fim si noi in rand cu lumea civilizata?

  Si se mai fac la tv sondaje in legatura cu igiena personala a omului..Cu ce sa se spele romanul daca apa nu-i???

  Da va intereseaza pe voi problema noastra??Pai NU.
  Atunci cand vine vremea votarii pacalesc adjudenii cu o fantana arteziana, daca o putem numi asa, imprejmuita cu gard de 2 metri si vor sa fie votati. Cine i-a votat pentru inca un mandat cand nu au facut nimic in orasul asta de 12 ani. Drumuri NU, Parc NU, Trotuare NU, Ciori DA, Mizerie DA, Cosuri de gunoi NU, W.C public NU. (am trecut astazi pe la Zanfir si un copil se CACA in drum, ca nu avea w.c. public) in schimb populatia orasul s-a marit considerabil cu rromi (tigani) care au si votat pt ca le-a dat bani, sa vina din alte tari ca sa-l voteze, case si alte ajutoare ( aia n-au nevoie de apa, NOI DA).Au umplut orasul cu tigani, a vrut sa faca un parc in cartierul Maresal Antonescu si a vandut locurile pt parc ( in locul lui oamenii si-au facut case)

  Macar de sarbatori sa avem si noi apa non-stop daca mai mult nu se poate.

  Apreciază

  1. Dacă veți citi ce scriu și ce comentez și ce limbaj folosesc ceilalți pe acest blog, veți observa că nu-mi plac obscenitățile. Este posibil ca să aveți dreptate numai că, după părerea mea, o puteați afirma mai elegant. Sau greșesc ?

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s